Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, December 6, 2011

DYE TILL DIE

Assalamualaikum


korang pernah kaler rambut tak..???
cik sopi pernah .. maklum laa~~ dulu masa3 lepas abeh skola teringin nak rambut kaler lain dari yang lain .. kunun3 cantek .. heheheeeee

tapi tu dulu ... sekarang keinginan nak kaler rambut tu dah berkurangan ... walaupon kengkadang terlintas gak niat kat ati ni nak p bedal gak kaler rambut .. tapi tak berani dah ..

sekarang ni dah banyak dah jenama3 pewarna rambut ni ... ada yang halal . tapi halal macam mane pon, dikhuatiri gak tak sah masa nak ambik air sembahyang ...

selain tu, sekarang ni kandungan dalam pewarna rambut tu sendiri banyak yang merbahaya .. kandungan kimia yang ada dalam bahan pewarna rambut tu boleh kasi kesan di masa depan ... bagi yang tengah mengandung, takut3 chemical tu masuk dalam  saluran darah and bagi effect pada baby ..

ada sesetengah chemical tu bole bagi kesan seperti pening3 kepala, rasa loya3 or macam3 lagi la.. untuk jangka masa panjang boleh jadi racun pada badan kita sendiri ... last3 korang paham3 sendiri laaa .. benda kalau dah jadi racun, opcos akan makan diri kita balik .. Wallahuallam

kalau ada yang still nak kaler rambut pon boleh aje .. terpulang pada hak asasi masing3 laa ... cik sopi cuma nak berkongsi cerita dengan kawan3 dalam masa yang sama nak ingat kan diri sendiri jugak .. heheheee






gambar mase highlight rambut je xder sebab pendrive lama dah hilang ~~ ingat lagi member cik sopi cakap

" rambut ko yang belang3 tu belum tentu mak aku berkenan and nak amik buat calon menantu "


cesss~~ hampeh tol ... member cik sopi tu pon lupe gak yang cik sopi pon belom tentu nak calonkan mak beliau jadi mak mentua cik sopi .. bhahahahaaaaa ..

sampai sini dulu ...


thanks read  :))



No comments: