Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Monday, February 27, 2012

BABY JANGAN MARAH3 YER

Assalamualaikum ..

betul kata orang tua3 n even my frends, emosi org mengandung ni tak menentu ,,, silap ari bulan kalah ribut petir taufan semua bagai ...

ni la yang terjadi kat cik sopi ... heheheeeee ~~ kalau gaduh ngan en hubby rase cam nak bagi penumbuk pun ada walaupun kesalahan beliau adalah lambat masuk kereta .... ekkk ellleeehhh kate korang ehhh  :p

ada pulak kalau pasal chanel kat TV pun boleh gaduh .... siap bergusti macam The Rock ngan Stone Cold ...!!!!  siap ada aksi cekik3 ngan tarik3 rambut lagi tu ...

en hubby slalu cakap

ayang ni marah3 macam ni kang baby pun ikut marah3 cam ayang gak ...
sambil tu die tepuk3 n usap3 perut cik sopi ... nak suruh baby bertenang kot ..


tapi jawapan cik sopi simple je

kate anak daddy kan ... so mostly die ikut perangai degil ketegaq cam daddy die gak la... kalau ikut perangai ayang mestila lemah lembut ayu gemalai ... sopan gitu
i know some of yang already know me mesti dah muntah hijau sekarang ni   :p


tapi kan, rasenye baby banyak ikut en hubby la... bab makan pun nak lauk pauk kampung gak ... kalau bagi piza ke, chicken chop ke mesti sakit perut .. sampai kadang3 tak sempat3 nak masuk toilet ... ceyyhh

nak3 lagi, mud malas since pregnant makin menjadi3 menyebabkan sometimes en hubby kena buat kerja cik sopi ... biler en hubby tanya cik sopi mesti jawab

bukan ayang yang nak tido .. baby yang nak tido so ayang pon kena la tido skali ...
terus tidur tanpa rasa bersalah.. tau3 bila bukak mata en hubby ajak g makan .. hahahaaa


ader tu pulak kengkadang cik sopi mesti cakap cenggini biler en hubby ajak pegi men futsal

eleh .. bukan ayang yang nak ikot .. tido kat uma lagi best .. ni baby yang gedik3 nak ikot so terpaksa la ayang ikot sekali ..
padahal sendiri mau pergi


even sometime cik sopi nak suruh adik cik sopi belanja, cik sopi mesti cakap cenggini

cik sopi: alaaa.... belikan je beger mc donald yang double tu ... bukan inaz yang nak makan, tapi baby ni hah

adek: baby yang nak makan kan ... iki beli bubur dah la.. baby mane reti makan beger
cehhhh... memang dasar hampeh punyer adek

cik sopi: alaaaa .. tak kenyang la baby tu nanti ... bubur mane cukup

adek: bukan baby yang nak makan... mak die plak lebeh3 ...
sadis tak ayat adek cik sopi tu .. lagi kejam biler die tak beli satu hape pun atas alasan dah lambat appoinment   futsal ngan team en hubby .... cesssss



tu la sedikit sebanyak ragam baby cik sopi sepanjang almost 15 weeks ni ..
cik sopi still xmo mengaku ragam3 cik sopi .... bhahahhaahaaa

tapi lain orang lain ragamnya pulak yer tak ...


thanks read  :))

Wednesday, February 22, 2012

DUHAI HATI ... BERSABAR LA

Assalamualaikum







Kadang3 bila diam dikatakan bodoh, sedangkan itula yang sebaik3nya
Bila bersuara, dikatakan pula sebagai penyebab sengaja nak memburukkan situasi .. menarik perhatian orang disekeliling

Tapi siapa yang tau apa yang sedang dilalui dan apa yang sedang melanda hati ini ...
Hati ni ada 1001 persoalan tapi tiada satu pun jawapan yang dapat dirungkai ..
Di hati ini bagai tiada ruang lagi untuk bersabar, memaksa segala3nya diperjelaskan
Mencari kepastian, untuk sebuah ketenangan 

Ya .. Kebenaran itu pahit
Pahit untuk ditelan walaupun terpaksa
Pahit juga untuk dikongsi dengan mereka3 semua
Kerana mereka tidak tahu sejauh mana hati ini telah terluka ..
Mereka hanya mampu suruh untuk bersabar
Tapi bila kesabaran sudah melebihi hadnya, yang tinggal hanya dendam
Dendam yang mungkin membunuh dalam diam

Kenapa hati ini diseksa dengan kata3 yang pedih, susah untuk diterima
Kenapa hati ini tidak dibelai dengan kata3 yang lahir dari hati yang ikhlas
Menerima kekurangan atau keterlebihan diri ini
Dari setiap inci sudut

Adakah masih ada lagi sinar cahaya 
Untuk hati ini meneruskan hayatnya
Atau mungkinkah ia perlu terus bersabar
Menanggung segala seksa demi mendapatkan suatu ketenangan



tetibe cik sopi terasa nak bergurindam pulak .. but its not for me tau3 .. ayat3 di atas tak ada kene mengena ngan puan punya blog .. heheheheeee

puan punya blog sekarang tengah bersuka ria memikirkan hal3 kat opis ~~ haiisshh  pening kepala den ..



thanks read uolsss  :p

Monday, February 20, 2012

ME IN NEW STYLE

Assalamualaikum

walaupun mata dah nak terkatup, cik sopi gagahkan jugak diri menaip entry penutup tuk malam ni .. hheheee

ape nak citer ni ..
gini yokkkk ~~

tadi lepas en hubby ambik cik sopi kat tempat keje, kami sama3 p shopping baju .. baru hari ni cik sopi dengar en hubby cakap cik sopi punya baju semuanya baju budak3 ... dalam erti kata lain tak matang .. cceehhh ~~

baju sikit punyer vogue + comel, lagi3 dipakai oleh cik sopi boleh dikatanya tak matang .. abeh tu dah saiz cik sopi pun agak kurang matang so bersesuaian la cara pemakaian cik sopi tu ..

tapi sebenarnya cik sopi tau, dia nak cik sopi nampak lebih keibuan ... kan3 bie  :p
cik sopi ni kan kecik je orangnya ... die pulak orang yang besar tinggi, so beliau taknak kot cik sopi nampak cam tak sesuai ngan status yang cik sopi nak bawak t ...

okey la, for you my hubby bubbly ... ayang pas ni pakai baju orang besar plak ehhh  :))

kami shopping sakan oooo tadi .. tapi apa yang kelakarnya sepanjang bershopping sakan ni en hubby bertindak sebagai perunding imej n perunding harga .... haahhaaaa ~~  pening kepala nak mengikut apa yang dia nak .. plus3 bertambah3 pening kepala penjual tu ... dah kasi diskaun pun en hubby mintak diskaun lagi ... abeh kene marah ngan bos besar dorang nanti ..hahahhaaa

tapi3 kan, baju + seluar n skirt yang cik sopi beli tu bukan la fesyen3 makcik3 .. still up to date cuma cik sopi agak kurang minat fesyen ke arah tu, especially pakai kemeja3 ni .. hot3 ~~

dah la tu, boleh kata kebanyakkan baju yang dibeli lebih kurang je ngan corak or design kemeja en hubby ..

taste cik sopi dalam berfesyen ...???  more casual, sweet, adorable and chicky ....

xpe3 lepas ni akan cik sopi terapkan fesyen3 cenggini kat baju3 yang baru di beli tu ... hohohooooo ~~


p/s: lepas ni nak shopping kasut plak .. guess what..??  14 weeks pregnancy cik sopi still pakai wedges 3 inchi ...  dah di tegur, dah dimarah tapi semuanya masuk telinga kiri keluar telinga kanan ... tapi pas ni nak surrender plak.. sebabnya bontot dah sakit3 ... hahahahaaa  ~~



thanks read  :))

Friday, February 17, 2012

HAPPY WALAUPUN KECIL HATI SIKIT

Assalamualaikum

ni entry untuk bercerita perihal hari semalam ... semalam cik sopi MC, tak masuk keje sebab sakit perut ... perut sangat sakit sampaikan cik sopi berpeluh3 and menggigil3 ~~

nak dijadikan ceritanya, en hubby pon bawak la cik sopi ke sebuah klinik kesihatan ni .. naseb baik la tak kene tunggu lama sangat maybe kebetulan hari tu ada ramai doktor kat klinik tu .. tapi masa turn cik sopi, tak disangka3 pulak cik sopi terkena seorang dokter gegurl yang emosi agak tak stabil ..

dah la die tak bagi peluang langsung untuk cik sopi bercakap apa masalah sebenarnyer .. terus3 je die buat conclusion sendiri .. siap perli3 lagi .. rasa cam nak marah doktor tu pun ada jugak .. tapi kang kalau cik sopi marah , tak pepasal doktor tu prescribe ubat3 lain plak ... naya ooiii ~~ nak tak nak diam kan ajer   T__T

lepas tu cik sopi diminta register kat Klinik Ibu dan Anak kat Taman Tun ... naseb baik misi kat sana semua baik3 belaka ... cakap pon soft jer ~~ takder tinggi3 suara or marah3 cam orang gaduh ngan laki ..

tapi memandangkan cik sopi datang petang, so cik sopi cuma sempat buat rapid test je macam check urine, HIV Test, blood pressure, tinggi, berat and check Haemoglobin ..

teringat zaman3 belajar and intern masa tengok lancet, kit and barang3 yang digunakan untuk buat test ni  :))

alhamduliilah semua normal ...
Hb cik sopi normal : 11.6
blood pressure: 111/70
tinggi: 150cm  cam makin pendek jer
berat: 57.5 kg   isk3 .. beratnyer kiter
HIV: negative   :))

so misi suruh kekalkan .. especially HB tu .. katanyer jangan bawah dari 11 ..

ambek darah next Wednesday ... kalau nak di ikutkan cik sopi kena ambik darah 1/3/2012 nanti .. tapi diawalkan pulak .. seriau la plak lagi3 bila misi tu cakap ambik darah ni benda routine especially bila diperlukan .. ohhh no ..!!!  rasa kering darah plak tetiber .. heheheee

then bulan 3 nanti ada 2 appointment ngan doktor kat klinik kesihatan tu ... tak sabar nak tengok baby dalam perut  :))     nikmat oooo ...

oohhh lagi satu, hari ni officially cik sopi diberitahu yang gaji dinaikkan .. alhamdulillah ~~ rezeki baby bak kata member cik sopi ...

neway baby ... can't wait to see ur development next week ..

thanks read  :))

Wednesday, February 15, 2012

HARI RABU YANG BEST

Assalamualaikum

Dalam banyak3 hari dalam seminggu, korang suka hari ape..???

cik sopi paling3 eksaited kalau hari Rabu .. sebab setiap Rabu ada pasar malam dekat umah mak mentua cik sopi .... weeeehuuuuuu

pasar malam ni bukan la pasar yang paling special kat Malaysia ni, tapi cik sopi suke sebab kat sini syurga makanan untuk cik sopi sekeluarga ...

tiap kali sebelum pergi pasar, cik sopi mesti plan nak nak makan ape... kalau boleh semua benda cik sopi nak beli tapi apa kan daya, kene la ikut selera bila dah menapak kat sana nanti ..

selalunya ape yang cik sopi plan nak beli mesti tak kan sama dengan apa yang cik sopi  beli nanti ...  selera bertukar3 .. lagi3 bila dok terbau macam3 jenis masakan kat sana .. ditambah lagi mencuci mata tengok brother3 yang hensem jerit3 tayang muka sambil promote jualan masing3 .. heheheheee ~~  time3 ni la cik sopi selalu rasa berdosa kat en hubby ... tak beringat kot dah berlaki .. susah betul nak menjaga pandangan mata ni ..

hari ni kat pasar nanti cik sopi ingat nak beli yong tau fu ~~
dah berabad lama dah dok plan nak beli tapi last3 beli makanan lain plak ... heheheeeee

tapi ari ni cik sopi nak nekad butakan hati .. nak beli yong tau fu jer ... tak mo jalan3 kat pasar .. kang lain yang cik sopi beli ... membazir3 nanti en hubby marah ...

tapi ye ke tercapai impian dan harapan ni ..ekekekeeee

tunggu je la yerrr ..  :p

thanks read  :))

Tuesday, February 14, 2012

ITS VALENTINE

Assalamualaikum

happy tuesday and YESSS today is 14th February 2011 ~~ its a VALENTINE DAY

celebration...???

tak payah nak celebrate sangat ... and kalau ade yang nak celebrate pun terpulang la .. hak masing3 ~~

bagi yang beragama islam, kalau nak celebrate tu jangan la berlebih3 sangat .. Islam menggalakkan kita lebih bersederhana .. jangan nanti bila macam3 dah jadi, nak menangis air mata darah pun tak guna dah .. berfikir dahulu sebelum bertindak...

tapi ape maksud Valentine bagi korang ... cik sopi tau ramai yang dah sedia maklum sejarah Valentine ni .. so tak perlu la cik sopi nak explain banyak3 sangat ... meluat pulak korang nak baca t ..

adekah Valentine hanya untuk disambut oleh kekasih je ..
atau dengan kawan3 pon boleh celebrate ...
atau jugak untuk suka3 just nak menunjukkan kita saling sayang antara satu sama lain ...

whatever its is, semua terpulang pada diri masing3 ~~ tepuk dada tanya selera ... jangan cakap je lebih nak boikot sana, nak boikot sini tapi diri sendiri yang melebih3 ..

and because of  today is hari berkasih sayang, member3 cik sopi kat tempat keje pon celebrate this day tau .. they bought cake from Secret Recipe ... berkotak3 plak tu .. tapi cik sopi tak sure plak dorang ni dari department mane .. Planner kot ~~

so we can see here ...Valentine day tak semestinya disambut dengan gf/bf je kan ... ngan kawan3 pon boleh .. just untuk seronok3 je tanpa ada maksud3 yang lain ...  :))

then how friends ...
renung3kan ...

thanks read  :))

Wednesday, February 8, 2012

OOOHHH MY MR V ~~

Assalamualaikum

cik sopi baru je dapat call tadi ~~ from Mr V**

Siapa beliau???

beliau merupakan antara individu yang selalu menyusahkan hidup cik sopi dikala cik sopi ngah bersenang lenang online internet sambil bergosip hangat ..

kenapa beliau call..??

untuk menyakitkan hati cik sopi .. haiishhh ~~ ape jadah la call time3 sekarang ... result masa final year project dulu kan dah keluar .. tak kan ter'effect' kot sekarang ni ... 


macam ni la Mr V**
how come i nak pergi college sekarang ni .. i'm working right now ..!! if the thing is so3 damn urgent, why dont u tell me before i send my thesis..why3???  i know u are desperately miss me so much because u cannot forget this annoying face when u buat kerja sambil lewa and membiarkan we all semua terkontang-kanting .. beside, i also not so rajin to go there ... aiiyyoooo .. please la ~~ if i cry now who want to pujuk3 me ... this thing is important because i should have my convocation this July with my perut is terboyot3 .. aiiyyooo again .. i also call my friend and she said that the THING only can be done after 3 days .. so if u want it ASAP of cos cannot lorrr ...

i hate u Mr V** even u already give me 'A' for my final year project result ... i know i am one of your best student liar but because of this i want to hate u jugak .. i dont care ...!!!

i am confidently write this entry because i know that u won't read it   :))

thanks read peeps  :p

Friday, February 3, 2012

HARI MALAS SEMALAS-MALAS NYA

Assalamualaikum ..

hari ni hari Jumaat .. Penghulu kepada segala hari .. Hari yang paling ditunggu3 oleh semua warga kerja terutamanya cik sopi ...

so I should be happy ...

tapi cik sopi tak rasa happy pun .. nak pura3 happy pon tak mampu ..rasa cam tak larat sangat hari ni..

semalam awal gila cik sopi tidur .. tak jumpa en hubby pon sebab beliau balik ke kampung bersama kazen3 beliau .. haiihhh

pastu ada rasa cam en hubby kejut3 cik sopi dalam bilik .. ada birthday celebration katanya .. beliau sedia maklum bini beliau ni merupaka hantu kepada semua jenis kek kecuali cheese kek .. tapi apekan daya, badan rasa berat sangat ... nak bukak mata pon segan ..

pastu cik sopi terjaga pukul 4.30 pagi, nak terkucil punyer pasal .. baru la cik sopi sedar cik sopi tidur ngan baju kerja.. make up pon tak cuci lagi ..mandi pon opcos la tak .. makan?? petang tu je makan bihun share ngan emy .. ngatkan nak makan nasi malam karang .. takdenyer jugak .. ke laut semua ..

pagi tadi pun rasa cam malas3 nak bangun pegi kerja ... asal la hari ni bukan sabtu ~~*

pergi keje pon cik sopi mintak en hubby anta kan .. malas sangat nak drive .. segala-galanya malas la hari ni kalau bole .. rasa cam nak tido jer ~~

ada lagi 3-4 jam nak balek umah .. asal la rasa cam lama sangat hari ni ... cepatla pukul 5.30 pm puuhhlliisss ~~*

thanks read

Thursday, February 2, 2012

MIMPI NGERIKU BERMULA

Assalamualaikum

semalam cik sopi ngan en hubby p check up kat klinik ... scan pnyer scan, nampak la anak kami tu ... alolololooooo  so tiny ...  :))

time tu rasa cam touching sangat3 ... tak sangka cik sopi diberi anugerah untuk merasa nikmat mengandung ...

alhamdulillah so far semua okey .. baby pun alhamdulillah okey jugak bak kata doktor .. dah ada movement sikit3 ... nampak jugak die pnyer jantung ... dup dup .. dup dup   :D

tapi part paling tak best ada 2..
firstly, doktor dah set next appoinment bulan depan untuk draw blood ... aiiiyyakkkk ..!!!!   terpakse pura3 muka eksaited nak ambik darah padahal dalam hati dah pikir macam3 dah ... semua negatif plak tu ...

yang kedua plak  pas abeh check up doktor, terus dapat 4 jenis ubat ..

  • acid folic
  • ubat untuk tambah darah
  • ubat tulang
  • vitamin
ape la banyak sangat ubat ni.. macam3 kaler ader ... dah macam coklat smarties..cik sopi dah la spesies yang memang tak boleh nak kautim bab3 telan ubat ni .. before this, kalau demam je cik sopi cuma amek panadol soluble je .. tak dapat soluble cik sopi lebih rela tidur.. rehatkan diri ..

so sekarang dan bulan3 yang akan datang, cik sopi kene built friendship ngan ubat3 ni .. supaya ubat3 ni tak wat dajal kat cik sopi sampai tercekik nanti .. hahahhaa

anyway thanks read  :))
doa3 kan keselamatan kami yer ...