Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Monday, December 19, 2011

KISAH SEORANG PART TIME HOUSEWIFE

Assalamualaikum

masuk hari ni dah dekat 3 minggu cik sopi duduk kat rumah tanpa buat apa3.. bosan jugak kadang3

usaha untuk mencari kerja masih lagi di teruskan tanpa jemu .. heheheeee ~~ dah seluruh seantero nusantara dah cik sopi apply tapi dorang tak call3 lagi for interview ... kebanyakkan tempat yang cik sopi apply kene tunggu dalam 3 bulan ... huh ..!!!  gila lama siot

so dalam masa3 yang ada ni cik sopi pon belajar3 la untuk jadi suri rumah dulu ...  a part time housewife with extraordinary energy especially bab3 nak mengarahkan orang .. yang jadi mangsa of cos la en hubby ...  cik sopi buat keje sikit3 .. yang balance3 die abeskan ... bhahahahaaaa

masa mula3 start 'menganggur' ni, cik sopi kene jaga en hubby kat hospital .. beliau disyaki mengalami adenotonsilitis dimana pembedahan pada kadar yang segera perlu dilakukan ...!!!  kesian..???? kurang sikit sebab cik sopi dah suruh buat awal3 tapi beliau sangat3 degil ... dah sakit teruk camtu baru nak operate . tu pon die nyaris3 nak cancel appoinment sebab kunun3 dah sehat ... cettt ~~

pastu lepas beliau abeh kene operate and balik umah, cik sopi secara automatik jadi private nurse beliau ... FOC okey ..!!!!  cik sopi kene pastikan en hubby makan ubat on time ...tapi kadang3 tak ikot time jugak sebab selalu sangat kami berdua ni ada aktiviti kat luar ,,, so buat3 lupa pasal ubat tu ..

selain tu jugak, cik sopi berusaha spend time untuk jogging petang3 ... nak singkirkan lemak3 terkumpul la katakan ... rasanya body fat dah melebihi muscle dah ni ... ni baru 3 minggu duduk kat umah .. kalau 3 bulan tak tau la cam mane rupa cik sopi ... silap3 kene register nama kat mana3 hospital buat liposuction atau gastric bipass ... takut3 ..!!!!



kadang3 ada jugak cik sopi try skill memasak ... terer tak terer gak laaa ~~ abeh jugak makanan tu .. lapar kan .. makan ajo ..!!! heheheheee

bosan ke aktiviti cik sopi ni ..??? xder la sangat sebab memanjang je asyik keluar umah ngn en hubby ... kejap3 ikot beliau buat kerja ... kejap3 kejar orang tu .. kejap3 kejar orang ni .. dah macam main police and thief pon ade .. hahahaaaa ~~

esok lusa entah tak tau la macam mana ... kalau dapat keje dah xder chance nak merewang3 cam ni dahh ..hehehe ~~  lagi sedih tak boleh bangun lambat dah ... tidur pon penting oooo untuk kurus .. kheeeennnn ..

tapi yang pastinya bila dah start kerja, aktiviti shopping pon start jugak ~~ ermmmmm agak3 dah boleh start shopping tok raya ker..??????





thanks read  :))

No comments: