Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Saturday, December 31, 2011

REZEKI DARI ALLAH DI PAGI JUMAAT

Assalamualaikum

alhamdulillah, pagi Jumaat (30/12/2011) tadi cik sopi and en hubby di kejutkan ngan berita gembira .. patut la lately ni cik sopi rasa lain macam je .. dalam keseronokkan tu, boleh plak en hubby buat lawak tanya soalan macam3 ...but i know he is very happy with the news sampaikan mintak nasihat and petua kat macam3 orang .. u are so funny but cute hunn  :))

selain berita gembira yang satu tu, dalam masa yang sama cik sopi dapat panggilan untuk interview kat one of the international company which base in Malaysia ... wajib la terima sebab gaji yang di offerkan melalui email cik sopi amat la cantik sekali angkanya ... alhamdulillah, rezeki berganda

buat masa sekarang cik sopi tak nak terlalu bercerita tentang kurniaan Allah yang satu ni  ehem3 rasanyer korang tau dah  dan rezeki yang berganda tu tapi nak lebih fokus dalam apa yang dah cik sopi plan selama ni .. mission kene complete kalau tak cmner nak berbahagia nanti ..cheewaahhh

anyway, bersyukur sangat3 .. tahun ni dah jadi bini orang, tahun depan insya allah dah jadi mummy plak .. hehehe ..bak kata en hubby

rezeki di hari Jumaat and new year, alhamdulillah sangat3


semoga kebahagiaan ini terus berkekalan hingga ke syurga , amin

one of my favourite picture .. nampak suci kheennnn  :p


" the best thing about the future, is that it comes one day at a time" - Abraham Lincoln


doakan kesihatan kami yer
thanks read  :))

Wednesday, December 21, 2011

HONEYMOON REVENGE !!!

Assalamualaikum


honeymoon..???

revenge..???

ape or ade sapa3 yang tak puas hati ke..??


sebenarnya cik sopi nak revenge musim3 honeymoon sebab since kawen. cik sopi asyik busy memanjang. sian kat en hubby kita .. keh3
so memandangkan masih lagi dalam musim 'pengangguran' so boleh la kami spend time together3 .. boleh la nak pergi bercuti ke merata3 tempat ,, ura3 yang cik sopi dengar macam banyak je tempat yang akan kami lawati nanti .. huh .. xcukup tahun ni, continue tahun depan pulak .. weeehuuuuu


mesti ada yang gelak terbahak3 baca entry ni sebab bagi yang mengenali kami. mereka3 sangat3 la tau yang kami sememangnyer alwez in honeymoon forever and ever ... 


sebab..???


kami ni jenis yang tak lekat kat umah .. cik sopi saje je letak istilah honeymoon sebab konon3 nak rasa cam baru mula3 kawen ... hehehheeee


c ya in next entry ..


thanks read babeyyhh  :))


Monday, December 19, 2011

KISAH SEORANG PART TIME HOUSEWIFE

Assalamualaikum

masuk hari ni dah dekat 3 minggu cik sopi duduk kat rumah tanpa buat apa3.. bosan jugak kadang3

usaha untuk mencari kerja masih lagi di teruskan tanpa jemu .. heheheeee ~~ dah seluruh seantero nusantara dah cik sopi apply tapi dorang tak call3 lagi for interview ... kebanyakkan tempat yang cik sopi apply kene tunggu dalam 3 bulan ... huh ..!!!  gila lama siot

so dalam masa3 yang ada ni cik sopi pon belajar3 la untuk jadi suri rumah dulu ...  a part time housewife with extraordinary energy especially bab3 nak mengarahkan orang .. yang jadi mangsa of cos la en hubby ...  cik sopi buat keje sikit3 .. yang balance3 die abeskan ... bhahahahaaaa

masa mula3 start 'menganggur' ni, cik sopi kene jaga en hubby kat hospital .. beliau disyaki mengalami adenotonsilitis dimana pembedahan pada kadar yang segera perlu dilakukan ...!!!  kesian..???? kurang sikit sebab cik sopi dah suruh buat awal3 tapi beliau sangat3 degil ... dah sakit teruk camtu baru nak operate . tu pon die nyaris3 nak cancel appoinment sebab kunun3 dah sehat ... cettt ~~

pastu lepas beliau abeh kene operate and balik umah, cik sopi secara automatik jadi private nurse beliau ... FOC okey ..!!!!  cik sopi kene pastikan en hubby makan ubat on time ...tapi kadang3 tak ikot time jugak sebab selalu sangat kami berdua ni ada aktiviti kat luar ,,, so buat3 lupa pasal ubat tu ..

selain tu jugak, cik sopi berusaha spend time untuk jogging petang3 ... nak singkirkan lemak3 terkumpul la katakan ... rasanya body fat dah melebihi muscle dah ni ... ni baru 3 minggu duduk kat umah .. kalau 3 bulan tak tau la cam mane rupa cik sopi ... silap3 kene register nama kat mana3 hospital buat liposuction atau gastric bipass ... takut3 ..!!!!



kadang3 ada jugak cik sopi try skill memasak ... terer tak terer gak laaa ~~ abeh jugak makanan tu .. lapar kan .. makan ajo ..!!! heheheheee

bosan ke aktiviti cik sopi ni ..??? xder la sangat sebab memanjang je asyik keluar umah ngn en hubby ... kejap3 ikot beliau buat kerja ... kejap3 kejar orang tu .. kejap3 kejar orang ni .. dah macam main police and thief pon ade .. hahahaaaa ~~

esok lusa entah tak tau la macam mana ... kalau dapat keje dah xder chance nak merewang3 cam ni dahh ..hehehe ~~  lagi sedih tak boleh bangun lambat dah ... tidur pon penting oooo untuk kurus .. kheeeennnn ..

tapi yang pastinya bila dah start kerja, aktiviti shopping pon start jugak ~~ ermmmmm agak3 dah boleh start shopping tok raya ker..??????





thanks read  :))

DISEBALIK 'OMBAK RINDU'

Assalamualaikom

dah tengok citer Ombak Rindu dahhh ... fine3 cik sopi tau cik sopi agak ketinggalan ..

citer tu dah dekat 2 minggu di tayang kan tapi cik sopi ngan en hubby baru je pegi tengok ari tu .. tak boleh nak tengok masa awal3 dulu sebab keadaan kesihatan en hubby tidak mengizikan .. heheheheee

komen..????

so-so laaaaa .. ramai yang cakap bile pegi tengok confirm nanges3 .. cik sopi dah agak kerisauan dah .. al-maklum laa, rosak make-up kat mata nanti .. bahahahaaaa

30 minit yang pertama takde la sedeh sangat ... biase3 jer sebab kalau nak compare ngn novel Fauziah Ashaari tu, lagi tragis ang tragik cara Izzah kene pukul sebelum Harris nak kawen ngan die .. tapi mase scene ni, takde plak kene pukul3 sepak terajang ...

pastu part Mila balik from oversea ... errrmmmm Mila asyik jerit3 jer .. WHATTT.???? heheheeee

pas tu start la masa mak si Harris jumpe Izzah ... okeyy kat sini ada sedih sikit and slowly citer makin sedih ... mase ni air mata dah bertakung dah ..  jenuh la cik sopi jampi3 mintak3 air mata ni tak tersembur keluar .. konon3 nak cover hensem kat en hubby ... hahahahaaaaa ..

then makin lama makin sedih plak, especiallly masa Harris eksiden and terkojol masuk hospital .. dah la air mata yang dok bertakung3 tu hampir3 berjaya cik sopi tahan tak nak keluar, tetiber boleh plak air hidung ni ngada3 nak meleleh plak .. alaaaaaa ~~ tak rock la camni .. isk3

pelan3 cik sopi toleh orang sebelah semata3 nak lap air mata ngn air idong ni .... haiiishhh ..

so far citer ni okey laaa even tak sama sangat macam novel yang asal tapi jalan cerita tu ada and senang nak faham ... walaupon terpaksa cik sopi tahan3 air mata ni ... hahahahaaaa

pastu3 rasanyer banyak part yang audience dok gelak3 ... dorang ni mesti buta perut sebab takde nak sedih3 .. at least cover3 la sikt cam cik sopi cover3 sedih kheeennnn ...

lagu tema ..???? okey3 best ... suke sangat ngan lirik tu ...





sampai sini dulu ...
nak carik idea for next entry ...

thanks read  :))

Tuesday, December 6, 2011

DYE TILL DIE

Assalamualaikum


korang pernah kaler rambut tak..???
cik sopi pernah .. maklum laa~~ dulu masa3 lepas abeh skola teringin nak rambut kaler lain dari yang lain .. kunun3 cantek .. heheheeeee

tapi tu dulu ... sekarang keinginan nak kaler rambut tu dah berkurangan ... walaupon kengkadang terlintas gak niat kat ati ni nak p bedal gak kaler rambut .. tapi tak berani dah ..

sekarang ni dah banyak dah jenama3 pewarna rambut ni ... ada yang halal . tapi halal macam mane pon, dikhuatiri gak tak sah masa nak ambik air sembahyang ...

selain tu, sekarang ni kandungan dalam pewarna rambut tu sendiri banyak yang merbahaya .. kandungan kimia yang ada dalam bahan pewarna rambut tu boleh kasi kesan di masa depan ... bagi yang tengah mengandung, takut3 chemical tu masuk dalam  saluran darah and bagi effect pada baby ..

ada sesetengah chemical tu bole bagi kesan seperti pening3 kepala, rasa loya3 or macam3 lagi la.. untuk jangka masa panjang boleh jadi racun pada badan kita sendiri ... last3 korang paham3 sendiri laaa .. benda kalau dah jadi racun, opcos akan makan diri kita balik .. Wallahuallam

kalau ada yang still nak kaler rambut pon boleh aje .. terpulang pada hak asasi masing3 laa ... cik sopi cuma nak berkongsi cerita dengan kawan3 dalam masa yang sama nak ingat kan diri sendiri jugak .. heheheee






gambar mase highlight rambut je xder sebab pendrive lama dah hilang ~~ ingat lagi member cik sopi cakap

" rambut ko yang belang3 tu belum tentu mak aku berkenan and nak amik buat calon menantu "


cesss~~ hampeh tol ... member cik sopi tu pon lupe gak yang cik sopi pon belom tentu nak calonkan mak beliau jadi mak mentua cik sopi .. bhahahahaaaaa ..

sampai sini dulu ...


thanks read  :))



ROLLOUT MADNESS (FINAL)

Assalamualaikom


agak lama masa yang cik sopi ambik untuk buat penyudah kepada citer rollout ni. tak kesah la kalau ada yang nak cakap citer basi ke ape ke.. memang cik sopi akui citer ni agak basi dah sebab kalau nak ikot, rollout dah abis almost 2 weeks...  tapi ader kiter kesahhh ..???


untuk penutup kepada entry yang berepisod ni, cik sopi ingat nak lebihkan gambar. nak tunjuk dekat u'olls semua gambaran or suasana dekat sana ...  :))


dah readyyyyy ....  dengan harapan ada yang dah siapkan kopok lekor depan laptop or pc







ni semua suasana yang ada dekat situ .. ada saper3 yang korang kenal ke kat sini ..??

ramaikan yang dengan khusyuknyer bersabar buat test and then tunggu result .. yang kurus ke, yang gemuk ke, riak kat muka tu same jerr .. cuak je memanjang selagi result tak keluar ..





ni plak antara team member cik sopi .. masing3 buat kerja dengan gaya yang tersendiri ~~ professional with attitude  ..

ada antara dorang yang ada masalah komunikasi dengan clients .. al-maklum la, most of them dah biasa cakap bahasa ibunda masing3 such Persian, Arabian and ada jugak yang english nyer agak sukar difahami ~~ dan ada jugak client yang tak boleh berkomunikasi dalam bahasa inggeris .. tapi masing3 tetap professional. sama ada dari pihak cik sopi or clients  :))


ni sesi consultation ~~ consultation akan dilakukan oleh bos cik sopi iaitu Dr Waqas Ahmed Awan or Thayza.. bos cik sopi ni agak femes.. korang google la nama beliau.. banyak sumbangan beliau dalam bidang sains kesihatan so far ..



ni pon antara team member cik sopi .. ye3 ~~ kiter tau dorang sume cantek3 and hensem3 ...  nie kire nak market member plak .. bhahahahaaa

dorang very helpful .. tolong cik sopi di saat3 ke'busy'an melanda .. dorang memang the best .. nobody can replace them in my heart .. chheewahh



so, ini la penyudah  kepada entry pasal rollout dekat Citibank ni .. takde la banyak sangat gambar3 nyer.. u'olls kene la paham, ada antara client3 ni tak suke gambarnyer diambil .. private and confidential katanya.. heeee

tak kisah la kan .. masing3 ada hak nak melindungi privasi masing3 ... so gambar3 ni yang random jerr .. xder le hover sangat kan3 ...

anyway, good luck to all of them ~~ seriously i will miss all of u damn much ..!!!!  3 weeks are not enough to know all of u .. i need more than that ..!!!


ape yang cik sopi akan ingat pasal rollout ni???
  • level 5 sebab ada foodcourt kat situ .. banyak choice sampai kadang3 ulang-alik dekat tempat yang sama berkali3
  • hossein .. why him..??? sepanjang rollout ni, cik sopi merupakan girlfrend sementara beliau ..!!! semua harta benda termasuk la wallet, kunci kereta, handfon and rokok beliau sume nyer disimpan dalm hendbeg cik sopi ...  sile jeles yer kak siti ..
  • language education .. heheheheee ~~ cik sopi banyak belajar bahasa oooiiii .. bahasa Parsi, Turky,Brazil ... fffuuhhhhh ~~ meleleh air liur nak mengingat semua tu
  • sunlight .. okeyyy ni bukan nama majalah, coklat or air3 tin .. ni merupakan perkhidmatan teksi yang cik sopi gunakan sepanjang rollout ni .. tak dapat la den nak drive kat tengah3 kolumpo ni weyyyhhh .. dah abeh maghrib pon belom tentu sampai uma
  • ms Rina merupakan individu yang penting buat cik sopi sebab cik sopi wajib call beliau setiap kali sampai or nak balik ... nak buat cam mana, beliau yang pegang kunci bilik yang kami gunakan .. heheee

eerrmmmmm dah laa .. banyak plak kalau nak di senaraikan .. cik sopi letak mana yang best3 jer nak dikenang .. bhahahahaaa


abeh sudah citer nyer ...


thanks read