Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, August 10, 2011

PAHALA PUASA CIK SOPI :(

Assalamualaikom u'ollz ...



cik sopi sebenarnya takde mood nak datang kerja hari nii .. lately ni cepat sangat rasa letih .. lembik jerr .. nak bangun pon payah ~~ minggu ni je cik sopi masuk kerja ikot on call time ... dekat3 pukul 10 pagi baru sampai opis .. berjuta3 lemon punya malas nak masuk opis ni .. lagi3 asal masuk opis je terus wat kerja3 merapu ..


tapi hari ni nak di jadikan cerita sampai cik sopi pon dah was3 ngan pahala puasa cik sopi hari ni ... dah la cik sopi terbangun lambat pagi tadi .. bangun pukul 8.30 pagi ..!!! tak pernah3 cik sopi terbangun lambat cenggini .. rase3 nyer cik sopi ngan en hubby mang tido mati terlentang kot semalam sampai tak perasan pe dah pon ~~


pastu kelua3 je uma ingat kan depan one utama tu jem sebab time3 pukul 9 pagi kat situ mang menggedik jem sampai kereta pon jalan slow macam siput ~~  but alhamdulillah, smooth je jalan pagi tadi .. siap terus boleh speed masuk gear 5 terus .. dalam hati dah boleh bayangkan dah yang cik sopi mungkin leh sampai opis sebelom pukul 10 pagi ..


then, mase dah separuh jalan kat ELITE highway tu .. 1 km sebelom masuk ke simpang Putra Height tetiber jem ... what the heck betol laaa ...!!!!  yang peliknyer sebelom ni mane pernah jem kat situ ... jem kali ni siap banyak kereta tersadai tepi jalan ~~ rosak dah kot ... cik sopi ingatkan kejap je la jem tu ... rupa3nyer makan masa berejam3 ...


cik sopi dah agak3 dah ni mesti ader eksiden, tapi tak kanla sampai cenggini jemnyer ... tiga3 line tak bergerak langsung ... dah la kereta cik sopi ni kereta manual ~~ jenuh kaki dok tekan clush .... perit tapak kaki ni ...


slow punyer slow kereta then baru la nampak ~~ ade eksiden ngeri kat opposite line .. ye kot ngeri .. hancur ahh lori tu .. dah xder rupe lori dah ~~ dah macam rupa3 kereta yang ade kat kedai besi buruk je ... wallahualam ape jadik kat driver but tengok condition lori tue rase3 nyer driver lori tu pon teruk jugak or maybe meninggal dunia kot ... rasenyer la .. sebab cume nampak lori jer ~~  if nak tau lebih lanjut kang u'ollz sume tengok la berita .. kot3 ader keluar berita ke nanti ...


after dah lepas kawasan kemalangan tu, cik sopi ingatkan dah oke dah ... yela jam kat kereta ni dah tunjuk pukul 10 pagi .. en hubby siap kol lagi tanyer camner sebab dah lambat cik sopi masuk kerja ... laju punyer laju bawak kereta nasib baik tak terlepas simpang nak masuk Cyberjaya ... kalau tak jawabnyer cik sopi kol opis cakap tak masuk kerja ari ni ... malas kot nak patah3 balik ni ...


and nak di jadikan cerita lagi, masuk je simpang Cyberjaya tu tetiber kat situ plak jem .. 1 km sebelom nak sampai tol plak tu ... yang pelik nyer line smart tag pon jem jugak ..!!!!  memang dah rasa fed up dah time nie .. cik sopi tengok kiri kanan sume orang dalam kereta3 kat luar tu  dah buat3 muka malas dah ... even nak sampai turn cik sopi bayar tol pon amek mase dekat setengah jam ... wahhhhhhhhh .. memang bikin panas la ..


lepas3 dah bayar tol, bole plak minah tol tu turunkan barrier sebelom kereta cik sopi lepas .. barrier tu turun betol3 kat cermin kereta depan ...


ello cik kak ~~ buat la kerja tu elok3 sikit .. kalau cik kak tension tengok kereta berduyun3 kat belakang tu, saya lagi tensen sebab dah lambat tahap babun dah nak masuk opis ni ... kang kalau tetuber barrier tu terhempap cermin depan kereta saya ni, mang saya boleh confimkan yang saya memang tak kan masuk kerja and cik kak pulak kena redha and pasrah je dengar maki hamun saya ~~ tu belom laki saya yang meranagkap tuan punyer kereta ni maki hamun cik kak .. mau jadik insiden berair mata kat sini nanti 




haiishh .. sabar je la ngan minah tol tu tadi ..


nasib baik lepas3 je tol dah takde jem3 lagi dah ... pecut punyer pecut lastly sampai gak kat tempat kerja dekat3 pukul 11 pagi .. nasib baik bos tak marah and dorang3 kat HR tak kol cik sopi tanyer nape tak masuk3 kerja lagi ..


sampai3 je kat opis, check3 beg boleh plak handphone tertinggal dalam kereta ... dah kene turun balik ~~


belom pon separuh ari puasa cik sopi dah mencarut3 dah ... astaghfirullahalazim ~~ dugaan bulan puasa betol ...


mintak3 la puasa cik sopi tak makruh ari ni ~~ ameen  :)


thnks read  :))



SOFINAZ

No comments: