Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, May 29, 2012

ALAHAI ALAHAN ... LECEH BETOL

Assalamualaikum






lame tak update blog ~~
cik sopi di timpa masalah kesihatan yang mengganggu rutin harian cik sopi ... wwwwuuuuaaaaa ~~~~  !!!!


since pregnant sampai la ke usia kandungan 6 bulan setengah, cik sopi sangat bangga tahap riak tak ingat dunia sebab cik sopi tak de mengalami masalah masalah allergic ni .... alahan atau yang seumpama dengannya la ....


but lately ni, ade satu masalah plak yang timbul ....
GATAL GATAL SATU BADAN ....!!!!


habis bercalar calar badan cik sopi ... kat bahagian kaki ngan tangan ni toksah cerita la ... dah macam samseng pon ade dah ... tak pepasal berparut sana sini ....


gatal ni toksah cerita la ... kalau gatal gatal kat bahagian perut tu cik sopi memang dah sedia maklum ... memang semua orang yang mengandung akan mengalaminya ... tapi bila gatal gatal kat bahagian kaki - tangan - badan - kepala so ni agak membataskan pergaulan cik sopi ... huhhuuhuuuuuu


en hubby ngan adik cik sopi dah larang cik sopi garu .. tapi cik sopi nak garu gak ...!!! sampai berdarah darah kaki cik sopi .... dah tak boleh pakai skirt dah pas ni ... huhuhuuuuuuu


mase pegi check up ari tu, nurse cakap alahan cik sopi ni disebabkan hormon tapi die tak boleh nak provide krim sebab krim tu memang takde kat situ ... so nak tak nak cik sopi kene tunggu check up kat hospital 18/6/2012 ni la pulak ... mintak kat doktor ....


so buat mase sekarang ni, cik sopi cuma sapu bedak antiseptic .... lega sikit bila pakai bedak tu ... dah takde cik sopi nak garu garu lagi ... losyen pon dah tak boleh nak pakai dah sekarang ni sebab losyen ni menambahkan kegatalan je nanti ,,,, lagi dan lagi cik sopi tak boleh berpeluh peluh sangat ... pon akan menerukkan lagi kegatalan ni ...


mama cik sopi cakap dulu dulu mase die pregnant pon memang ade gatal gatal .. tapi takde la seteruk cik sopi ... haiiihhhhh ni la dugaan mengandung yer  ..


mase mula mula pregnant takde masalah langsung even makan pon cik sopi tak memilih ... tapi bila dah nak masuk 7 bulan ni, datang plak alahan gatal gatal ni ....


ade lagi 2 bulan lebih kot nak due ... so dalam 2 bulan lagi la kot cik sopi kene bertahan ngan gatal gatal ni ... nampaknya bedak antiseptic tu cik sopi kene usung ke hulu hilir la ...


walaupon di duga ngan masalah gatal gatal ni, cik sopi seronok jugak rase sebab dapat jugak merasa pengalaman pregnant macam mummy mummy yang kat luar tu .... ade la story untuk anak cik sopi ni nanti yang cik sopi nak cerita kan kat beliau nanti ... heheheheeee


p/s: ekceli bedak entiseptic tu dibeli untuk baby kami, tapi sorry yer dear,  mummy pakai dulu ... nanti mummy beli yang baru untuk anak mummy ni nanti eh eh eh  :p



thanks read  :))

Wednesday, May 23, 2012

SATU HARI YANG PANJANG

Assalamualaikum



ekceli cerita agak basi ... sudah 2 ari berlalu tapi cik sopi ape peduli ... mau jugak bercerita disini ... kehkehkeh


21/05/2012 ~~


kenapa dengan tarikh ni ....????  buffday cik sopi ker..??? brape kali setahun cik sopi celebrate buffday ni ... giler gedik kot ...!!!!!



ekceli kengkawan skalian ... pada tarikh ni, genap la setahun usia perkahwinan cik sopi ngan en hubby ... diam tak diam ~~ pejam celik dah genap setahun .... alhamdulillah sampai ke hari ini, jodoh kami masih panjang ... dan insya allah rumah tangga kami akan diserikan dengan kehadiran baby yang cik sopi kandung ni ...





selama setahun ni, macam macam dugaan yang kami lalui .. alhamdulillah semuanya dapat kami lalui dan tempuhi dengan sabar ... biase la ... sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri ...  yang penting masing masing harus la ada sifat bertolak ansur - sabar - dan hormat menghormati antara satu sama lain ... petua ni bagus untuk di amalkan .. hehehheeee



dan pada hari ni jugak, cik sopi ada appoinment kat klinik kesihatan ibu dan anak ... yang tak bestnyer, nurse yabg selalu attend cik sopi tak ade sebab die kene pergi kursus ... so cik sopi di layan ileh nurse yang lain .. agak kasar okey ..!!! die tolak tolak perut cik sopi pon agak kasar jugak .. terkejut baby dalam perut ni .. haih ..



tapi, part yang paling best biler dapat dengar heartbeat baby ... terharu sangat sangat ... kalau en hubby boleh masuk n temankan cik sopi time tu, die pon mesti rase ape yg cik sopi rase sebab mase cik sopi story kat beliau mase on the way nak balek, muke die happy sangat ... happy ker..??? opcos la happy lagi lagi lau dapat pegi scan baby ... suke bliau dapat tengok anak bliau ... heheheheeeee



mase check up, alhamdulillah smua normal kecuali kepekatan darah merah cik sopi ... agak kurang dari normal ... disebabkan hal yang sedemikian, nurse tersebut telah menaikkan dos ubat cik sopi ... takpe la ... walaupon cik sopi ni tak suke makan ubat dan boleh dikategorikan sebagai lebih-rela-sakit-dari-kene-makan-ubat, tapi since mengandung ni ... dah boleh biase kan diri ...  :))



selain tu jugak, cik sopi dapat hadiah best oooo mase check up ni     >>      ATT injection ... mase kene cucuk tu agak terasa sakitnyer ... siap nak mengeliat lagi tapi nurse tu suruh lembutkan badan ... adehhhhhh ~~  sangat best yer ....



lepas check up, lebih kurang pukul 1 petang tu, kami berdua di jemput oleh Alid iaitu sepupu en hubby untuk menemani beliau ke Melaka .... hahhahahaaaa ~~ berjalan jalan la kami ke melaka ...



sepanjang perjalanan ke melaka, cik sopi tak boleh nak duduk diam diam ... bukan sebab cik sopi sebok bercerita or bersembang dengan dorang sume, tapi sebab belakang badan cik sopi dah start sakit sakit ... ni la part paling tak best biler nak berjalan jauh ni ... baby takmo bekerjasama langsung ... die pon nak guling guling dalam perut ni sampaikan cik sopi kejap kejap kene tukar position .. semata mata utk keselesaan baby ni ...



sebelom smpai ke destinase kami singgah ke makan makan dulu .. ape name area tempat tu cik sopi agak lupa la ... tapi yang bestnyer .. ni la first time ever cik sopi minum COCONUT SHAKE DOUBLE SPECIAL ...kenapa double special????  sebab die letak dua scoop ice cream vanilla with chocolate rice ....!!!!  serius sedap sampai rase nak order lagi ...


kami disana adalah untuk melawat family Alid .... lame rasenyer tidak berjumpa mereka mereka semua ... lama kerrr  ...???


then, pada malamnya kami ronda ronda area melaka ... tetiber terdetik kat hati cik sopi , kalau tengok peta, melaka ni kecik jerrr ... tapi tetiber rase cam agak besar jugak melaka ni .. mau sesat lau tak biasa ngan jalan jalan kat area sini ...


banyak jugak pemandangan pemandangan indah waktu malam ni ... tapi sorry ler kengkawan tak dapat nak share gambar sebab tak bawak kamera canggih ... heheheeee


yang pasti.. . anniversary tahun ni sangat best sebab kami dibawa berjalan jalan macam la kami ni pelancong yang baru first time pegi melaka ... sian Alid jadi driver kami .... sepanjang perjalanan balek KL pon, die drive sorang sorang sedangkan cik sopi ngan en hubby dah tidor kepenatan ... penat la sangat kan macam la kami yang drive kete ...


mesti Alid sumpah seranah kami sepanjang perjalanan balek sebab biarkan die drive sorang sorang ... sorry la Lid .. pape pon trime kaseh bawak kami jenjalan ... heheheeee


sampai sampai kat uma je dah pukul 12 tengah malam ... tamat sudah anniversary day kami ... insya allah, lau jodoh dipanjangkan Allah, kami akan sambut anniversary day tahun depan dengan anak kami pulak ... mesti lain pulak ceritanya nanti kan kan kan ...


thanks read and happy anniversary to me and en hubby ...
love u so much dear ...

Tuesday, May 15, 2012

100 DAYS TO GO

Assalamualaikum



oke oke ~~ gambar sangat tak boleh blah .... hehehheeeee


100 days to go ... dah macam cerita 100 hari mencari cinta ...


tapi ni 100 hari countdown to deliver baby .... erkkkk ~~ takot takot rase ati ni .. dup dap dup dap .. baby pon dah makin kuat menendang dalam perut ni ... dah mcm ade street fighter tournament dah ...


cik sopi ngn en hubby pon tak sabar sabar ... sekarang ni kami baru nak start beli barang barang baby  .... maklum la .. baby dah nak masuk 7 bulan .. so dah boleh dah beli sikit sikit ...


alhamdulillah sampai sekarang baby tak meragam sangat sangat ... cuma lately ni cik sopi asyik saket belakang .. nak tido pon susah .... kaki pon dah start bengkak bengkak ... en hubby siap cakap ' buku lali pon dah tak nampak ' ...   urat smua dah tenggelam .... haiiihhh ..




buat mase sekarang ni pon, cik sopi lebih banyak menjaga permakanan walaupon sebenarnye cik sopi ni sentiasa la makan, tapi kalau boleh cik sopi takmo over eating lagi ... bukan nak menjaga badan tapi seelok - eloknya jangan la makan sampai tak ingat dunia kan .. hehehheeee ~~ sian en hubby ... tak larat dah dia nak tegur tabiat makan cik sopi ... bliau risau perut meletop kot ..   :p


ape ape pon cik sopi mengharapkan doa dari keluarga dan kawan kawan sekalian .... smoga cik sopi dapat mengharungi 100 hari ni dengan penuh kesabaran .... dan harapnya nanti segalanya dipermudahkan  :))






thanks read  :))

Monday, May 14, 2012

BIRTHDAY MOMMY ~ 12/05/2012 ~

Assalamualaikum





happy birthday to me
happy birthday to me
happy birthday to cik sopi
happy birthday to me ...

clap clap clap 


tanggal 12/05/2012 genap la usia cik sopi 25 tahun ... 25 tahun ..???  ye la ... tak caya lettew  :)
orang pertama yang wish opcos la my beloved husband ... iskiskisk ... malu tau diperlakukan sebegitu ... hahahaaaaaa

birthday kali ni lain dari yang lain skit sebab:
mase birthday dapat naik pelamin  tumpang pelamin orang ekceli
celebrate birthday berstatuskan isteri and mom-to-be
birthday disambut sekaligus dengan mother's day
best best best 


trime kaseh jugak pada adik adik, sedara mara and kengkawan yang wish birthday cik sopi ... sampai ke hari ni pon 14/05/2012 still lagi ader yang wish happy birthday kat cik sopi ... terharu sangat sangat ... hehehee


ape ape pon, cik sopi bersyukur sangat sangat sebab maseh lagi dkurniakan kesihatan yang baik dari Allah, maseh lagi diberikan peluang untuk berbakti kepada kedua orang tua cik sopi .. maseh lagi berkesempatan memikul tanggungjawab sebagai seorang anak - menantu -isteri - kakak - anty dan insya allah mummy pada bulan syawal nanti  :))


selain tu jugak cik sopi berharap dengan peningkatan umur ni, cik sopi dapat lebih matang dan berusaha buat yang terbaik untuk insan insan yang amat cik sopi hormati dan sayang dalam hidup cik sopi yang itu en hubby - parents cik sopi and parent-in-law cik sopi ...


semoga dengan doa dari kawan-kawan sekalian, cik sopi dapat lebih tabah mengarungi ranjau hidup ini walaupun kengkadang jalannyer agak berliku dan kengkadang tu jugak jalannyer straight je macam orang buat rambut rebonding tu ...  :p
















heheheee ... memang sangat sangat tak boleh blah tengok gambar cik sopi menumpang pelamin orang kan kan kan .. siap baring baring lagi .. tu belom lagi gambar yang tertonggeng tonggeng ... hampeh pnyer jurukamera merangkap adik cik sopi ... berani beliau nak sabotaj ...!!!  tak mo tunjuk gambar tu sebab mama ngan en hubby tengok dorang pakat gelak gelak kat cik sopi sampai tersembur sembur air liur ... benci tau ..


ape ape pon cik sopi bersyukur sangat ... mungkin berkat dari doa dan kesabaran cik sopi - dengan ape yang pernah terjadi dalam hidup cik sopi sebelum  ni, Allah kurniakan pelangi yang sangat sangat cantek. sampaikan cik sopi nak hentikan masa masa yang ade supaya pelangi tu kekal jer  :))


ape ape pon sebenarnya hidup ni indah dengan dugaan dan cabaran ... kalau asyik berseronok je nanti kita lupa diri pulak  :))







thanks read  :))

Wednesday, May 9, 2012

ONLINE SHOPPING FOR MUMMY :))

Assalamualaikum


lately ni makin banyak dah online butik kan kan ... tak payah susah susah beratur then berebut3 naik public transport ...


tu belom lagi, biler dah sampai kat tempat yang dituju .. ader je yang tak berkenan di hati ...


al kisahnya sekarang ni cik sopi dah mula berjinak jinak dengan dunia online shopping ... bukan disebabkan cik sopi terlalu jakun atau hidup dibawah tempurung sebab tak pernah nak beli barangan online ni ... tapi disebabkan sekarang ni, atas faktor faktor fizikal yang tidak membenarkan cik sopi berjalan terlalu jauh sampai tak hengat dunia, maka terpaksa cik sopi membina batas batas yang tertentu ... batas batas ini jugak adalah usahasama antara cik sopi ngn en hubby ... lau ikot beliau punyer batas, jawabnyer memang semua tak boleh ...!!!!  alasannyer 'sebab ada baby' ....



memandangkan kerja yang banyak kat opis ni, saje je cik sopi buat buat terbengkalai supaya dapat berwindow shopping dekat fesbuk n blog3 ... maka makin bersepah la meja cik sopi dengan fail fail hape jadah ntah ...



lately ni cik sopi suke usha baju baju kurung - jubah- dress yang dijual secara online ... adoooiiyaii ~~ gelap mata jap ... dalam masa yang sama cik sopi memikirkan akan gelap la duet duet yang kat dalam akaun cik sopi ni ... belom pon habeh first week dah mcm3 yang cik sopi nak ... naseb baik ingat anak ... lau tak abeh semua barang untuk cik sopi yang cik sopi borong ... barang baby kene mintak kat en hubby la jawabnyer nanti .. maka dengan ini, en hubby akan mengalami penyusutan rambut dan saiz badan disebabkan terpaksa melayan permintaan bini beliau ini yang mungkin boleh dikategorikan sebagai 'mengidam' ... bole gitu ??????




tapi ader jugak barang barang baby yang cik sopi usha secara online ... comel comel je semua ... lau boleh semua cik sopi nak ambek ...!!!  tamak haloba punyer pasal la katakan ... tu baru tengok baju - romper - mittens - belom lagi aksesori - botol susu - baby cod - tilam ... semua semua la kalau boleh nak beli online jer ... cik sopi pon bukanyer ade banyak sangat mase nak jenjalan ni ... mase yang ader dok buat mende lain jer .. kehkehkeh ...!!!  maklum la .. kang tengah berpantang 45 ari tak boleh klua umah ... mama cik sopi dah siap sediakan timetable tuk cik sopi ... termasuk la makanan yang harus dimakan sepanjang berpantang nanti ... mama cakap cik sopi kene makan ape yang die masak ...!!! cannot say NO .. gasak la memang sup ikan haruan tu ader dalam list ... muntah katak la nanti ...~~




berbalik pada cerita online shopping ni balek ~~ sekarang ni pon cik sopi dah usha beberapa online butik termasuk la yang menjual barangan baby .... dalam mase yang sama jugak cik sopi tengah berkira kira brape banyak duet yang nak dikeluarkan nanti ... so nanti boleh la cik sopi story mori ngan en hubby ... hahhhaaaaa ~~



dah makin banyak barang barang yang dijual secara online sekarang ni ... even service pon ader tau ... ooppppsss ~~



dulu mase kawen, banyak jugak barangan yang cik sopi beli secara online .. alhamdulillah semua kualiti dijamin .. lau ader problem sikit sikit pon, barangan tu akan di tukar dengan yang lebih baik ..  :))



so korang semua rase camner ...?? online shopping ni lebih banyak menguntungkan ataupon merugikan ... ???  bagi cik sopi, mane mane shopping pon same je ... yang penting pembeli dan penjual harusla beretika ... same same untung, same same suke, same same nak enjoy ... ye tak  :))


thanks read

Friday, May 4, 2012

KISAH DI HARI INI

Assalamualaikum ..



salam jumaat semua ...

hari ni cik sopi agak kerajinan sikit dari hari hari lain sebab server down kat opis ....baguih baguih ...!! amat digalakkan seberapa kerap yang boleh supaya cik sopi dengan kelam kabutnye menyiapkan semua report report nanti .... pppffttttt ..!!!!


hari ni jugak hari kejakunan melanda setelah sekian lama tak masuk kolej kesayangan cik sopi tu ... haiihhh ~~ mau gi amek result mase internship tu la ... dok kate dah endorse endorse tapi hape pon takde lagi ... so setelah confirmation dari kengkawan yang masih lagi menapak kat kolej tu, dan telah di beritau melalui laman sosial yang amat femes di abad ini yakni RESULT DAH RELEASE .... !!!!!    hati ni sangat la ceria dan berbunga bunga nak ambek result dengan harapan result nanti cemerlang la ye .. heheheeee


dan dan ini jugak merupakan hari pertama cik sopi bawak masuk baby dalam perot ni ke kolej .. mane la tau nanti nanti die ikot jejak langkah cik sopi continue study kat sini ... bhahahahahahaaa


dan yang paling best >> boss yang hensem tu dah approve cuti cik sopi hari ni ... half day je kot ... kire halal la ye boss  :))


lepas lepas ambek result nanti boleh la gi jenjalan buang mase kat area area sek 13 shah alam tu ... lame dah tak meninjau kawasan kat situ .. entah ape lagi perkembangan kat situ ... ntah ntah karang cik sopi plak yang silap masuk jalan .. hahahhaaaaa


cuti approve start kol 2 nanti ... mase mase yang ader ni tak tau la nak buat hape sebab server down lagi ... hate hate hate ...!!!!!   baik tak yah masuk opis cenggini ...


dah la semalam tido tak cukup ... mengular ngan en hubby sampai kol 3 pagi then sebelom tido kami super duper breakfast dengan Mc Donald .... pergghhh nyenyak tido .. hahahaaa


oke oke ~~ dah tak tau nak merepek ape lagi .. hati ni ngah bersabar tunggu sampai pukul 2 sambil kepala hotak pikir mane cik sopi letak surat surat penting yang patut dibawak g kolej ni ... HATE HATE HATE AGAIN OKEYYHH ..!!!


thanks a lot sebab buang masa baca   :D

Thursday, May 3, 2012

ANTARA WANITA ITU DAN SI DIA

Assalamualaikum



24 weeks d baby ... hehehheeeee ~~ die dah pandai memberontak dalam perot ni ... haahhaaaa .. semedang je cik sopi tak selesa nak baring baring or duduk lama lama ... babap kang baru tau   :p


hari ni cik sopi nak berkongsi cerita atau luahan hati dari sisi seorang wanita ....


pepatah ada mengatakan yang hati wanita ni macam kerak nasi ... lau di pujuk pujuk lama3 cair jugak ... mungkin  :))   tapi sampai bila sebab selalunya hati wanita ni bukan cair sebab di pujuk oleh lelaki tetapi dipujuk oleh hati yang terpaksa bersabar menahan ego seorang lelaki ...


hati wanita mana yang tak menangis bila dapat tau lelaki yang dikasihinya lebih mementingkan orang lain ... tiada seorang lelaki pon yang boleh faham perasaan wanita ini pada masa itu kerana yang mereka tau hanya lah keseronokkan di luar yang dianggap tidak sama dengan keseronokkan bila bersama dengan wanita ini ...


wanita ini terpaksa menangis dan memujuk hati demi mempertahankan sebuah hubungan yang sudah terikat ... yang ada kalanya dirasakan akan terlerai bila bila masa saje .. tiada siapa yang tau bagaimana kuatnya wanita ini cuba bertahan hanya dengan air mata ... air mata yang tiada nilainya bagi lelaki ...


hakikatnya tiada siapa tau, di sebalik ape yang terjadi sebenarnya wujudnya seorang lagi wanita ... yang merangkap orang ketiga dan menjadi punca kepada segala kekalutan .. wanita yang merampas ini hanya mengatakan dirinya tidak bersalah kerana bukan dirinya yang mengejar tetapi dia dikejar ....


ada yang mengatakan hanya seorang wanita yang tau hati wanita yang lain .. tapi adekah wanita yang merampas ni tau ape yang bersarang di hati wanita yang sedang merana hidup bertemankan air mata itu ..???   adekah wanita yang merampas tu rasa ape yang sedang ditanggung oleh wanita yang sedang bersedih mengenangkan nasib hidup yang tidak diketahui kesudahannya ...???   adekah wanita yang merampas itu mampu mengembalikan apa yang sepatutnya dimiliki oleh wanita yang diragut haknya itu...????


siapakah yang harus wanita itu persalahkan dalam hal ini ...?? si lelaki yang tidak mampu mengotakan janjinya ataupon wanita yang merampas kebahagiaan hidupnya??


bagi cik sopi setiap yang terjadi ada hikmahnya ....  tiada siapa pon tau perjalanan atau takdir yang sudah tertulis untuk kita ... kita sebagai hambaNya hanya mengikut saja dan insya allah kebahagiaan yang sebenar3nya adalah disisiNya ....


bagi wanita yang sedang bersedih itu, bersabar la kerana Allah lebih mengetahui segala yang berlaku ... kuatkan hati dan cuba bertahan semampu yang mungkin ... banyakkan berdoa kerana doa insan yang teraniaya insya allah akan didengari oleh Nya .


bagi wanita yang merampas tu, ape lah yang dia tau dengan kesedihan yang melanda diri wanita lain kerana mereka yang merampas sangat berbahagia dengan ape yang dilakukan sedangkan mereka sendiri tidak tau ape yang sedang menanti di hadapan sana ... 'bertepuk sebelah tangan tidak akan berbunyi ' ...


bagi lelaki itu pulak, tiada apa yang mampu dikatakan ...  bilakah kalian akan memahami erti sebuah hubungan  



renung renungkan ..


sape yang tersentap tu naseb la sebab cik sopi dah malas nak sentap sentap disebabkan orang lain ... buat hal sendiri layan baby dalam perot lagi bagus ...  :))
at least Allah hear my pray  ... amin  :))





thanks read ...

lau suke sile la 'like' .. lau tak suke just klik kat 'x' ...  :D