Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, December 11, 2012

RUMUSAN SEBULAN PUNYER CERITA

Assalamualaikum ...



pppuuhhh puuuhhh .. berabuk blog cik sopi ni ... konon konon bz sesangat la smpai kan takde mase nak meng'update' blog ... keji keji keji ...!!!


kalau tgk dari last entry, mau dekat sebulan dah cik sopi tak update blog ni ... kalau bela kucing, da besar kot kucing tu ... da bole kawen daa ..  :p


memandangkan banyak sangat story, so cik sopi akan story chapter by chapter ... cheewahhh dah cam nak buat novel daa ... kalah Rowling ape ntah namenyer yg buat citer Harry Potter tu ...


anybody miss me ... naahhhh amek kaw ..!!!  :p



STORY 1
sekarang ni cik sopi da start keje .. mcm yang cik sopi citer la dalam last entry cik sopi tuh ... dah dekat sebulan dan still tak bole nak jauh jauh ngan  Danish ... everytime buat keje dok tengok jam jer ... rase lambat je mase berputar ... isk isk isk ... Danish pon da pandai daaa .. die tau je bile time balik cik sopi and die mesti tunggu ... sweet kannnn  :)




tak pedulik dalam ape keadaan skali pon ...!!!! heheheheee ~~ pasrah je la anak mummy ni ... naseb le de mummy yang cameraholic ni .. lalalalaaaa


STORY 2
ari tu g klinik .. check up utk Danish .. amek 3 months pnyer injection ... mase timbang tu .. makkk aiii , anak mummy ni baru 3 bulan setengah tapi berat dah 6.2 kg ...ade mak cik tu ingt Danish ni da 5 bulan ... berat Danish naik dekat sekilo every month .. agaknyer sebab kuat menyusu ... takpe la ... mummy ngan daddy tak kesah .. yang penting Danish sehat ...


da besar daaa ... daddy cakap da bole kawen da ..



STORY 3
bercerite pasal sehat lak ... exactly lepas 3 month injection, Danish demam ... ingat kan demam sekejap je .. rupe rupe nyer >> jeng jeng jeng ... Danish kene attack ngan CHICKEN POX ..!!!!adduuuiii laaaaa ~~ sian anak mummy ni .... asyik nanges je ... nak tengok Danish gelak gelak mase ni pon, kejap kejap je ... bile sakitnyer datang, die nanges dan nanges dan nanges laaa sampai kan jiran jiran kiri kanan depan belakang sume dengar ... isk isk isk ... so petua dari orang tua tua dahulu kala, bagi la Danish minum air kelapa ... alhamdulillah, sekarang ni Danish da beransur sehat ... da bole gelak besar ... suke mummy ngan daddy tgk ...  :)


STORY 4
Another one of kawan baik cik sopi da kawen ... waaahhhh .. bestnyer tgk dorang kawen ...!!!! taniah to Faiz and Noni .... smoga dapat anak cepat cepat ... pastu anak anak kiter bole geng cam kiter plak kan kan kan ... cantek baju kawen .... cik sopi berkenan gak tgk tapi lau cik sopi buat mase kawen cik sopi dulu, mau terserlah ke'rendah'an cik sopi ... hehehehheheeeee .. kantoiii la weeiiiii    :p






STORY 5
eerrrkkkk takde lagi da kot ... errrmmm rase cam ad tapi da lupe la .. xpe la .. lau ad story lagi nanti cik sopi post kat next entry ... bole gitu  ???


oke la ... ni semangat gigih update entry pon kelam kabut je .. nak kene siap siap g keje ... giler kan ..!!! ari ni selangor cuti oke ... sape yg keje kat Cyberjaya suppose cuti gak sbb Cyberjaya dalam kawasan Selangor ... tapi ak bekerja gak sbb nyer >> AKU BERKHIDMAT UTK OBAMA ..!!! SO OBAMA CAKAP 'NO CUTI CUTI' ....

huuuuuhhhh ... tensionnn ..!!!\
see ya


thanks read ..

Sunday, November 18, 2012

MACAM MANA NAK BERJAUHAN NGAN DANISH??

Assalamualaikum


wowwww .. giler lama tak update belog ... ni sume gara gara melayan Danish .. hehheheeee ~~ dah nak masuk 3 bulan dah Little Pumpkin cik sopi ni ... makin banyak plak akai die sampaikan fenin fenin kpale cik sopi ngan en hubby nak melayan ..


22/11/2012 ni cik sopi akan start keje ... macam mane la cik sopi nak start keje selepas almost 6 bulan tak bekerja ... haiihhh ~~ tapi demi anak, family dan hutang piutang mase blaja dulu .. terpaksa la cik sopi kuat kan jugak ati ... heheheheeee ...


tapi tapi tapi kan, esok yakni ari senin cik sopi akan anta Danish g uma babysitter ... for the first time, Danish jauh dari cik sopi ... wwwuuuuaaaaaa ~~


selama ni, Danish 24/7 ngan cik sopi sampaikan bile pergi kenduri kawen member, biler tak bawak Danish cik sopi raes lain sangat ... rase tangan ni kosong ... ati plak rase cam tak menentu sampaikan en hubby penah la gelak kan kat cik sopi ... so esok camne ni ..??? Danish tak nanges .. kot kot mummy yang nanges ... ni mase tengah tulis entry ni pon rase sebak jerrr ... Danish plak boleh rileks tido ... isk isk isk ..



Nanti mummy rindu Nanish cmner ...?? mummy nak pelok sape lau Nanish takde ... sape nak bersembang ngan mummy lau Nanish takde ... yang dok ado kat uma ni sume nak gado ngan mummy .. daddy pon same ... wwuuaaawwwuuaaa serius giler mummy nak nanges ni ... kang kat tempat keje mau meleleh air idong dok klua tahan perasaan ...



Bie .. ayang tak sampai ati nak anto Nanish ... nak nanges da ni ... !!!!





my Little Pumpkin



thanks read ...
mummy nak layan perasaan gedik ni jap

Saturday, November 3, 2012

TAK COMEL PON KASI COMEL JUGAK :)

Assalamualaikom


korang korang dan korang sume yang ngah bace entry ni ...

bole tolong tak ..??



tolong like page ni :

KIDS AND BABY PHOTO CONTEST



dan page ni jugak

CONTEST BAYI COMEL


Ian join contest ni .. heheheee ~~ saje je suke suke ,,,
maseh ye like ~~ sayang korang ... muahhahahaaaa








thanks 'daun keladi'   :p

Saturday, October 27, 2012

CIK SOPI NAK BEKERJA SEMULA

Assalamualaikum ..



SALAM AIDIL ADHA SEMUA ~~ lambat sehari wish .. ni sume sebab Ian tak kasi cik sopi online lame lame ....


Raya haji tahun ni cik sopi beraya di rumah je ngan Ian and en hubby ... plus family cik sopi la ... kami tak kemane mane pon sbb Ian kecik lagi kan ... tak leh nak berjalan jauh sangat .. maklum la kang dibuatnyer angin 'Angry Bird' die datang ... abeh laaaa ... hahahhaaaaa .. paling jauh kami nak klau pon maybe ke umah mentua cik sopi jap g ... ade kenduri katanya malam nanti ... insya allah sampai la kami nanti  :)


Ekceli nak kongsi cerita ni .. secara fizikal nyer cik sopi dah bersedia nak bekerja balek .. tapi mentally rasenyer cam berat je ati ... bukannyer ape ~~ sedih je nak tinggalkan Ian kat babysitter ... nanges ke tak die nanti ...


Bile cakap kat mama, mama mesti cakap 'Alahhh ... hangpa dulu mama hantaq elok ja .. mak cakap nanges pon sat ja ... lepas tu elok ' ...


Tapi Ian reti ke nak nanges sat sat ni ... haiiihhh


korang rase camne ...??




little pumpkin mummy dah 2++ month young ... anty nana siap beli kek lagi ari tu kan ... mummy yang abeh kan kek tu ... :p


Monday nanti ade check up ngan dokter kat klinik kesihatan ... kene inject skali ..,. Berat anak mummy kali ni brape la pulak ... ari tu mase umo sebulan dah 4.5 kg ... sekarang ni mummy rase maybe dalam 5++ kg ... almost 6 kg maybe ...


Sekarang ni pon anak mummy dah jarang nak tido siang ... asyik nak ajak menyembang jer ... camne la mummy nak buat keje ... naseb baik malam die tak meragam sangat .. bangun pon dalam 2 kali je ..  :))   tapi mummy still ngantok jugak ... haaaiiihh


once dah jadi mummy, tido adalah perkara terakhir yang harus difikirkan



thanks read  :))

Tuesday, October 9, 2012

BERPANTANG VERSI CIK SOPI

Assalamualaikum



ecececeeehhhh .... opening entry dengan gambar Ian plak ... hahhahaaa

ni bukan entry pasal Ian semata mata tapi cik sopi nak berkongsi atau dalam bahasa omputehnyer share ngan korang sume pengalaman yang TERpaksa cik sopi lalui sepanjang tempoh 45 ari berpantang .... sangat best okeyyy  *tangan dibahu mata dijuling-julingkan*


ade setengah orang berpantang 44 ari ... ade yang 45 ari .. cik sopi ikot mama cik sopi la ~~ 45 ari berpantang ....


dulu, sebelom start berpantang .. mcm3 cik sopi plan ... perancangan sikit dasyat dah .. dah  macam wat perancangan nak pilihan raya je ... alih alih berpantang macam mane ... perancangan ke mane ... tak larat dah orang nak membebel ngan cik sopi dah ... takde hasilnyerrrr ...


minggu pertama berpantang
ni kire dah kene start pantang la kan kan ... mula mula jejak je kaki kat uma lepas balik dari hospital, mama trus cakap ape menu yang die akan masak tok cik sopi ... wahhhh ~~ mase tu mang rase happy la sangat ... semangat nak berpantang mang bekobar kobar lagi masa ni ... Mase ari ketiga, Ian masuk NICU .. seb baik setengah ari je sebab jaundis .... mase kat spital cik sopi tak makan masakan hospital sebab abah mentua cik sopi dah masak kan .... untung ade bapak mentua yg terer masak ... kenyang perut sentiasa ... hahahahaaa .. selain tu, time ni segala pnyer nafsu serakah kat makanan still bole control lagi walaupon Domino pizza terhidang depan mata .. lalallaaaaa


minggu kedua berpantang
okey, mase ni cik sopi dah start berurut ,.... so menu makan pon still same lagi ~~ tapi dalam hati sebenarnyer dah rase muak ... dalam kepala hotak ni dah mule la start pikir macam macam menu ... sampaikan bole terbayang bayang dalam tido ...!!!  dalam tempoh ni jugak, cik sopi dah mule cube cube nak langgar pantang ,,, antaranya cik sopi makan kek and kuih semperit ,,,!!! nak buat cmno ... dah berpantang time raya ... nak nak plak time raya la makanan paling heaven skali ... akibat dari kedegilan cik sopi, tak pepasal cik sopi rasa gatal gatal sket kat luka jahitan ... rasekan ~~ padan muke diri sendiri ... seb bek nurse dari klinik kesihatan ade bagi iodin .,.. cik sopi lap luka ngan iodin tu and rase gatal tu pon kurang ... hahahhaaaa .. gatal tetap ade rase gak ... tapi skit la .. bole tahan lagi ... lagi pon mase ni tempat jahit still ad rase ngilu ngilu lagi ... 


minggu ketiga sampai keempat berpantang
mase ni, lagi macam macam yang cik sopi telan ... bukan setakat nak merasa je .. dah abeh melantak sorang sorang dah ... antaranya slurpee, coolblog, air sejuk, and ntah pape lagi laaa ... macam ais ais ni, takde la cik sopi sungguh sungguh mengadapnyer ... tapi cukup la bole buat mama cik sopi membebel bile nampak or dapat tau cik sopi makan smua smua tu ... kengkadang ade jugak yang gatal meng'offer' makanan makanan yang sebegitu kat cik sopi ... haaaiii ~~ rezeki tak baik ditolak oooiiiii ... stoking !!!! orang yang ngah berpantang kene pakai stoking tau ,, nak elak masuk angin ,,,, tapi cik sopi tak pakai ,,, alasannyer PANAS .. mama cik sopi siap beli selipar kepala arnab untuk cik sopi pakai sepanjang dalam rumah ... sudahnyer selipar tu sekrang ni dok kat bawah sofa je ...   :p


minggu kelima berpantang sampai la abeh tempoh 45 ari
mase ni lagi la ,.... mang telan je ape yang ader kat depan mate ... dah macam rupe anaconda tak jumper makanan seminggu ... padahal cik sopi dalam tempoh berpantang ni ... tetap kene control makan ... ooohhh ye ~~ bekung, cik sopi cume pakai sampai abeh urut je ... 3 ari urut. 3 kali je la cik sopi pakai bekung ... leceh nak pakai lelame ,,, lagi lagi bile nak terkencing, terberak ... selain tu, badan cik sopi pon dah rase kuat sket .,.... dah bole nak berjoget joget dengan Ian ... smpi tertido tido die .. hahahahaaaa .. kaki pon time ni dah merata merewang dah .. mama punyer la risau takut cik sopi bentan ... hahahaha ~~ nak p kenduri kawen kawan pnyer pasal ... seb baik tak bentan ..!!!!  lau tak, tak pepasal kene tambah lagi 45 ari pantang .. 


so secara rasminyer, cik sopi last pantang 7/10/2012 ari tu .. still awal lagikan ... ni pon masih cube nak biase kan diri berjaga malam ..  bile dah berjaga dah tak bole nak tido dah ..kalau Ian takmo tido lagi, kami berdua men cak-cak same same ...


Ian pon dah pandai dah terlentang kan badan sndri kalau cik sopi bagi die meniarap ... die agak kurang gemar meniarap ... takut perut yang buncit tu kempis kot .. hahhaaaa ~~


so, dipendekkan cerita .. bagi cik sopi berpantang adalah aktiviti yang sangat tak best ... lau diberi rezeki mengandung and beranak lagi lepas ni, cik sopi sanggup .. insya allah ..  tapi untuk berpantang >> kalau la bole di skip je pantang ni ... lau tak di ikot kang badan sakit sakit lak .. maklum la lama lagi nak pakai badan ni .. insya allah la lau umur masih panjang ... lau ikot .. cenggini la jadinyer ... asyik merungut je .. tu belom lagi plus minus gaduh ngan orang orang kat dalam uma ...


muke FRESH pas abeh tempoh 45 ari


wajah kesayangan mummy and daddy ... Muhammad Ian Danish


tapi kan kengkadang, rindu gak masa berbadan dua dulu ... pejam celik pejam celik, dah ad depan mata dah anak cik sopi ni ... ni cik sopi belom start keje lagi ni ... kang lau dah start keje cmner la kan ... badan kat tempat keje, tapi kpale hotak dok pikir anak ... aduuiii llllaaaa ~~ camno ni ehhh


p/s: cik sopi serik berpantang ni ... lau suruh beranak lagi cik sopi sanggup ... tapi bab pantang pantang ni, bole tak di 'excuse' ngan cara lain yang lebih kurang same je cam berpantang ... ade ke ..?? ade ke..??  lau ade tolong share share ehh ...


thanks read   :))

Saturday, September 22, 2012

ONE MONTH YOUNG IAN DANISH

Assalamualaikom


hari ni, alhamdulillah genap la sebulan unur Ian .... pejam celik pejam celik dah sebulan dah anak mummy ni ... macam macam ragam perangai nyer tapi alhamdulillah ian tak pernah buat hal ... :))


dalam nak masuk sebulan je yang ian tetiber asyik menangis ... especially bile takde orang kat sebelah die ... before this tak pernah pun mcm tu ...  and dalam seminggu ni pulak perut die asyik kembung ... mummy plak lambat tau ... sian anak mummy ni, biler nangis je mummy ingatkan nak susu ... rupenyer perut anak mummy ni sakit ehh ...


hari ni, ian tido je memanjang ... maklum la , biler datang sakit perutnyer tu ian asyik nangis je ... tido pon tak nak .. nak berdukung ... so bile dapat can, tido je la   :))


ian dah sebulan, cik sopi ade lagi 3 minggu je nak abeh pantang ... fuuuhhh cam tak sabar nak abeh pantang ni ... nanti dah abeh pantang cik sopi akan kongsi citer berpantang versi cik sopi la ... mesti bergeleng geleng kepala korang .... hahhhahahaa




tengok tu ... ngantuk pnyer pasal sampai tak bole nak bukak mata ... haiihhh ~~  makin di lentok lentok lagi kepala tu ade la ... daddy kate comel anak die ...  :p


ian saje je pejam mate kot sbb daddy takde kat umah ... takpe takpe ~~ esok daddy balik kiter mintak present kat die ....  ian mintak on behalf mummy tau tau ...


see ya in nest entry ...

thanks read ... byeeee

Thursday, September 13, 2012

IAN DANISH 3 WEEKS YOUNG :)

Assalamualaikum


pas ni makin rajin la cik sopi meng'update' blog sbb dah pakai berok-band baru .... this time try guna U MOBILE plak ... lau tak bagus cik sopi campak masuk longkang depan umah t ... hahahaaaaaa


lately ni Ian dah pandai dah nak main ngan orang .... dah pandai bagi respon ....
sangat geram okeh !!!!


die pnyer ragam pon dah macam macam dah ....
syukur alhamdulillah tak susah nak jaga dia .... yang penting bagi Ian

  • bile die tido jangan kacau
  • make sure pampers bertukar sebelom penuh ... especially bile die B.E.R.A.K ... if not abeh satu taman dengar suara die ...
  • susu pulak nak yang suam suam kuku .... takmo yang dah sejuk sejuk ~~

senangkan ..??  tapi kengkadang biler die tido mang cik sopi sengaja kacau ... geram pnyer pasal sebab die pnyer muke biler tido or mengeliat memang MUKA MINTAK DI KACAU ... hahahaaaa


menyusu pon sangat kuat .... masa umur 10 ari , nurse timbang Ian 3.2 kg tapi bile dah masuk 20 days, berat Ian dah 3.8 kg ....  bak kata mama cik sopi  

"mane tak berat ... mulut tu nak menyusu je .. lau tak abeh smua orang die marah  :p "



geram tak ...???



thanks read   :))