Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Saturday, April 30, 2011

SAD LOVE LETTER TO HIM .. I'M SORRY

Assalamualaikom sume =(

cik sopi agak sedeh ari nie ... n ari3 yang berikut nyer ...
patah n remuk ati cik sopi ..
setelah sekian lame cik sopi tnggu ...

ini la takdirnyer ...
kami x ditakdirkan bersama ....
ade yang lebeh baik tercipta untuk dia ...

cik sopi tau sape cik sopi ...
kami tak setaraf ...
bagaikan pipit dan enggang ...
mane boleh bersatu ....

cik sopi berharap sgt die bahagia ngan pilihan die ...
cik sopi pon akan mule kan kehidupan yang baru ...
mungkin lebeh baik dari dulu ...

surat yang cik sopi tulis nie .. cik sopi harap die sile la bace ngan ati yang tenang ,,,
dan fahami laaa ...
smpai biler3 U STILL IN MY HEART ....


Dear PRINCE WILLIAM...,

Sometimes, it comes a point in our lives when we have to think what we are doing and where we are heading. When happiness fades, we need to look for new beginnings. When love dies, we need to step away and carve out the dead feelings.

I know it is difficult to let this relationship go. We have been through so much together that it hurts just recalling a tiny fraction of the time we spent as a couple. But I also know it will only hurt more if we let this relationship drift. The same inevitable parting will confront us then making it even harder for us to recover and find that elusive happiness and peace of mind.

We have had our fair share of love and happiness. Let that be the memories that will stay with us as we go our separate ways. Continuing on will only leave us with more bitter recollections that will overwhelm the happier shades that we once shared. That's simply because true happy moments will never be possible from now on when the magical feeling has long gone. Instead, what will set in is indifference, making us strangers, not lovers, in our own home.

Perhaps you will find that I'm trying to justify my decision to move on. To alleviate my guilt of leaving this relationship. Maybe I'm and for that I'm truly sorry. But I also strongly believe that a person as special as you deserves someone much better. Someone who can love and cherish you the way a lover should rather than depending on crumbs from a dying feeling which is better left buried.

Therefore, this relationship is over. Harsh it may seem but I also want both of us to be happy. If I can't feel it in my heart, neither can I give you what you rightly deserve. That being the case, let us go and seek our own rainbows, which I'm sure will appear when the time is right.

Goodbye and take care.

Sincerely ...

your cik sopi  :) 













P/S: saper3 yang baik ati tolong pas kan sad love letter nie kat PRINCE WILLIAM ehh ... cik sopi x bole nak tengok tv dh ... ati cik sopi hancur sngt3 especially mase part 'kissing' tue ... ooohhh nooo .. 

thnks bace yerrr ... :)


SOFINAZ

Friday, April 29, 2011

CIK SOPI YANG DIBALUTI KESEKSIAN ...

Assalamualaikom geng ..... chhewwaahh

mesti korang mase bace tajuk entry cik sopi nie .. korg buat muke geli3 kan ....

mang cik sopi akui ~~> x bole blahh pnyer tajuk entry ,,

tengok3 .. cik sopi x seksi kan3

tujuan cik sopi wat tajuk entry  cenggitu sebab ade story di sebalik nyer ...
utk kawan3 cik sopi yg mang kenal cik sopi sejak azali lagi .. dorang opcos la tau cik sopi ni cmner kan ... bagi yg x knal or x berape nak knal cik sopi nie msti korang cakap

YE KE SEKSI ... TANG MANE SEKSI NYER TUE .. MESTI ORANG YANG CAKAP DIE NIE SEKSI MATE DIE JULING ... BLA BLA BLA ....

korang please jgn kejam sgt if nak wat statment sndiri tau ... isk3

citer nyer cenggini sebenarnye .. tadi mase kat tempat keje cik sopi .. ade la sorg minah nie .. pekerja kat situ gak ... die tegur cik sopi .. agak lame gak la cik sopi keje kat sini n cik sopi x penah pon nak bertegor sapa ngn minah nie .. but then lately nie pas cik sopi dah uar3 kan yang cik sopi nak berenti keje dh baru la die nak tegor cik sopi ..cik sopi bkn xmo tegor die dulu .. tp cik sopi nie kan pemalu ..  yola sgt ... heheheee

nak di jadi kan citer nyer .. mase cik sopi dok tgh kemas3 meja cik sopi then tetiber die tegur3 cik sopi ..

die: u part timer je kat sini yer ,,
cik sopi .. ha'ah .. :)
die: ooo .. patut la jarang nampak u .. u still study ??
cik sopi: yuppsss ... :)  .. tp i next week last kat cnie .. 
die: oo ..really .?? i suke la tengok u ... u look sweet and sexy .. 
cik sopi: errrr ... heheheee  ..  trus lari3 p toilet ..



cik sopi seksi ..???

ye kerrr...????

tang mane tue ..??

pegi keje pakai t-shirt ngan jeans pon kire seksi gak kerr...???

setau cik sopi .. cik sopi x penah lagi kot dtg keje sini pakai seksi3 ... sebab kat sini sejuk giler nak mampos .... pakai baju lengan panjang pon belom tentu bole rase suam3 kuku temperature kat opis tue .... nie kan plak cik sopi nak pakai seksi3 ... mau mati kejong kat opis tue ...

tp yang best nyer ... within dis week .. ramai plak yang dok cakap cik sopi nie seksi ..nak kate dr segi pemakaian .. mang xkot sebab cik sopi dh x pakai dh skirt3 pendek cik sopi tue .. even baju3 yang xder lengan sume cik sopi wat pakai tido jer ... bis tue tang mane nyer yang dorang sume nampak seksi ...??

tang MATA cik sopi yg bundar nie ker ..??
adakah BIBIR cik sopi yang tebal lagi menawan nie ker..??
atau mungkin TAIK LALAT cik sopi yang manis ker..??
maybe SENYUMAN iklas cik sopi nie yang buat orang terpegun ..???
RAMBUT panjang cik sopi yang cik sopi slalu biar kan serabai nie kot ..???



hahahaaaa ... tengok3 ... cik sopi dah perasan abes dh nie ...


abeh tue cube la sesape g tau cik sopi tang mane la yang korang nampak cik sopi nie seksi ...
cik sopi xder pon figure 33-25-36 tue ... isk3 ...
ketinggian pon x mencapai 160 cm ...
cmner la leh jadi seksi nie ...kih3

xkesah la camner korang nak tengok or describe cik sopi nie ... bagi yang mang dh lame kenal cik sopi nie .. dorang tau la ape yang cik sopi maksud kan ... 

tapi cik sopi rase kan maybe keseksian cik sopi nie terletak kat cara cik sopi bawak diri kot ... yelaaa .. cik sopi nie kan ske wat pangai pelik3 yang kadang3 di salah tafsir kan oleh orang lain ... kadang3 cik sopi pon tesalah tafsir pangai cik sopi nie ... ikot dan jerrr ..  :)








sndiri bace
sndiri tafsir yer ..


maseh bace :)


SOFINAZ

Wednesday, April 27, 2011

CIK SOPI YANG MULTIPURPOSE =)

Assalamualaikom sume ... :)

lame kan cik sopi x terjah blog nie .... giler3 rindooo laaaa ... konon 

tajuk entry x bleyh blah kan ... haaahahaaa .. dah mcm multipurpose hall dah ,,,






seb bek la ari nie cik sopi cuti or dlm erti kate lain ponteng keje ... senang citer kan ..
lau x wat cenggitu x berkemas la bilek nie ... dr ari tue cakap psl bilek ...

tp ari nie mang bilek dh almost clear dh ... bangge3 ...
separuh brg dah anta lek uma ... tnggal barang3 besar je .. nk kene angkat pakai kete besar jugak ... heheheee .. xmuat masok en satria ...

selain dr bekemas .. cik sopi sebok dok tulis name kat kad jemputan kawen nie .,.. yg mane dekat3 nie leh la cik sopi anta ngn kadar segera ... yg jauh3 tue kene phm3 la eh ... kene tunggu ngan sabar .. :)

selain dari itu jugak ... cik sopi dh create event kat fesbuk ... asyik dok tgk org create event je ... skrg time cik sopi plak nak create event ... WEDDING INVITATION: KHAIROL AZHA & SOFINAZ  ... maseh banyak3 pade yg dh meng'confim'kan kehadiran anda .. trime kaseh sgt3 yerr ...x sangke feedback yg sgt baek xsmpi 30 menet pon ... yg xbole dtg tue xpe la .. nak buat cmner .. pape pon maseh doa kan kebahagiaan kami dari jauh ... cik sopi really appreciate that :)

dan selain3 drpd itu jugak ... cik sopi sempat menjeling3 tgk brite kat tv3 ... cehhh .. asyik3 citer same jerr ... boring sudah ... mcm dh xder citer lain nak buat ... cik sopi yg dok tgk nie pon dh boring ... pe tah lg ribuan3 manusia kat luar tue ...

nampak sgt cik sopi bz kan3 ..??? or dlm erti kate lain purak3 bz ... hahahaaaaa .. sebok3 kemas ngn tulis name kat kad nie .. sempat jugak online fesbuk ... siap download gmbar baru n reply sume comment3 ... ffuuuh3 ... mang series penat ... nie jap g nak p sidai baju plak .... last trip basoh baju kat uma nie ... pas nie basoh baju kat uma mama plak .... yes3 ..!!!

k laaa ... cik sopi nak pegi purak3 tnyer ousemate cik sopi dorg nak p mane .. ekceli dah tau dah dorg nak g pasar malam ... lalallaaaa ... 

korang ... bli kan aku kopok lekor 2 inggit .... masehhh :)

thnks read  :D

SOFINAZ


Thursday, April 21, 2011

CIK SOPI YANG PEMALAS :)

Assalamualaikom sume ....

mesti korg3 dan korg sume tetanyer3 ape yg malas nyer cik sopi nie kn3 ...???
ke xder yg bertanyer lngsong..

ekceli ad mende cik sopi nk cakap3 kat sini ...

tajuk entry tue x salah ... mang 100% betol n cik sopi sndiri sanggup sign mane3 petisyen mengate kan yg tajuk entry nie x salah ... cik sopi taip ngn ati yg terbuke tanpe paksaan dr mana3 pihak ... hehheee



cik sopi malas nak kemas bilik sbnarnyer :(
maklum laaa ... dh nak kene pindah dari uma sewa nie ...
cik sopi sedeh sgt3 ...

nanti bilik nie rindu kat cik sopi ...
pas nie lau die dapat tuan baru ... mesti x same ngn cik sopi ...

cik sopi slalu tido bukak lampu ... so bilik nie sentiase cerah .. hehheeee
cik sopi jugak la yg menyumbang sebahagian besar jumlah bil letrik kat uma nie  :)
cik sopi x ske dok dalam gelap ...!!!

cik sopi malas nak kemas nota3 nie ... bertimbun3 dah nota nie ... ari tue ad kemas skeyt ...
pergghhh smpi 3 kotak ... penoh ngn nota jerrr ..
nota banyak betimbun3 tapi cik sopi xpenah pon dapat anugerah pelajar cemerlang kat MSU tue ... haiisshh

cik sopi malas nak kemas baju3 cik sopi nie ... banyak giler ..!!!
serabot3....!!!

cik sopi jugak malas nak kemas kasot3 cik sopi nie ...
kire3 ad la dalam 10 pasang kasot beserta kotak nyer ... nie x temasok lagi kasot kat rak kasot tue ... ntah ad brape pasang lagi kat situ ...

selain tue ade gak barang3 lain yang cik sopi malas nak kemas ... ikot kan ati mau jer cik sopi sumbat dalam plastik sampah ... pastue campak kat tengah3 jalan raye .. sape nak amek lerr .. cik sopi wat amal jariah ...tp cik sopi sayang lagi kat barang3 nie ... 

last skali cik sopi nie sebenar nyer allergic ngn habuk ... aaccchhoooommm
nak kemas3 nie confim ad je habok3 yg nak berterbangn wat sandiwara pastue masok kat lobang idong cik sopi ... pastue mate ngn hidong sopi berair ... agak3 pas dh berair trus demam ... demam habok ..!!!

fesyen mate berair ... hehhehehee


sebab tue cik sopi malas nak bekemas nie .. tp lau cik sopi x buat sape lagi yg nak buat ... nie kan bilik cik sopi sorg ... so cik sopi kene la kemas sorang3 ... padan muke cik sopi kn3 ..

kalau ad adik3 cik sopi leh la cik sopi suruh dorg kemas kan ... dorg tau dorg x leyh lawan cakap cik sopi .. cik sopi ni kan kakak .... heheheheee .. x baik tau melawan cakap kakak ...

k laaa ... cik sopi nak tengok3 ap lagi yg cik sopi bole kemas ...
nak gak kene kemas sket ... ad 2 minggu je pastue dh kene kosong kan uma nie ....
nanti cik sopi mesti rindu uma no 331 nie .... sob sob    sakan nanges sat

mesti cik sopi rindu nak golek3 cenggini lagi ... isk3


thnks read  :)



SOFINAZ

CIK SOPI DAN JUSTIN BIEBER

Assalamualaikom kenkawan :)

ari nie 21 april kn3 ....

mlm nie JUSTIN BIEBER wat konsert kn ..???
kat stadium merdeka ...



best nyer lau dapat  pegi ... cik sopi nak pegi ekceli ..
cik sopi nie antare peminat kipas mati die laaa ...
cik sopi suke sume lagu3 die ...

tp

cik sopi x mampoooo ...
giler mahal tiker die ...
tiket yg mahal tue cik sopi leyh wat bli brg3 penting tok kenduri kawen cik sopi nnt ..

nape laa die p wat konsert time3 cenggini ... wat la ujung thun keee ...
or pas kenduri cik sopi ker ...

sedeh3 ,,,,!!!!

xpe laaa... dh xder rezki cik sopi nak salam3 or jmper JUSTIN BIEBER face to face ...

next time la ...
kalau ad rezki cik sopi nak tnyer gak kat die ...

CIK SOPI NIE COMEL X CM SELENA GOMEZ TUE ...

ne la tau ... kot3 mate die juling time tue tetiber die kater cik sopi ngn selena gomez nie cam kembar   JB cakap melayu time nie ...

sape3 yg p konsert die kim salam je la kat die ehh ..nnt ad rezki lebeh cik sopi anto kad kawen cik sopi kat die ... bole die nyanyi lagu SLAMAT PENGANTIN BARU kat cik sopi t .... ooooohhh sngguh syahdu ...

thnks bace entry merepek nie :)



SOFINAZ

MILIK SIAPAKAH DIRI INI ...

assalamualaikom ...

cik sopi nak share something yg cik sopi jmper dlm fesbuk cik sopi ..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang
rusukku.

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur,
Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang
rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi
merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk
sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan
masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi
membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan
cinta satu sama lain.

Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai
menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA
lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak
cintakan saya lagi!!!".

LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga
berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"
Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.

LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang
telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air
mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad
untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi
Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha
mencari khabar akan kehidupan WANITA.

WANITA pernah ke luar negeri tetapi
sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.

LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.
Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di
hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana
banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah
dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?

WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.

WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut.

Saya akan
kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu
nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang
korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan
kembali merasakan sakit dihatinya.

Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah
kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia
patahkan.

*Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai.
Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang
dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah
terlambat...*

*Kerana itu, **jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh
hati.**.. Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata
yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai?

Kira merasakan akan
*menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar
risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.*

*Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan
akibat yang akan diterima?? *

semoga bermanfa'at

Oleh:Admin Muslimah sholehah Andhika Al-Banjari Mtp

 Ambil Hikmah sebuah Pengalaman

Dipersilahkan bagi yang ingin share or copas,
semuanya milik bersama

✿ Prinsip ABC ✿

✩ A mbil yang baik
✩ B uang yang buruk
✩ C iptakan yang baru

Keep Istiqomah wa HAMASAH

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

So milik siapakah diri cik sopi nie ...??
adekah tulang rusuk en 'hubby' wannabe bersama3 cik sopi ..??

cik sopi harap tulang rusuk tue skrg dgn cik sopi ....
cik sopi syg cik 'hubby' wannabe sgt3 ...
cik sopi harap kputusan yg kami amek nie tepat ... insya allah













kwn3 sume doa kan yg tebaik utk kami yer ...

thnks bace :)



SOFINAZ

Wednesday, April 20, 2011

CIK SOPI JIWE KACAU

Assalamualaikom sume ....



cik sopi ngah xder mud sbnar nyer nie ... lately nie mud cik sopi cam x menentu je ...

cik sopi rase cam sume mende nak jadik serentak jeee ... haiiisshh .. xleyh ke plan satu3 ... pening dh kpale cik sopi yg bulat nie ...

memandang kn sume3 mende nak dilambak kn kat cik sopi sorg ... so cik sopi nak buat plan sndiri ...

APRIL
  • finalized wedding preparation .... 
  • carik tmpat for internship
  • isi sume3 form yg patut tok internship
  • edar kan kad jemputan kawen
  • carik balance3 brg tok hantaran
  • settlekan doorgift 
  • settlekan payment yg mane patut
  • pindah uma ... 
  • besungguh3 sket keje ....!!!!

MEI
  • packing doorgift
  • time3 nie cik sopi nak final exam dh kot ..
  • suppose dpat jawapan from research institut same de dorg trime ke x cik sopi wat intern kat tmpat dorg
  • decorate hantaran ... eceecceeehh
  • meeting with mak andam ...
  • usung en 'hubby' wannabe kehulu hilir wat pesiapan ...
  • 21 mei ~~> dh ... time nie dok diam3 smpi tok kadi kate sah ...!!!!
  • pastue siap3 plak tok majlis sanding ...
  • alamak lupe plak ... kene sedia kan adiah tok abg encem ... lari dh bajet cik sopi nie
  • 29 mei ~~> cik sopi nak dok diam3 atas pelamin ... yyeeaarrgghh

JUN
  • cik sopi nak p knduri uma kwn cik sopi kat t'ganu ...
  • planning for honeymoon pon sempat g kot
  • nak rehat3 kat spa ... sambil berjemur n minum air oren .. nyumm3
  • 20 jun ~~> cik sopi start intern .... mati la .. mati la.... 

okeeee ...!!! nie sume plan cik sopi sepanjang up coming 3 month nie ... mntak3 beres sume ... dh la runner3 cik sopi sume ngah bz skrg nie ... so cik sopi kene cover mane yg bole dulu ...

runner3 skalian .... jgn ilang lame sgt ... sudah3 la bz carik rezeki tue ... meh tlg cik sopi jap plus cik sopi rindu nak comolot ngn uooollss sume ..













hehehee ... ad lg sorg runner cik sopi nie ... tp if nak tau sape kene tnggu pas cik sopi kawen .. t cik sopi tunjuk sape die .... die nie mang ske men lari3 ... cik sopi soh jadik runner tp x sangke plak die run trus ... lalalalaaaa ...

k laaa ... cik sopi nak smbung muhasabah diri jap ... dh la keje ngn menimbun3 ... cik sopi penat3 ..!!!!

thnks read entry jiwe kacau nie  :)




SOFINAZ

Tuesday, April 19, 2011

DUGAAN YG MEMATANGKAN CIK SOPI

Assalamualaikom ...

biler tgk je kelendar ... cik sopi dh beragak3 dh ... ad la dalam 30 ari lgi cik sopi akan jadik istri org ... ati cik sopi epy sgt ... tp dlm mase yg same cik sopi takot  nak melalui kehidupan berumahtangge nie ... kuat ke cik sopi nk menempuh sume nie ....

mase dlm tempoh3 betunang nie pon ... dh bemacam3 dugaan dh cik sopi tempoh .. ad yg menyakit kn ati  ..
ad yg memakse cik sopi buat satu pengorbanan ... kadang3 cik sopi kene tebal muke tok selamat kan hubungan nie ... kadang3 cik sopi kene belakon tok tgk sejauh mane ikhlasnyer seseorang tue nk tlg cik sopi ...

sume nie cik sopi buat dalam keadaan waras ... cik sopi tau cik sopi x salah langkah ... cume kengkadang cik sopi tepakse melangkaui batasan ... cik sopi tau bkn sume yg nk menolong cik sopi tue ikhlas ... sume3 tue semate3 nak jage tepi kain cik sopi jee .. seb bek cik sopi slalu pki sluar .. heheheee

tp cik sopi bersyukur sgt ... cik sopi dikurniakan kluarge n bakal kluarge mentua yg sentiase ad kat sisi cik sopi n bagi semangat kat cik sopi ... sbb dorg la cik sopi dapat berdiri smpi ke ari nie ... cik sopi syg dorg sgt3 ... tanpe nasihat, tunjuk ajar n kasih sayang dorg ... mungkin cik sopi dh down giler ...

cik sopi tau cik sopi nie mcm mane org nyer ... cik sopi sedaye upaya x bermusuh ngn org sbb cik sopi xmo org buat jahat ngn cik sopi ... cik sopi cube x saket kan ati org lain spy org lain x sakit ati ngn cik sopi ... even thou cik sopi x masok campor hal hidup mati org lain tp ad gak yg jadi duri dalam daging dalam idop cik sopi nie ... cik sopi dh pandai berperibahase la ..ekekekeke

maybe sume yang jadi nie ad hikmah nyer .... cik sopi percaye tanpe ujian n dugaan yg mcm nie .. maybe jodoh cik sopi ngn en 'hubby' wannabe x kekal ... dr sekecik3 masalah ke sebesar3 nyer .. kami cube face it walaupon pedih tok cik sopi lalui ... tp bg cik sopi sume tue dh ditetap kn n things already happen ... mcm mane cik sopi cube elak kn pon ... mslh tue tetap akan dtg ... tp mslh tue la yg mendewasa kn kami berdua ...
mslh tue jgak la yg ajar kami berdue erti pengorbanan n penerimaan ... menerima baik buruk pasangn masing3 ... n same3 cube berubah n muhasabah diri ....

skrg nie bg cik sopi ... cik sopi nk fokus kat kehidupan baru yg bakal cik sopi tempuhi nnt ... cik sopi nak cube lupe kan sume mende yg dah jadi ... kwn cik sopi pngah cakap 'past is past..just forgive n forget..'  ... yeesss ... its easy to forgive but forget..??? maybe it will take some time n cik sopi tau TIME WILL HEAL EVERYTHING ... insya allah ...

pade kwn3 cik sopi skalian ... cik sopi harap korg sume doa kan la yg tebaik tok cik sopi .. doa kan la kesejahteraan hubungn cik sopi ngn en 'hubby' wannabe ...



kalau cik sopi pnah sakit kan ati sesaper or ad sesaper yg pnah terase ati ngn cik sopi ... cik sopi mntak maaf sgt3 ... cik sopi x perfect mcm yg setengah3 org cakap ... kadang3 cik sopi saketkan ati org lain semate3 nak org lain tau prasaan cik sopi ... prasaan cik sopi yg kengkadang cik sopi pon x paham ap yg prasaan nie nak sbnarnyer ... kalau ad yg marah smpi ke tahap membenci cik sopi n xnak mendoakan kebahagiaan cik sopi pon cik sopi x kesah ... sume org ad hak utk meluah kan prasaan or membenci satu sama lain ...

cume cik sopi nak gitau yg biler cik sopi nak mula kan kehidupan baru ... cik sopi harap kan kehidupan lame jadi sejarah .... sejarah yg akan trus membimbing hidup cik sopi in future ... especially after bergelar isteri kepada KHAIROL AZHA HJ SHOHAIMY ... insya allah

thnks teman cik sopi mengarut mlm3 nie ... :)

p/s: kadang3 cik sopi cakap men lepas je... prangai cik sopi nie pon ikot dan jerr ...adekah cik sopi dlm proses nak mematangkan diri sndiri ...???? ce jawab ce jawab.... heheheheeee



SOFINAZ

Monday, April 18, 2011

CIK SOPI BEBAS HIV

Assalamualaikom sume ...

sblom tue cik sopi nk ucap kn syukur ke hadrat illahi ... alhamdulillah cik sopi ngn en 'hubby' wannabe bebas dr HIV .... suspen gak mase nk p wat test td ... mau nyer tetiber kit detector tue dh rosak ker expired ke .. tetiber di bg nyer result positip ... eeekkk  .. mau nanges cik sopi kat situ ..

cik sopi mang dok gelak sakan kat situ mase tgk muke en 'hubby' wannabe ... badan je beso .. tp takot nk kene amek darah ... abeh sorg3 yg klua dr bilik utk wat ujian saringn tue di interbiu nyer ... ceeettt .. bikin malu ayg jerrr ..

cik sopi pon bkn nyer brani sgt ... mase masuk dlm bilik tue rase3 cam x prasaan takot lg .. maklum laaa.. cik sopi ni kan medical lab technician .. setakat tgk jarum3 nie xder la cik sopi takot sgt ... hahahaaa... name pon tengok je .. 

tp mase 'encik' tue suruh cik sopi duduk ... time tue ad rase neves sket .. bkn sbb nengok jarum .. elehhh pki lancett jerrr ...x eran laaa .. hahahaaa ..gile riak beb .. tp muke 'encik' tue yg wat cik sopi takot .. penat cik sopi senyum kat die .. kut3 tepegun la tgk cik spi senyum so xde la die cocok cik sopi kuat3 .... tp mang 'encik' tue xder prasaan lngsung ... huhhhh ..

pas die dh cocok jari cik sopi yg comel nie .. die soh cik sopi dok luar ...
pastue en 'hubby' wannabe plak masok ... masok ngn muke selenge tahap gaban ... hahahhaaaa

then mase tgh tnggu result ... jenoh la en 'hubby' wannabe dok tanyer dorg3 yg ad kat situ yg same3 wat ujian saringn HIV cam kitorg ... rate3 sume kawen bln 6 ... kitorg jer bulan 5 ... ekekekeee..

pas result dh klua ... YEEESSSS ..YABEDABEDUUUU ... boleh kawen ~~> bak kate en 'hubby' wannabe .. tinggal tok kadi kate sah je skrg nie ... hahahahaa .. oke3 sume dh settle ...




so last message from cik sopi ~~> laku kan amalan hidup sihat setiap hari .. sayangi la diri anda ..

teringat pesan ustaz tu smalam ..

insya allah .. kalau Allah nk permudah kn segale urusan kita maka mudah la semua nyer ...


amin  :)

thnks read sume ...



SOFINAZ

Sunday, April 17, 2011

GILER KENTANG PNYER KEJAM

Assalammualaikom ...

ad je lagi cik sopi nie kn3 .... meng'update' entry sentiase ... xkesah la nk kate poyo ke haperr ..

sambil3 update blog nie seb bek la adek cik sopi yg kecik tlg picit kn kaki cik sopi yg teseliuh nie ... just kengkadang pelik gak .. ap teknik die pki sbb kjap3 die picit pastue die goyang3 kan kaki cik sopi ... pastue di ketok3 nyer kaki cik sopi nie ... cisciscis

cik sopi nk tunjuk satu mende nie .... hahahahaa ...
giler jahat application tue ... hassiihhh kejam3 ...
application nie bole tunjok muke kiter after 20 years .... ntah betol ke tak cik sopi kurang pasti ..
tp yg pasti wat mase skrg nie .. cik sopi gelak tebahak3 + berwaspada curiga ... hahahaaa ..

nak tgk muke cik sopi ngn en 'hubby' wannabe pnyer muke after 20 years ????




dasyat kn ...???? dh cam muke omputeh pon ad gak ...
cuber tgk muke cik sopi ???  agak3 still cun lg la kan ... leh test market lg kot time tue ... hahahaaa

pastue tgk muke en 'hubby' wannabe plak ... agak3 muke pas dh tua lg ensem kot dr skrg .. hahahahaaa... mintak3 die x bace entry nie ..!!

so mkne nyer even kami dh tua kami tetap maintain gojes lagi la gitu eh3 ....???

sape3 nk try tgk muke after 20 year .. p kat laman web nie eh 


cik sopi bkn nk suruh korg caye mende3 cenggini .... just for fun jerr ... lau xske x yah la buat ...
cik sopi wat mende nie pon saje je nk usha3 muke pas dh tua t .. comel ke idok lg ...hak3

k laaa ... t cik sopi smbung lg ehh ..

maseh korg bace ....:)



SOFINAZ

CIK SOPI TERJAH MERATA3

Assalamualaikom sume ....

ari nie cik sopi nk citer satu mende ..
pasal ap cik sopi wat smlm .. perrgghhh ..
seb bek ramai kadam ikot ... hahahhaaaa ...cian adek3 den

smlam cik sopi wat ap tau ...????

TERJAH ..!!!!

gaya cik sopi sekeluarge terjah klang ..
p/s: gambar xde kaitan ngn cik sopi sekeluarge yerr

Mst korg konpius kn .... citer yok yok ooo je cam abang nas melodi ... ske3 nk men terjah ...
ekceli smlm cik sopi sekeluarge p terjah Klang ... pnyer la excited giler p sane semate3 nk carik satu barang jerr ... SATU brg je yg nak carik n makan mase 5 jam .. besamaan redah 3 shopping complex ... seb bek 3 jeee... lau x den kene tukor plan lain plak

barang yg cik sopi nak carik ap tau3  ..???

contoh plastik nyer cenggini laa...

pnyer la redah sume shopping mall kat klang ... finally jmper gak plastik nie kat GM Klang .... tue pon mau sesat mase nk p sane ... ntah brape kali cik sopi dok pusing roundabout yg same pon cik sopi x prasan dh ...mase mama cik sopi tunjuk plastik tue cik sopi rase cam nak jerit jerrr bior sume org kat situ tgk cik sopi yg dh agak selekeh time tue ... hahahahaa ... lantak la korg nk pikir ap ..

pas dh jmper trus la cik sopi amek jer plastik tue even bibik cik sopi tnyer x mo usha tempat lain ker .. 
eeeuuuwww ... x larat la cik sopi nk redah lg ... kang trus3 xjmper kedai nie lagi kang  .. sape3 yg penah pegi GM Klang tue korg tau la tempat tue besar nyer cmner ... leh men nyorok3 lagi .. confim xder org jmper korg ... hahahahaaa ..

agak mahal la plak kan plastik tue ..8 hingget lebeh ... alamakk aaii ..dlm 1 paket ad 100 lebeh ... susah btol nk estimate mende yg kire ikot berat nie ... 
pas dh kire3 ngn mama cik sopi .. so cik sopi decide bli la 13 paket ... peniage tu ketok cik sopi smpi RM102.70 ... die kate die cume leyh kasi diskaun seposen je sepeket ... kedekot3 .. xmo jempot mase cik sopi kawen t ... giler jahat ddooee ...

pas dh bli trus cik sopi ajak balek ... cik sopi dh malas nk jln3 lg dh .. kang ad jer duet yg kluar p bli mende3 lain... hahahhaaa.. cik sopi nie ssh sket lau dh start shopping3 nie .. cik sopi pnyer style plak x ske nk window2 shopping nie ... wat tambah dose cik sopi je kutuk peniage tue ..ye laa .. ad ke patut wat diskaun mase cik sopi xduet ... jgn ler gitu ... sedeh tau ..

then balek pon agak3 dh petang .. dekat3 kol 6 smpi dh uma .. semangat trus smpi3 trus je kire brape byk plastik nie dlm sepeket ...
kire pnyer kire ngn penoh ati3 .. ad la dlm137 dlm sepeket ... 137 ???? yeeee ....!!!!
cube korg kire 137 x 13 paket ..... kire sndiri ...jgn malas..!!!

giler byk kn3 .... pd hal cik sopi nk dlm 1400 jerrr ... waaaaaaaaaa ..banyak dh telebeh nie ... pas nie ad gak cik sopi wat bisnes bungkus3 gune plastik nie kang ... hahahaaa..

if korg nak tau ap cik sopi nk ltak dlm plastik nie ... nnt cik sopi kasi tau eh3 ...
xleyh kasi tau skrg .. t x gempak...  kunun3 laaa ..

k laaa.. cik sopi nk p tgk tv jap ... t cik sopi update entry baru ehhh ..
maseh bace entry nie ... cik sopi syg korg ketat3 xmo lepas ...


SOFINAZ

Friday, April 15, 2011

CIK SOPI BERTRANSFORMASI ..????!!!


Assalamualaikom ...
maap lau tajuk entry agak klakar bunyik ...*yekerr..??*

ekceli cik sopi nk kasi tau yg cik sopi dh PANDAI .... *sile ulang sebanyak mane korg nak ayat nie..*

pandai ap..???

tueeeee diaaa ~~> pandai wat banner .. hehheheeee

ok la tue walaupon x secantik korg pnyer ...janji ado ...
*sile la puji sket banner cik sopi nie ..*

pastue nak 'upgrade skeyt kasi up3 to the sky' blog nie beserta ngn cik puan pnyer blog ..
antare nyer ialah :

pasnie sile panggil sy CIK SOPI yerrr ...
nape kene pnggil cik sopi ????
suke ati den laaaa .. ekau banyak tanyer sgt nape haahh ..!!!

mase sblom3 nie wat blog mst uollss sume pikir cik sopi nie sopan santun bebudi bahase tinggi melangit kn3 ...???  *mmg betol sbnarnyer tp agak berdusta skettt ...*

FAKE .. FAKE .. FAKE ...!!!!   *yeesss mcm fake eyelashes yg korg ske pki ..*

pasnie xmo dh la wat cam gud3 girl ... ssh jadik gud3 girl nie .. byk plak kutu3 yg ske pijak kpale .. isap darah plak tue .. ceeeessss parasiittt ....!!!!

if uoollsss x ske xpe laaaa ... cik sopi xmo jadik lemah lembut laaa ,,
cik sopi nk jadik cam dulu ... ganas + manje = gonjeng ..!!!  hahahhaaa



ok laaa... pas nie ikot3 la pkembangn cik sopi yg tgh cube sedaye upaye kuncup kn badan nie .. ngape makin besar pon cik sopi agak kurang pastie ..

maseh bace blog alaf baru cik sopi nie yerrrr ... :)


 
SOFINAZ