Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, May 18, 2011

CIK SOPI DAH TAK SINGLE LAGI ~~

Assalamualaikom dan selamat3 malam    malam ni sangat sejuk ...

mesti mate korang3 sume tekelip3 bace tajuk entry nie kan3   

betul la tue ~~
cik sopi bakal menamatkan zaman3 bujang ...
bakal meletakkan noktah pada janji3 sewaktu bertunang dulu ...
bakal mengakhiri perhubungan 5 tahun nie dengan satu ikatan yang SAH ...
insya allah ~~




perasaan...???

takut ....
nervous ....
seram sejuk .....
rase cam ade butterfly dalam perot .....

hehhehee ... sume tue xder ...








ekceli ..ape yang cik sopi rase sekarang is

> penat sangat sebab banyak keje nak kene buat     susah jugak nak kawen ni
>> stress   banyak bercanggah pendapat ngn org sekeliling
>>> rindu en 'hubby' wannabe ,,lately nie rindu sgt3 kat die .. haiisshh sile sabar yer cik hati
>>>> malas   kalau bole makan pon nak suruh mama suap kan


tapi .. dalam mase yang same 

CIK SOPI SANGAT EXCITED 
  
dulu selalu dok pegi uma kawan3 yang kawen ... sekarang nie turn cik sopi plak ...

rase cam nak nyanyi3 jer ...
kadang2 cik hati nie berdebar3 plak ...
seronok buat semua persiapan sendiri ...   even penat tahap gaban





 pas nie nak hias bilik plak ... kemarin dah cat bilik nie ... heheheee

sungguh cantik bilik nie pas di cat ... kaler woodschip  ~~
cik sopi suke tengok kaler nie .. sejuk jer mate memandang ....
abes adek3 cik sopi kene buli ..ekekekee




nasib baik la cik sopi ader ramai adek ... boleh 'mintak tolong' diorang ... lalalalaaa


k laaa ... almost 4 a.m ... cik sopi mau tido dulu ~~ charge energy balek ~~
sok banyak lagi yang nak kene buat ...

selamat ber'blogging' semua ..
thanks bace blog cik sopi yang x seberape nie ...



SOFINAZ


 

Saturday, May 14, 2011

DIKALA CIK SOPI BERUMUR 24 TAHUN ...

Assalamualaikom ~~

addooiiyaiii ... ape la en blog nie .. nak update blog pon x bole ~~ dok under construction je .. abeh berterabur air liur cik sopi menyumpah seranah tadi .. hehehee


cik sopi nak wat pengumuman khas nie ~~

I AM OFFICIALLY 24 YEARS OLD

12 may 2011 ari tue .. genap la umo cik sopi 24 tahun ...

kat sini cik sopi bukan nak bercerite brape banyak wish yang cik sopi dapat ..
bukan jugak nak bercerite pe adiah yang cik sopi dapat ..

tapi cik sopi nak share ngan sume kawan3 ~~
dikala usia cik sopi 24 tahun nie .. banyak perkare yang akan berlaku ..
banyak perubahan dalam hidup cik sopi nanti ...
dan jugak 
ada memori yang bakal tercipta ~~ insya allah ,,

mase pas tunang: potong rambut kunun3 comel gitu~~

dikala cik sopi berumur 24 tahun nie >>

  • cik sopi akan berkahwin   ade 7 ari lagi since entry nie di pos kan
  • cik sopi akan bergelar seorang isteri   cam kelakar plak bunyik nyer
  • cik sopi dah ade tanggungjawab untuk menjaga keluarga dan en hubby nnt    
  • cik sopi akan abeh blaja n menggenggam ijazah yang ke-2 pulak   aminnnn


cepatkan masa berlalu ~~


rasenyer cam baru semalam je cik sopi blaja membaca dan mengire ..
cam semalam cik sopi baru belajar nak hidup berdikari
rase nyer cam cik sopi baru je nak kenal istilah pakwe-makwe nie ..


tapi kan ...


cik sopi dah bersedia ..

bersedia untuk mengharungi liku3 hidup berumah tangge
bersedia untuk memegang title 'isteri'
bersedia untuk memikul tanggungjawab menjaga amanah dan maruah en hubby serta keluarga kami
bersedia untuk hidup berkeluarga di saat3 cik sopi belom habis belajar    tengah internship time3 nie
bersedia untuk membantu en hubby nanti dalam meningkatkan menjaga keluarga kami   insya allah


cik sopi berharap sgt kawan3 kat luar doa kan la kesejahteraan hidup kami ...
biar jatuh bangun kami bersama3 ..
susah senang kami lalui bersama3 ..
gelak ketawa dan tangisan kami pon biar lah kami tempuhi bersama3 ...


kami berdua hanyalah insan biasa yang pernah buat silap , pernah menyakiti hati dan perasaan org lain serta
pernah terluka dengan perbuatan sendiri .. tapi itu semua ada hikmahnya dan semua  yang berlaku mematangkan lagi pemikiran serta perlakuan kami ...


semoga ikatan yang bakal terjalin nanti mendapat keredhaan daripada ALLAH SWT ... dan semoga kami dilindungiNYA selalu .. insya allah







thanks read and do pray for us  :)






SOFINAZ

Tuesday, May 10, 2011

CIK SOPI BERSEMANGAT MEMBAKAR LEMAK

Assalamualaikom sume  :)

mesti korang gelak guling3 bace tajuk entry tok ari nie ....



tapi tula semangat cik sopi sekarang nie ... cik sopi ade lebeh kurang 10 ari dari ari nie untuk kurus kan bahagian3 tertentu kat body cik sopi nie ... kalau nak di ikot kan .. x der ler sampai extreme sangat cik sopi nak kurus .... cik sopi pon bukan nyer gemok just lately nie badan cik sopi agak berisi sikit ... dorang3 dan dorang sume cakap sebab senang ati .. sebab tue badan naik ~~ heheheee senang la sangat kan ..

nie pon cik sopi baru pas menari ... menari bagus tau untuk kurus .. dulu cik sopi rajin la .. tapi memandang kan sekarang cik sopi pnuyer bz lagi dasat dari Obama tue ... so cik sopi x berkesempatan la nak menari .. just tadi baru start menari ...

lagi satu cik sopi akan rajin3 kan diri pegi swimming pas nie .... bior cair sume3 lemak nie nanti .. hahhahaa

k la ... entry nie pendek jer ... sebab cik sopi kene siap3 pegi kolej ~~ ade perarakan ape ntah ... kalau bukan untuk GERMS xler la cik sopi nak pegi ... malas3 tau x.... haiisshh

thnks read ehh 





SOFINAZ

Friday, May 6, 2011

KARIPAP NI BESAR DAN .......

Assalamualaikom sume  :)

lame cik sopi menyepi dr dunia blog nie kan3 ... nie sume gara3 frust tonggeng3 ngn prince william ... errmmm xpe laaa ... dah jodoh masing3 syioknyer prasan sorang3 ...hehheee

ekceli cik sopi nak share3 satu story nie ... mende ni xde la pelik mane pon ~~ tp bagi cik sopi mang agak pelik la ... sebab nie baru first time cik sopi nmpak ... if dh bertime3 dh cik sopi x eran pon ...


korang sume tau kuih karipap kan ... jgn nak tipu cakap x kenal kuih tue ehh ... cik sopi kerat3 lidah korang kang ...giler ganas kan cik sopi ... tue yg sume org dok cakap sekarang nie ... cik sopi nie dh macam pengganas ... lau x puas ati kasi potong je ... hahhaaaa

citer nyer cenggini  ececececeee .. baru nak start citer ..

pagi ari tue mase cik sopi nak pegi keje .. cik sopi g la singgah kat petronas ~~ hajat ati nak isi minyak keter .. then tetiber cik sopi nmpak ade kuih kat atas meja tepi kaunter ... cik sopi pon g la usha ngn pandangan mate yg sungguh malas ...

nak tau pe de kat situ ..??? entry nie pasal kuih karipap kan..??? cik sopi xder sebut kuih lain kan..?? so opcos la cik sopi nmpak kuih karipap kat situ ... besar siot kuih tue ... serius agak jakun gak la cik sopi mase nie ...

pikir pnyer pikir then cik sopi pon amek la karipap tue 2 ketol ... cukup la sebab cik sopi pon bukanyer reti breakfast3 nie ... korang tau x ???? sile bace dengan penoh suspen
  
harge karipap tue rm1 seketol ...

tekejot gak cik sopi time tue .. lau ikot ati mau je letak balek .. tapi kang cashier tu cakap cik sopi nie x berbude bahase plak ..  so cik sopi pon bayar la harge karipap tue ngn muke yang penoh pasrah ... hahahhahaaa

then mase ngah drive tue cik sopi pon nak la merase karipap tue .. dah la nampak macam sedap .. inti pon cam padat je .. so dalam ati cik sopi dah bunger3 dh sebab karipap nie mesti isi penoh .. so berbaloi la singgit tue kan ... :)

mase gigitan pertame karipap tue .... ya allah  ... mang sedap ... terase inti die ... even  karipap nie dh sejuk tapi still terase die pnyer crunchy tue ... makan pon cam tak menyempat3 je .. nie sume sebab karipap tue cam best jee ..

mase ngah gigit3 karipap tue ngan muke penoh bernafsu  ..  tetiber kan >> ade telur rebus dalam karipap nie ...!!! telur rebus yg di potong 4 .. cume satu bahagian dari 4 potongn telur tue je yang ade dalam karipap tue ... korang penah mkn karipap ngn telur rebus tak ...???

x tau la kalau korang sume x pelik .. tapi bagi cik sopi mang pelik la .. sebab cik sopi x penah pon makan karipap yang cenggini .. if karipap tue intinyer telur cincang cik sopi penah la nampak ... tapi nie telur rebus ...  tapi cik sopi telan gak la .. cik sopi pon xtau nape cik sopi men telan je even rase cam pelik3 kat karipap tue .. isk3 ..

then mase kat tempat keje cik sopi ... cik sopi pon try la korek3 karipap yg lagi satu cik sopi bli tu...hasil nyer same gak ... ader telur rebus ..agak nyer mang telur rebus nie sebahagian daripada inti karipap nie kot .. mang style org yang buat karipap nie letak telur rebus agak nyer la kan3 ... unik3 ...

balek3 je dari keje cik sopi pon citer la ngn mama cik sopi .. bliau pon pelik ... tapi mama cik sopi pon sependapat ngan cik sopi gak ... nie mang style orang yang buat kuih nie kot ..

korang tengok la gambar3 yang cik sopi capture nie then nilai sndiri karipap tue ...

ni la karipap yang cik sopi citer kan



cuber tengok saiz karipap nie ... besar kan3







ce tengok ... nampak tak telur rebus tue ...

tapi yang pasti nyer karipap tue mang sedap and cik sopi xmo beli dah karipap tue ... hehehhee .. sebab bagi cik sopi karipap nie pelik ...hehhe.

pe kate kawan3 blogger cik sopi ...????

thnks bace  =D


SOFINAZ