Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, August 3, 2011

KENANGAN PUASA DULU3 :P

Assalamualaikom semua ..


memandangkan cik sopi sangat3 mengantuk, so cik sopi amek keputusan muktamad ... NAK UPDATE BLOG ... hahahaaa .. ngantok tahap tak boleh nak berkata3 dah ni .. so menaip je la :))


dalam dok boring3 tadi, cik sopi pon buat la blogwalking ... usha3 blog orang lain and mostly everybody is talking about kenangan berpuasa masa kecik3 .. korang ingat korang je ade kenangan cenggitu .. cik sopi pon ade tau :p


cik sopi ingat lagi .. cik sopi betul3 mula puasa mase umur 6 tahun ... time ni cik sopi bersekolah kat Tadika Pertiwi ... and masa kat tadika dulu, cik sopi ni kira kesayangan cikgu3 kat situ + cik sopi ade geng cik sopi yang tersendiri ... konon3 brutal la .. hahahaaa


biler time bulan puasa, tadika cik sopi tetap sediakan minuman kat atas tray .. sebab ade budak3 yang x pose and ade yang pose separuh ari je .. cik sopi plak mase zaman3 tadika dulu agak hyperaktif sampaikan cikgu pon x larat nak kejar .. so biler dah penat men kejar3 ngan cikgu, cik sopi mestila rasa haus yang teramat ... and mase tu cik sopi selalu berfikr

alaaaaaa ... minum sikit jerr .. tak pe kot


so .. everytime cik sopi lintas sebelah tray yang ade air, cik sopi akan berenti kejap and minum air tu .. pastu cik sopi jalan ngan muka tak bersalah tapi dalam ati dok doa3 mintak3 cikgu tak nampak sebab nanti dorang report kat mama .. hahahhaa


selain daripada tu, dulu kalau tak bangun sahur pagi mesti abah cakap

kalau tak larat, bukak puasa ...:)


dialog ni cume keluar if mama or abah cik sopi terlupa nak bangun sahur ... and dialog tu berlarutan sampai umur cik sopi 12 tahun ... hahahahahaaa


but sometime mama cik sopi tak bagi bukak puasa ni even abah dah kasi green light ... die suruh tahan jugak .. kalau tak larat pergi tido ..


kadang3 biler cik sopi rasa tak tahan godaan especially masa nampak kuih raya mama simpan dalam kabinet, cik sopi tetap akan cuba3 curi kuih tu sikit .... nak kasi sedap mulut ... hahahhaaa .. ikut mane dan la ~~ kadang3 makan kat bawah tangga mase semua orang tengah tido, then makan blakang pintu bilik air  share3 ngan setan dalm toilet , or sometime buat3 kutip barang jatuh bawah meja padahal tu taktik nak masuk kan makanan dalam mulut ... hahahahhaaa .. ni kalau mama cik sopi tau ni sumpah dia bising .. confim tahun ni tak dapat duet raya ...


kalau tak silap cik sopi, cik sopi betul3 start puasa xder tipu3 ni masa dah sekolah menengah .. tapi tak jugak puasa penuh .. dah ditakdirkan ... hahahahaa
.. ladies right  :)


ok la ... nanti cik sopi post entry lain plak ..

nak sambung pejam mate jap ... ngantuk gilerr hari ni tak tau pasal pe ..

thnk read  :)


p/s: tau la semalam en hubby ni tido lambat sebab pergi merewang ngan adik cik sopi ... tak kan x bangun3 lagi kot .. makruh kang puasa tue .. hasiiihh


SOFINAZ

2 comments:

izfanora said...

kaki ponteng ler ko yer !

SOFINAZ said...

izfanora: ak bukan kaki ponteng tapi x mampu nak meneruskan puasa tue ... hahahhaaa