Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, June 21, 2011

SEBULAN CIK SOPI BERGELAR ISTERI :)

Assalamualaikom  :)

pe kabo korang3 yang rajin bace blog cik sopi nie ...???  maseh sbb sudi follow .... 
cik sopi teruja sket ari nie .... heheheeee ...

banyak mende nak story tapi biar la cik sopi post satu3 dulu eh3 ....

today is 21st JUNE 2011 ~~  weeehuuuu .. genap sebulan cik sopi bergelat isteri ...
bagi yang memang dah kenal cik sopi mang korang sume tau3 je la kan cik sopi ni cmner ... ader gak perangai3 mase zaman single3 dulu yang susah sket nak buang jauh3 ....tapi kadang3 rase cam dah lame plak jadik bini orang ... hahahaaaa ..~~





banyak mende3 yang cik sopi lalui sepanjang begelar isteri ni .. even baru sebulan ..
antaranyer ..:
  • bersabar ....  fuhhh memang tahap kesabaran paling sabar laa ... hahaa
  • a good listener ,,,, sebelom nie pon mang cik sopi a very3 gud listener ...
  • terlebih rajin ... agak laa sebab dah memang tanggungjawab cik sopi kn3 ...
  • bidan terjun ... jarang3 gak la tapi kene always standby .... jeng jeng jeng
  • jadi driver terhormat ... especially untuk en hubby ... ngengader betol ...!!!
  • jadi aunty yang sangat baik, peramah, comel and gedik3 skit untuk anak3 buah ...
ekceli banyak lagi tapi tak rajin plak nak taip banyak3 ....  ade yang antaranyer macam angkat bakul sendiri je kan3 ... heheheee ...

yang bestnyer biler dah kawen and bergelar isteri nie  ....
  • bile pegi keje en hubby hantar ... siap dapat duet lagi ..
  • balik keje en hubby amek ... siap bawak pegi makan and jalan3 lagi
  • biler sakit en hubby tolong urutkan ... tapi 5 minit je .. pastu kene urut die plak ... lame giler plak tue .. huhh ...!!!
  • kalau ader orang nak buli cik sopi ... akan kedengaranla ayat cenggini .. ' ko tunggu laaa ... aku report kat laki aku..!!! '  hahahaaaaaa
  • ari3 orang akan senyum and nak pelok3 cik sopi (ladies only yaa..) then tanyer ' dah ader isi ke..?? '  or dengan tanpe segan silu nyer ... pagi3 buta mesej cik sopi and tanyer ' weyhh ko dah pregnant ker..??'   sila sabar yer ..
  • biler tengok baby orang lain ... dah bole start bayang kan baby sendiri ... ekekekeeee .. tak salah kan3 ..???
macam3 lagi laa ... so kawen la dulu baru tau .... hahahaaaa ....
sume3 nie nampak cam positif manner je kan ... ader gak yang negatif nyer .... tapi x bleyh story kat blog ... meh sini jmper cik sopi face to face ... t cik sopi gitau ... confim korang pikir ribu3 kali sebelom nak kawen .... hahahaaaa ....  neway JOKING only ok ...  biase laa .. dalam rumahtangga mesti ade pasang surut nyer ... kitorang pon kadang3 jarang pasang3 nie ... selalunyer surut je ... alhamdulillah la kalau cenggitu kan ...

muka sebulan lepas bergelar isteri ...


p/s: mesti ade yang x tau lagi kan3 ... walaupon dah bergelar isteri .. cik sopi masih lagi bergelar pelajar universiti ... should doing my intern but my application still in progress ... isk3 .. banyak dugaan bergelar isteri + student dalam mase yang sama ... tapi nasib baik en hubby sangat3 memahami situasi cik sopi .. en hubby slalu kasi sokongan pada isterinyer ni walaupon kekadang sokongan tue sekadar nak perli jerr ... hahahahaa ..  neway .. thank you my beloved husband ... love u so much ... kasi flying kiss sket .. muah3


petang3 nie best gak tido ...  tapi dah petang sangat ... kang malam x bole nak tido plak ...
mau kejut3 en hubby pegi jempot ash kat uma baby sitter die ... rindu nak gigit3 die .. heheheee

thnks read yaaaa   :)
wait for my next post ... muaaaahhhhh





SOFINAZ

Friday, June 17, 2011

RAHSIA DI HATI TAK SIAPA YANG TAHU

Assalamualaikom ~~

tajuk entry kali ni macam tajuk novel kan .... hehehee

ekceli cik sopi pinjam ayat ni from novel 'Kau Kekasihku' karya Aisya Sofia yang baru abeh cik sopi baca

tapi ayat tu utk orang yang tengah cintan-cintun nie ...
cik sopi plak pakai ayat nie sebab nak bagitau

HANYA ALLAH JE YANG TAU APE ADE DALAM HATI KITA NIE ... SAMA ADA BERNIAT BAIK ATAU PUN X BAIK

banyak dah yang cik sopi nampak sekarang nie ...
orang tu kalau cakap elok3 ngan kita then tolong buat macam3 ... last3 dapat tau yang tujuan die buat macam tue sebab ade niat lain ....

ade tu plak ... beriye3 bagi idea cenggitu .. cenggini laa ... last3 'makan' sendiri .... korang sume paham tak maksud 'makan' sendiri ...???  maksudnyer orang tue ambek kesempatan la di atas kesusahan orang lain ... die buat taik tapi orang lain dapat busuk .... cessss ~~   cik sopi xsuke orang mcm nie ...

sometime cik sopi terfikir  sometime je la ....
kalau hati tue dah x suke kat orang lain ... xkesah la atas sebab ape ... jangan la sampai nak menganiaya orang tu ... cube fikir macam mane kalau benda3 nie terkene kat diri sendiri or ahli keluarga kita ... 
selain tu ... cube fikir ... boleh ke kita nak bergembira or berparty atas kesusahan or kesakitan orang lain ... maybe YES .. tapi hanya untuk sementara waktu je la ... pas tue >> BEAR THE CONSEQUENCES ....


kalau nak d ikut kan hati memang mati ... ikut rasa binasa ....

anggap la setiap ape yang terjadi tu ade hikmah nyer ... jangan di sebabkan terlalu ikut perasaan marah ... orang lain yang jadi mangsa ... 

rancangan ALLAH tak de siape yang tau ... sebagai hambaNya ... kita ikut je ape yang telah dirancangkan ..
sentiasa la berdoa semoga kita sentiasa dapat ketenangan dan keredhaan daripadaNya ....

sebelom nak buat apa3 ... beringatla yang orang yang kita nak aniaya tue .. walaupon die pernah atau tidak melukakan atau menyakiti perasaan kita ... sentiasa la berdoa orang tersebut mendapat petunjuk daripadaNya ... x payah la kiter susah3 nak aniaya or 'kene' kan orang lain semata3 dendam dalam hati tue .... 

ALLAH lebeh mengerti ... 

p/s:  cik sopi tulis entry nie secara general je and nak same3 kongsi pendapat .... cik sopi nak mntak ampun n maaf kalau ade yang terasa ati ... tujuan cik sopi buat entry ni untuk peringatan kepada diri sendiri jugak ... cik sopi tau yang cik sopi pon x sempurna ... bagi cik sopi walau ape pun yang kite buat .. ikhlas kan la di hati .. selebihnyer biarla ALLAH yang tentu kan ....




SOFINAZ

Monday, June 6, 2011

KEHIDUPAN BARU CIK SOPI

Assalamualaikum sume ....

wah3 ..... dh bersawang berdebu dah blog cik sopi ni ... seb baik xder spiderman melekat3 ... hahahaaa
neway ~~ cik sopi bz sangat2 la lately nie .... maklum laa .. orang baru kawen ...

alhamdulillah .. selesai jugak majlis kawen cik sopi dengan en hubby ... terlebeh meriah dari yang cik sopi sangka kan ... kalau cik sopi story mesti korang sume bantai gelak terkentut3 ...


HARI NIKAH (21/05/2011)
  • masa ni hujan lebat tau ... tapi orang3 marhaban tetap datang ontime .. sallute la
  • lepas marhaban abeh .. lebeh kurang pukul 12.10 pm pak andam cik sopi sampai .. ingat kan die lupe yang die kene make up cik sopi ... yelaaa ~~ janji pukul 11.30 nak datang ...
  • cik sopi ber'make-up' sampai dekat3 pukul 1.30 ptg ~~ yang pelik nyer en hubby tak der plak call3 cik sopi ... DIA SEPATUTNYER KENE SAMPAI KAT MASJID TU SEBELOM ZOHOR ...!!!
  • mase cik sopi ngan en hubby sampai masjid, kitorg kene tnggu tok kadi pulak ... tok kadi merajuk ngn en hubby sebab sampai lambat ... sepatutnyer kami dinikah kan dalam pukul 1.30 ptg .. tapi disebabkan faktor ke'ter'lewatan, kami dinikah kan pukul 2.30 petang ... eerrkkk ~~ satu kampung dengar suare en hubby ... kih3
  • ramai kengkawan cik sopi tanyer knape cik sopi tak nanges mase nikah ~~ cik sopi dah besedia untuk mula kan hidup baru .. muuch3 better than before .. so cik sopi xnak mula kan kehidupan cik sopi tue dengan tangisan or air mata ... CIK SOPI NAK MULAKAN KEHIDUPAN BARU DENGAN SENYUMAN DAN DIIRINGI DOA3 DARI MEREKA3 YANG SENTIASA MENDOAKAN KEBAHAGIAAN CIK SOPI .. cik sopi xnak nanges lagi ... insya allah
  • pas dah settle urusan nikah dekat masjid tue ... kami pon balek la ke umah cik sopi untuk sesi penggambaran baju persalinan n outdoor photoshoot ...
  • masa outdoor photoshoot nie .. kitorg buat dekat tasik tau .. mang ramai giler yang terpegun tengok kitorang .... hahahhaaa ... jangan look3 kitorang so pelik3 yerr ...
  • the best past is ~~ kitorang pegi drive thru mc donald pakai baju persalinan tue ... hahahaaaa ... terkesima kejap awek kat situ ~~ hahahaaa






 HARI SANDING  (29/05/2011)
  • pak andam cik sopi agak lambat gak mase nie ... janji nak datang pukul 11.30 pagi .. last3 pukul 12.00 baru die sampai ... die kene pegi ampang dulu .. make up orang kat sane kot ..
  • lpas dh siap3 make-up n pakai baju cantek3 tue ... kami beserta pengapit kami kene naik STORM ... nak buatpe naik storm tue..???  UNTUK BERARAK LAAAA ...!!!
  • perarakan tue.. cheewaahh .. diiringi oleh rider3 yang naik motocross n superbike .. serta iringan dari marshall3 from kelab kereta satria en hubby ....
  • mang gempak n malu sket .. isk3 ... satu kampung nampak ...!!! then yang x disangka3 sangat ~~ kami berarak siap naik HIGHWAY ... weeyyhh ... adnan sempit pon x tepikir nak buat cenggini tau3 ... kerete sume slow je ... nak tgk kami pnyer pasal ... hahahaaaa ... 
  • tak di sangke3 pulak ... kat highway tu ade roadblock ... cik sopi xbole nak bayang kan camner tetiber polis3 tue suruh kitorg jalan kaki p dewan ... mati dehh
  • sampai3 kat dewan ... cik sopi cam x caye plak ... heheheee ... cantek pelamin cik sopi ... simple but sweet ~~ dah  kawen rupenyer aku ....heheheee

























kat sini .. cik sopi masuk kan sket gambar ... banyak lagi gambar sbnarnyer ... tapi kiter tnggu gambar from abang cameraman ehh3 .... gambar3 kat die confim cantek3 belaka ... especially after editing ... hahahaaaa

ekceli .. banyak lagi perkara3 yang berlaku pada dua3 tarikh nie ... tapi cik sopi ringkas kan story jerr ... sebab kalau story detail sangat nnt korang3 sume xmo dah bace entry pasal hari bersejarah cik sopi nie ... later ... after dapat gambar from abang cameraman .. cik sopi story dengan lebeh detail each picture ehhh3 ...

tunggu tau ~~

thanks bace yerrr ... jangan luper follow .. muahahhaa


p/s:  even dah kawen ... sila panggil saya cik sopi jugak yerr ..sekian trima kasih ... lalalalalaa



SOFINAZ