Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, January 27, 2012

NO MORE STILETTO ...!!!

Assalamualaikum


since dah pregnant ni, yang paling tak best and men-sayukan hati cik sopi telah bile dah tak boleh nak pakai heels ..

sedeh siottt ...!!  terasa diri ni sangat3 la tak tinggi ...

bagi yang memang dah kenal cik sopi, dorang mesti tau cmner rapat and intim nyer hubungan cik sopi ngan kasut bertumit tinggi ni ..

biler pakai dress panjang terasa cam tengah sapu3 lantai pon ada ... kang kalau angkat tinggi3 dorang kate ' banjir ke kak oooiiiii ..'  

biler pakai legging terasa diri ni cam dah tak seksi-s plak ... kepanjangan kaki tak terserlah walaupun tu semua hanyalah dusta semata3 ...

lagi dan lagi biler en hubby sangat3 tak sayang mulut mengeluarkan kata3 buat cik sopi rasa cam nak seligi jer mulut beliau ... biar bertambah3 lebar mulut tu ..!!!

ayang ni dah la pendek , gemuk plak tu ~~ dah cam doremon je ..


cesss3 ...!!! kata la banyak3 ... melekat kat baby kang jangan nyesal nanges3 sampai kluar air idung ..

biar pendek, akal mau panjang ...


thanks read   :))

Friday, January 20, 2012

DUET TAK ADE, TAPI NAK MAKAN

Assalamualaikum

nak citer pasal lunch tadi ni .. punyer la cik sopi ni pemalas tahap X-men, so tak rajin ler cik sopi nak pergi berjalan3 ke ATM cimb tu..... jauh kot .. boleh abeh coklat kitkat 2 bar .. hahahaaa

so dengan konfiden nyer cik sopi pon pegi la lunch sorang3 kat kedai makan tadi .. pengajaran dari malam semalam dimana cik sopi tak boleh nak makan nasi goreng paprik ayam yang sedap tu beserta air milo ais, so cik sopi pon balik la ke menu asal semenjak pregnant ni .. nasi putih + tomyam + sayur kangkung goreng belacan .. memang sedap tom yam nyer sampai ke tahap cik sopi nak hirup cam iklan megi tu .. tak kesah la senonoh ke tak sebab menurut kengkawan cik sopi masyarakat sekeliling tak kan heran pon especially if dorang tau cik sopi pregnant  :p

then nak dijadikan ceritanyer, sambil makan tu cik sopi pon try3 la mengira berapa jumlah harga makanan yang cik sopi makan ni .. sebab duet kat dalam purse cik sopi estimate ade dalam rm 9 plus3 ... plus3 tu merangkap kepada duet syiling ..

pas makan, ngan semangat berkobar3 cik sopi pon pegi la membayarnyer ...

tomyam campur - rm5.30
sayur kangkung goreng belacan - rm 4.50
nasi puteh - rm 1.20
total:- rm12.00

erkkkkk ~~duet kertas ade rm 9 je .. mane nak cekau lagi rm 3 ..?? korek3 duet syiling .. cik sopi pun agak kurang pasti ade brape .. cik sopi suruh uncle tu kire .. then tetiber boleh plak kurang lagi 20 sen .. pulak dah.. dalam pale otak dah pikir2 dah .. agak3 pak cik ni kasi hutang dulu tak 20 sen ni ...???  ngan mulut tak putus3 doa mintak3 ader la 20 sen tu, cik sopi kuatkan jugak semangat korek handbag ni semata3 nak carik lagi 20 sen .. last3 jumper jugak lagi 20 sen tu kat celah3 beg ni hah ... fuuhhhh serius lega .. xperlu ade rase bersalah kat uncle ni sebab berhutang 20 sen kan3 ... heheheeeee

so moral of the story is, next time kalau nak makan sedap3 makesure ader duit yang mencukupi yer .. jangan bajet cukup3 je ..bajet biar lebih ... xder la perlu ader perasaan malu yang menebal di dada nanti .. hahahahaaa

sampai sini saje ..


thanks read  :))

Thursday, January 19, 2012

DAMN SHISHA ...!!!

Assalamualaikum ~~

ni entry nak marah orang .. marah sape.??? marah orang yang suke hisap SHISHA ..

ekceli tak kesah pon korang nak hisap shisha tu .. hembus la sampai keluar asap berkepul3 bermacam3 bentuk tu .. but the thing is I HATE THE SMELL .. dayymmnn3 ..!!!

gara3 tak tahan ngan bau shisha yang di hisap oleh orang sekeliling kat kedai mamak tu, abeh semua yang cik sopi makan terkeluar balik ..  rugi mi goreng mamak ayam cik sopi tu .. lagi3 cik sopi yang ngan berbadan lebih dari satu ni .. :p    sian baby ni tau tak .. dah la makan lambat3 ... pastu muntah balek abeh semua yang dimakan .. keluar ayam3 tu semua balek .. ces3 ..~~

korang kan tau shisha tu 400 kali ganda lagi bahaya dari rokok .. p hisap rokok je la .. at least korang ade chances 400 kali lebih baik dari bershisha tu ...  dan kemungkinan chances untuk cik sopi tak muntah disebabkan shisha jugak adalah 400 kali lebih selamat .. !!!  ape tah aku merepek ni

dah la ... disebabkan shisha tu, cik sopi nak tido pon tak senang .. rasa cam bau shisha tu dok follow3 cik sopi jerrr ~~ SERAM hokeyy ...

so Malaysians ---> AVOID SHISHA , LOVE PEOPLE AROUND YOU...!!!

thanks read  :D

Tuesday, January 10, 2012

INILAH PERMULAANNYA

Assalamualaikum


please pray for my dearest baby .. can't wait to see my baby membesar .. :))


sekarang ni baru la cik sopi tau ape perasaan seorang wanita yang sedang mengandung .. dulu cik sopi ingatkan perasaan and symptom3 masa mengandung ni datang sikit3 .. rupenye cik sopi absolutely WRONG !!!

mungkin symptom3 cik sopi ni tak sama macam orang lain but i would like to share it with all my friends  :))


muntah-muntah
morning sickness atau dalam erti kata lain mabuk diwaktu pagi .. ekceli cik sopi seriusly jarang kene morning sickness or muntah3 ni .. rasa loya3 tu kerap la jugak but still boleh control ..usually cik sopi cuma muntah3 waktu malam, if tersalah makan, or terbau bau3 yang hidung cik sopi tak boleh nak terima .

kelaparan
yang ni selalunya terjadi bila3 masa jer .. lagi3 waktu siang .. laparnya bukan main lagi sampai tak leh nak tahan3 .. lepas tu mulut ni asyik nak mengunyah jer .. selagi tak pejam mata selagi tu la nak mengunyah .. cik sopi rasa cam nak beli chewing gum je .. kunyah selagi boleh .. dalam masa yang sama boleh jugak buat senaman muka .. :p

selera makan beralih arah
ni part paling tak best .. dulu sebut je mana3 restoren fastfood especially pizza hut .. bila diingat3 balik lava cheese nyer, extra cheese untuk pizza lagi .. pastu seafood lasagnia yang sedap tak ingat dunia tu.. ngan spagetti nyer lagi .. then suddenly sume tu dah tak rasa macam nak makan lagi dah ... erkkkk ..??? why this happen to me..???  adakah baby cik sopi ni anti-fastfood ..???  sekarang ni selera cik sopi bertukar ke makanan yang berair je yakni makanan yang bersup ataupun bubur .. tibe3 tomyam kat mane3 restoren jadi pilihan cik sopi .. dah tak reti dah nak order makanan lain .. haiiishh

extra sleeping time
ni lagi dasyat .. cik sopi kalau boleh xmo bangun3 dari katil ni dah .. asal baring je mata mesti nak terpejam .. asal mata nak terpejam je cik sopi mesti dah standby kat atas katil .. sampaikan gaduh3 ngan en hubby sebab kadang3 cik sopi terlajak tidur sampai ke maghrib .. tapi mengikut pembacaan cik sopi, banyak tidur especially waktu petang tak digalakkan sangat sebab nanti ada effect kat otak baby .. lembap katanyer .. takmo la gitu  :(

touching nak lebih 
sekarang ni kalau kene marah sikit mesti air mata tetiber klua .. suara pon dah serak3 basah dah cam Ella tu ..pastu boleh plak rasa cam paru3 ni makin membesar plak .. mengembang ape peparu cik sopi ni ..?? bahaya ni .. hahahaaa

ketidakselesaan sentiasa
firstly of cos bahagian perut .. asyik rasa something je but tak tau nak describe cmner .. then kadang3 cik sopi tak boleh duduk lama3 sangat .. t belakang badan rasa tak selesa .. dapat baringkan badan baru sedap sikit .. ade tu sometime gatal3 plak nak meniarap ... last3 perut ni dah rasa cam senak plak .. adooiii laa

i need more space
bukan disebabkan faktor saiz badan makin meningkat .. belom lagi pon .. tapi rasa panas tu, Ya Allah .. Tuhan je yang tau .. pasang kipas keliling pon still rasa bahang3 jugak .. orang kate its normal sebab perubahan hormon dalam badan .. tidur pon jauh3 sket dari en hubby ... tengah3 malam, agak3 dah sejuk sikit cik sopi 'merapatkan saf' balik ... hahahhaaaa ~~ i miss his smell ..  :p


errrmmmmm ... rasenyer ni je kot pengalaman cik sopi so far .. nanti kalau ade lagi cik sopi update ~~

anyway it is, i really enjoy all the feeling even kadang3 rasa cam penat sket .. but its good to know that i also have the feeling just like my mama mase die mengandungkan cik sopi .. al-maklum la .. cik sopi kan anak sulung .. so situasinyer sama la .... i miss her kot .. hahahaaaaaaa


thanks read babes  :))

Tuesday, January 3, 2012

TAHUN BARU ~~ AZAM BARU..???

Assalamualaikum

first entry for new year 2012 .. konon3 busy sesangat sampaikan update entry new year lewat 3 hari .. keh3

new year tahun ni sama jugak ngan tahun3 sebelumnya >> cik sopi ngan en hubby bertenggek kat flyover tengok bunga api .. xder gambar bunga api sebab bunga api nya sama je macam tahun3 yang sebelum ni ..

ape yang bezanya untuk tahun ni ialah ~~ cik sopi menyambut new year sebagai isteri orang .. then insya allah sepanjang tahun ni cik sopi akan mengalami perubahan fizikal yang agak ketara .. akan ade keboyotan di bahagian3 yang tertentu dimana cik sopi mengharapkan kecomelan cik sopi akan terus terselah  :p   selain tu cik sopi harus mendahulukan career yang mendatang, walaupon career tu bukan target cik sopi sebenarnya .. tapi takpe sambil menyelam kita minum air oren yerr .. sedap bangat dehhh .. dan3 lagi tahun ni genap la umur cik sopi 25 tahun ... alhamdulillah masih lagi diberi peluang bernafas di muka bumi ni .. ooooo ada lagi, rasa3 nyer tahun ni cik sopi beraya ngan kain batik je kot .. so x yah la nak ajak3 p shopping raya sangat ehhh ~~ baju raya tahun Lepas pon ada lagi ni hah .. sangat sesuai dipakai untuk raya tahun ni .. hahahhahaaaaaa


ape citer ngan azam  tahun baru ..??  orang lain berazam so xkan la xder terdetik kat hati ni nak berazam gak ..  nak tau ape azam cik sopi tahun ni .. :))









NO AZAM ...!!!!  




walaupun terdetik kat hati ni cuma nak pasang niat berazam jer ... tapi cik sopi tau ~~ tak kesampaian sebab kadang3 hebat, dasyat macam mana pon kita merancang .. kalau dah ditakdirkan begitu, begitu la jadinya ... macam tahun3 yang sebelum ni, bukan main lagi cik sopi pasang macam3 spesies azam .. last3 kelaut semua sebab mesti ada halangan .. dan halangan tu selalunya melibatkan hati, perasaan dan kewangan ... hahahhaaaa

so tahun ni, cik sopi tak nak pening3 pasang azam .. cik sopi cuma nak try plan semua perlahan3 .. ikut kemampuan semasa ~~ alaaaa pelan3 kayuh sampai jugak ke destinasinya nanti .. yang penting jangan stress3 or tension3 semata3 nak menunaikan sesuatu perkara or azam tu ... ye ddokkk  :p


pelan3 tengok gelagat or ragam manusia3 yang ada kat muka bumi ni ..pelan3 tengok ape yang diorang buat .. pelan3 curi3 sikit idea kejayaan diorang .. insya allah berjaya capai apa yang kita hajati nanti ... betol tak ..???


yang penting jangan ada sikap busuk hati nak aniaya orang ... tak baik ooooiiii ~~ mama cik sopi marah .. hahahaaa .. lagi3 jangan buat jahat ngan orang sebab ade pepatah melayu mengatakan buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat .. ye ke?? kadang3 je cik sopi setuju ngan pepatah ni sebab tak semestinya bila kita buat baik dengan orang, dibalas baik jugak ... kene baling ngan taik lagi ade la ..

yang penting, walau apa sekalipon yang kita nak buat mulakan la dengan Bismillahirrahmanirrahim dan sudahi la dengan syukur alhamdulillah ~~ semoga setiap apa yang kita buat diberkati oleh Allah SWT ..


alamak terlebih sudah .. :))


thanks read and wish all of my friends HAPPY NEW YEAR 2012   :))