Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, May 29, 2012

ALAHAI ALAHAN ... LECEH BETOL

Assalamualaikum






lame tak update blog ~~
cik sopi di timpa masalah kesihatan yang mengganggu rutin harian cik sopi ... wwwwuuuuaaaaa ~~~~  !!!!


since pregnant sampai la ke usia kandungan 6 bulan setengah, cik sopi sangat bangga tahap riak tak ingat dunia sebab cik sopi tak de mengalami masalah masalah allergic ni .... alahan atau yang seumpama dengannya la ....


but lately ni, ade satu masalah plak yang timbul ....
GATAL GATAL SATU BADAN ....!!!!


habis bercalar calar badan cik sopi ... kat bahagian kaki ngan tangan ni toksah cerita la ... dah macam samseng pon ade dah ... tak pepasal berparut sana sini ....


gatal ni toksah cerita la ... kalau gatal gatal kat bahagian perut tu cik sopi memang dah sedia maklum ... memang semua orang yang mengandung akan mengalaminya ... tapi bila gatal gatal kat bahagian kaki - tangan - badan - kepala so ni agak membataskan pergaulan cik sopi ... huhhuuhuuuuuu


en hubby ngan adik cik sopi dah larang cik sopi garu .. tapi cik sopi nak garu gak ...!!! sampai berdarah darah kaki cik sopi .... dah tak boleh pakai skirt dah pas ni ... huhuhuuuuuuu


mase pegi check up ari tu, nurse cakap alahan cik sopi ni disebabkan hormon tapi die tak boleh nak provide krim sebab krim tu memang takde kat situ ... so nak tak nak cik sopi kene tunggu check up kat hospital 18/6/2012 ni la pulak ... mintak kat doktor ....


so buat mase sekarang ni, cik sopi cuma sapu bedak antiseptic .... lega sikit bila pakai bedak tu ... dah takde cik sopi nak garu garu lagi ... losyen pon dah tak boleh nak pakai dah sekarang ni sebab losyen ni menambahkan kegatalan je nanti ,,,, lagi dan lagi cik sopi tak boleh berpeluh peluh sangat ... pon akan menerukkan lagi kegatalan ni ...


mama cik sopi cakap dulu dulu mase die pregnant pon memang ade gatal gatal .. tapi takde la seteruk cik sopi ... haiiihhhhh ni la dugaan mengandung yer  ..


mase mula mula pregnant takde masalah langsung even makan pon cik sopi tak memilih ... tapi bila dah nak masuk 7 bulan ni, datang plak alahan gatal gatal ni ....


ade lagi 2 bulan lebih kot nak due ... so dalam 2 bulan lagi la kot cik sopi kene bertahan ngan gatal gatal ni ... nampaknya bedak antiseptic tu cik sopi kene usung ke hulu hilir la ...


walaupon di duga ngan masalah gatal gatal ni, cik sopi seronok jugak rase sebab dapat jugak merasa pengalaman pregnant macam mummy mummy yang kat luar tu .... ade la story untuk anak cik sopi ni nanti yang cik sopi nak cerita kan kat beliau nanti ... heheheheeee


p/s: ekceli bedak entiseptic tu dibeli untuk baby kami, tapi sorry yer dear,  mummy pakai dulu ... nanti mummy beli yang baru untuk anak mummy ni nanti eh eh eh  :p



thanks read  :))

No comments: