Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Monday, February 27, 2012

BABY JANGAN MARAH3 YER

Assalamualaikum ..

betul kata orang tua3 n even my frends, emosi org mengandung ni tak menentu ,,, silap ari bulan kalah ribut petir taufan semua bagai ...

ni la yang terjadi kat cik sopi ... heheheeeee ~~ kalau gaduh ngan en hubby rase cam nak bagi penumbuk pun ada walaupun kesalahan beliau adalah lambat masuk kereta .... ekkk ellleeehhh kate korang ehhh  :p

ada pulak kalau pasal chanel kat TV pun boleh gaduh .... siap bergusti macam The Rock ngan Stone Cold ...!!!!  siap ada aksi cekik3 ngan tarik3 rambut lagi tu ...

en hubby slalu cakap

ayang ni marah3 macam ni kang baby pun ikut marah3 cam ayang gak ...
sambil tu die tepuk3 n usap3 perut cik sopi ... nak suruh baby bertenang kot ..


tapi jawapan cik sopi simple je

kate anak daddy kan ... so mostly die ikut perangai degil ketegaq cam daddy die gak la... kalau ikut perangai ayang mestila lemah lembut ayu gemalai ... sopan gitu
i know some of yang already know me mesti dah muntah hijau sekarang ni   :p


tapi kan, rasenye baby banyak ikut en hubby la... bab makan pun nak lauk pauk kampung gak ... kalau bagi piza ke, chicken chop ke mesti sakit perut .. sampai kadang3 tak sempat3 nak masuk toilet ... ceyyhh

nak3 lagi, mud malas since pregnant makin menjadi3 menyebabkan sometimes en hubby kena buat kerja cik sopi ... biler en hubby tanya cik sopi mesti jawab

bukan ayang yang nak tido .. baby yang nak tido so ayang pon kena la tido skali ...
terus tidur tanpa rasa bersalah.. tau3 bila bukak mata en hubby ajak g makan .. hahahaaa


ader tu pulak kengkadang cik sopi mesti cakap cenggini biler en hubby ajak pegi men futsal

eleh .. bukan ayang yang nak ikot .. tido kat uma lagi best .. ni baby yang gedik3 nak ikot so terpaksa la ayang ikot sekali ..
padahal sendiri mau pergi


even sometime cik sopi nak suruh adik cik sopi belanja, cik sopi mesti cakap cenggini

cik sopi: alaaa.... belikan je beger mc donald yang double tu ... bukan inaz yang nak makan, tapi baby ni hah

adek: baby yang nak makan kan ... iki beli bubur dah la.. baby mane reti makan beger
cehhhh... memang dasar hampeh punyer adek

cik sopi: alaaaa .. tak kenyang la baby tu nanti ... bubur mane cukup

adek: bukan baby yang nak makan... mak die plak lebeh3 ...
sadis tak ayat adek cik sopi tu .. lagi kejam biler die tak beli satu hape pun atas alasan dah lambat appoinment   futsal ngan team en hubby .... cesssss



tu la sedikit sebanyak ragam baby cik sopi sepanjang almost 15 weeks ni ..
cik sopi still xmo mengaku ragam3 cik sopi .... bhahahhaahaaa

tapi lain orang lain ragamnya pulak yer tak ...


thanks read  :))

No comments: