Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, July 20, 2012

SELAMAT MENYAMBUT IBADAH PUASA

Assalamualaikum ...










it just a short entry ...


  • selamat menyambut bulan ramadhan al- mubarak ... semoga ramadhan pada kali ini membawa lebih sinar kebahagiaan kepada kami suami isteri yang bakal menimang cahaya mata sulung .... juga kepada seluruh umat islam, semoga ramadhan kali ini dapat dilaksanakan dengan lebih baik dari yang sebelum sebelumnya
  • cik sopi harap, kawan kawan di luar sana sentiasa doakan keselamatan cik sopi and anak yang cik sopi kandungkan ni ... semoga dengan berkat doa kawan kawan semua di bulan yang mulia ini, cik sopi selamat melahirkan baby ni ... insya allah
  • selain tu juga, cik sopi ingin menyusun 10 jari memohon keampunan kepada kawan kawan atau kenalan di luar sana yang tidak berpuas hati dengan cik sopi ... cik sopi hanya manusia biasa yang tidak boleh lari dari melakukan kesilapan ... semoga ramadhan kali ini, kita dapat menutup cerita yang lalu dan mulakan kehidupan yang baru .. insya allah semoga kehidupan yang baru itu lebih baik dari yang sebelum nya ...
  • sebolehnya cik sopi akan cuba berpuasa walaupun tengah sarat sekarang ni and masih lagi under diet control ... 





and lastly ...


SELAMAT BERPUASA KEPADA SELURUH UMAT ISLAM DARI EN HUBBY AND CIK SOPI SEKELUARGA ,,,




ANAK MOMMY PON KENE PUASA JUGAK ... KENE TEMANKAN MOMMY AND DADDY BERPUASA .... INSYA ALLAH KITER CUBER SAME SAME   :))



thanks read semua ...

Monday, July 16, 2012

SATU SUDAH SELESAI, LAGI TIGA BAKAL MENYUSUL

Assalamualaikum










oooppppssss ... jangan ter'konpius' yerrr ... ni bukan gambar kami nak menunaikan umrah yer  :))
belom ade rezeki lagi ke arah itu ...


kami ekceli nak pegi kenduri nikah one of best friend cik sopi ... after 1 year, salah seorang dari dorang berempat mula mengikuti jejak cik sopi ... cewaaahhhhh .. hahhhahaaaa





ni la kawan yang cik sopi maksudkan ... H.A.Z.W.A.N.I ..... sekarang dah kene panggil Puan Hazwani .. neves ko kan beb ... baru ko tau pe rase nyerrr ... heheheeee




ni la husband beliau ... saudara islam baru kite .. Safiy Spencer ~~ boleh nampak jugak la kegugupan Safiy mase akad nikah tu ... tapi takpe ... alhamdulillah semua dah selesai dengan sekali lafaz jer ... aminnnnn  :))


after sume dah settle, so tibe la AMBEK GAMBAR TIME .... heheheeee ...



lepas sume dah settle, kami terus masuk ke bilik pengantin and ambek gambar sendiri ... heheheeee ~~ lame kami tak gather gather macam ni ... al maklum laaaa ~~ konon kononnyer busy la sangat pada hal nak p uma masing masing tak smpai 5 minit pon ... ekekekekekeeeee



ni plak mase kami bergambar di luar ... sementara menunggu pengantin klua, kami syok sendiri amek gambar ... comel kan kami ... heheheeeee .. especially yang berjubah hijau kat ujung tu ... thanks to my mama sebab sponsor jubah ... hahahaaaaaaa



memandangkan sume sume ni bakal naik pelamin insya allah hujung tahun ni and next year, so masing masing nak amek berkat lettew .... haaahhh nahh amek cepat ... cik sopi doa kan korang sume cepat cepat jadi bulat macam cik sopi ni ... hahahaaaaa insya allah kan beb ... t boleh la anak anak kiter berkawan macam kiter jugak  :))



finally dapat jugak bergambar dengan pengantin ... ni pon dapat culik kejap jer ... heheheeeeee ... takpe yang penting sume selamat ... amiiiinnnn  :))



dua orang dah kawen .... yang lagi tiga bakal menyusul dalam mase yang terdekat ni ... selamat maju jaya kengkawan ... heheheeeeee


oke la ... sampai sini je la yer ...


congrates to my friend Wani for your solemnization .... insya allah aku datang mase ko pnyer resepsi nanti ... ko nikah, anak ak dalam perut lagi ... mase ko sanding nanti, insya allah ak bawak anak aku nanti  walaupon mase tu aku still berpantang  :))  



p/s: cik sopi tau cik sopi nampak tersangat la besar dalam gambar gambar ni ... nak buat camner, ngah sehat and bersemangat  .... hahahaaaaaaaa ~~


thanks read   :))

Sunday, July 8, 2012

TAMATNYA 3 TAHUN PERJUANGAN SECARA RASMI

Assalamualaikom ...


Dengan ini, diumumkan bahawasanya cik sopi telah tamat 3 tahun perjuangan demi mendapatkan Bachelor Degree .... phhheewwww ~~ alhamdulillah semuanya dah berakhir ... berakhir sudah 3 tahun tempoh pembelajaran cik sopi ... dimana cik sopi berhempas pulas berjuang untuk mendapatkan ijazah ... heheheeeee


majlis konvokesen yang ke-11 MSU telah berlangsung pada 7 julai 2012 di Chancellor Hall MSU ... bersamaan hari sabtu .. cik sopi pnyer sesi adalah sesi petang ... ramai sangat yang konvo kali ni .. tu yang sampai ade 2 sesi tu ...


untuk konvo kali ni, untuk course cik sopi cume ade 2 ketul orang jer ... cik sopi ngan Mr Danial Chan ... Mister la sangat kan ... huahuahuaaaaaa ...


konvo kali ni tak same macam time diploma dulu ... mase diploma dulu mama cik sopi tak bole datang sebab  ade perkara perkara yang tak boleh nak di elakkan ... so cume ade en hubby ngan abah cik sopi jer ...  ooopppssss lupe plak .. mase convo time diploma tu tahun 2008 ~~ cik sopi tak kawen lagi ... maseh lagi zaman jiwa jiwa kacau ngan en hubby ... kehkehkehhhhh ..


baru cik sopi sedar, convo kali ni rase cam sunyi sikit ... sebab lepas je abeh diploma dulu semua member member buat haluan masing masing ... ad yang dah keje ... kalau yang continue study pon, course lain lain ... so berpecah belah la kami ...takde lagi istilah TIRU MENIRU ASSIGNMENT - KUIZ - LAB REPORT - TUTORIAL .... hahahaaaaaaa


lau korang nak tengok gambar mase dapat sijil tu, kene la tunggu cik sopi update entry baru nanti yakni selepas sahaja 'stage photo' di ambil pada minggu minggu depan nanti ... so gambar yang ada sekarang ni ialah gambar yang diambil oleh en hubby dengan menggunakan kamera beliau yang sesangatla canggih ... so paham paham la kalau gambar tu agak BLUR sket ... heheheeee







ni gambar sebelom bertolak ... kasi test dulu ~~ confirm cun abeh dah la ni ... hahahaaaaaa




ni gambar biler smua para graduan dah masuk and amek tempat masing masing .... cik sopi pnyer tempat betol betol kat barisan depan skali .. adoooiii laaaa ~~ tak boleh nak tido hah ... kejap kejap ade je orang yang dok amek gambar ... amek la gambar orang belakang pulak ...




ni rasenyer cik sopi kot ...eerrmmmmm yela tu .. memang cik sopi pon .. hahahaaaaa ~~ cik sopi orang yang pertama pertama skali amek sijil kot selepas graduan Master ... mak aiiii ~~ rase cam cepat ler sangat ... neves gak time jalan tu .. risau mane la tau time time tu jugak la perot ni nak sakit bersalin kat situ gak, jatuh tertungging ker ... terpelecok ker ...haiiihhhh




ni plak picture selepas dapat sijil and cik sopi dalam perjalanan ke tempat duduk cik sopi balik ... mase turun turun stage tu ade sumone tegur cik sopi and wish 'congrates' ... nak tau sape?? MR KEVIN ..... lecturer mase sem 4 dulu yang ajar subject Java Programming ... banyak ooiii story antara kami ... sape yang tau memang confim korang gelak gelak kan ... hahahahaaa ... tapi yang pasti I KNOW HE MISS ME ... waahhhh gitu





cik sopi belajar bersungguh sungguh demi mama ngan abah cik sopi, yang nak kan cik sopi menjadi contoh kepada adik adik cik sopi yang lain ... i know they very very and very proud of me ...




its kind da happy happy family ... mereka yang sentiasa di sisi cik sopi ... jatuh - bangun cik sopi banyak di pengaruhi oleh mereka ... tanpa mereka cik sopi tak kan ada kat sini hari ni ... i love them so damn much  :)





ni gambar studio yang wajib di ambil oleh setiap graduan ... ade cerita di sebalik gambar yang BLUR ni okehh ... en hubby telah meminta jasa baik ko-ordinator yang menyusun atur kami kami di sini untuk mempercepatkan turn cik sopi ... sebabnyer cik sopi pregnant ... ehheehheeee ... maseh pada jejaka jejaka kacak yang kasi laluan kat cik sopi ngan baby dalam perot untuk amek gambar dulu ... lau tak mau dekat sejam cik sopi kene berdiri tunggu turn cik sopi plak ..





last but not least ... heheheeee ... last picture sebelom cik sopi pulangkan balik jubah konvo ni ... time ni pon dah pukul 6 lebeh dah .... comel tak chipmunk tu ..???  name die Chimmy tau ...  cik sopi nak adiahkan Chimmy kat baby cik sopi nanti .. tu pon lau die berkenan nak pelok cium Chimmy ni ... hahahhaaaa




tu la sedikit sebanyak cerite convo cik sopi ... alhamdulillah smua sudah selesai ~~ mintak mintak anak kami nanti pon bakal berjaya macam cik sopi jugak ... hahahhaaaaa .. maklum la, still dalam perot lagi dah naik pentas konvokesyen ngan mommy nyer ,,, insya allah ada la berkatnyer tu nanti kan ... doa doa kan la yerrr  :))


okey la sampai sini saja cerita konvo cik sopi ... wait for the next entry yerr .. lau nak tngok stage photo, tunggu yer ,,, akan cik sopi tayangkan nanti ... hahahahahaaa


sayang korang sume ..


thanks read  :))