Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, January 20, 2012

DUET TAK ADE, TAPI NAK MAKAN

Assalamualaikum

nak citer pasal lunch tadi ni .. punyer la cik sopi ni pemalas tahap X-men, so tak rajin ler cik sopi nak pergi berjalan3 ke ATM cimb tu..... jauh kot .. boleh abeh coklat kitkat 2 bar .. hahahaaa

so dengan konfiden nyer cik sopi pon pegi la lunch sorang3 kat kedai makan tadi .. pengajaran dari malam semalam dimana cik sopi tak boleh nak makan nasi goreng paprik ayam yang sedap tu beserta air milo ais, so cik sopi pon balik la ke menu asal semenjak pregnant ni .. nasi putih + tomyam + sayur kangkung goreng belacan .. memang sedap tom yam nyer sampai ke tahap cik sopi nak hirup cam iklan megi tu .. tak kesah la senonoh ke tak sebab menurut kengkawan cik sopi masyarakat sekeliling tak kan heran pon especially if dorang tau cik sopi pregnant  :p

then nak dijadikan ceritanyer, sambil makan tu cik sopi pon try3 la mengira berapa jumlah harga makanan yang cik sopi makan ni .. sebab duet kat dalam purse cik sopi estimate ade dalam rm 9 plus3 ... plus3 tu merangkap kepada duet syiling ..

pas makan, ngan semangat berkobar3 cik sopi pon pegi la membayarnyer ...

tomyam campur - rm5.30
sayur kangkung goreng belacan - rm 4.50
nasi puteh - rm 1.20
total:- rm12.00

erkkkkk ~~duet kertas ade rm 9 je .. mane nak cekau lagi rm 3 ..?? korek3 duet syiling .. cik sopi pun agak kurang pasti ade brape .. cik sopi suruh uncle tu kire .. then tetiber boleh plak kurang lagi 20 sen .. pulak dah.. dalam pale otak dah pikir2 dah .. agak3 pak cik ni kasi hutang dulu tak 20 sen ni ...???  ngan mulut tak putus3 doa mintak3 ader la 20 sen tu, cik sopi kuatkan jugak semangat korek handbag ni semata3 nak carik lagi 20 sen .. last3 jumper jugak lagi 20 sen tu kat celah3 beg ni hah ... fuuhhhh serius lega .. xperlu ade rase bersalah kat uncle ni sebab berhutang 20 sen kan3 ... heheheeeee

so moral of the story is, next time kalau nak makan sedap3 makesure ader duit yang mencukupi yer .. jangan bajet cukup3 je ..bajet biar lebih ... xder la perlu ader perasaan malu yang menebal di dada nanti .. hahahahaaa

sampai sini saje ..


thanks read  :))

1 comment:

izfanora said...

sian nyer mom to be nie.. :)