Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, August 10, 2011

MENCARI KESEMPURNAAN

Assalamualaikom u'olls


ramai orang nak mencari kesempurnaan kan ... kesempurnaan ni boleh di kategorikan kepada macam3 la ..

~ kesempurnaan diri sendiri
~~ kesempurnaan dalam mencari rahmat Illahi
~~~ kesempurnaan dalam perhubungan
~~~~ kesempurnaan dalam ape yang dilakukan


semua nak sempurna ...




tapi cik sopi rasa semua orang tau, Tuhan sendiri telah mencipta kita sesempurna yang mungkin ... bagi yang cukup fizikalnya.. alhamdulillah,  bagi yang cukup akalnya .. alhamdulillah ~~


then kesempurnaan ape lagi yang dicari ..


bagi cik sopi, buat mase sekarang cik sopi bersyukur dengan ape yang cik sopi ade ..

  • i have a big family ... alhamdulillah
  • im married and live happily with my husband .. alhamdulillah
  • i have a lot of friends that never left me alone .. alhamdulillah
  • im physically healthy and i can earn money on my own ... alhamdulillah
  • also mentally healthy .. alhamdulillah
  • im finished my study without any problems or yet theres a little problem but settle already .. alhamdulillah
  • i was given lot of test by the God and i still can stand on my on feet .. alhamdulillah ..


dari situ je cik sopi tau hidup cik sopi sebenarnya dah sempurna and cik sopi terlalu bersyukur dengan ape yang cik sopi ade .. cik sopi tak kan mintak lebih dari ape yang cik sopi sepatutnya dapat ..


cuma ape yang cik sopi nak buat sekarang ni is perbaiki setiap kesempurnaan tu n take care of it of course ~~ sebabnye cik sopi tau cik sopi sendiri tak kan sempurna tanpa nikmat yang dah diberi oleh Tuhan ni ..


setiap satunya mungkin akan ditarik balik nanti, so hopefully dengan masa yang ada ni cik sopi dapat terus menikmati kesempurnaan yang telah diberikan ~~ insya allah ....




terkadang orang hanya memeperlihatkan yang manis menutup yang pahit….
terkadang orang hanya ingin melihat yang lebih dalam hidupnya dan menyingkirkan yang kurang…
terkadang orang merasa bahwa kebahagiaan yang selalu mengiringi hidupnya ,ketika dia selalu mendapatkan sesuatu yang diinginkan…
tapi,terkadang orang hanya bisa mengeluh dan mengeluh ketika dia di tempatkan di posisi derajat paling rendah…
kebanyakan orang memandang hidup hanya seperti permainan yang bisa dibeli oleh materi…
kebanyakanorang tak pernah berpikir untuk bersyukur ketika dia diberi kesenpatan merasakan kebahagiaan oleh Tuhan…
kebanyakan orang hanya bisa menangis ketika kebahagiaan dicabut dari hidupnya…
dan kebanyakan orang selalu ingin dipandang sempurna,tapi sebetulnya dia ada dalam ketidak sempurnaan…
padahal daam kenyataannya kebahagiaan dan kesedihan itu adalah ujian….
 

~ puisi by aqika demira bilqisty ~


cik sopi tak pandai nak berpuisi bagai ni, pinjam puisi orang jer ler .. :))


p/s: anak rezeki daripada Allah ... amanah yang perlu dijaga sampai ke akhir hayat  :))
~perfect life of me~


sOmeTiMeS tHe bESt WaY To HoLd OntO sOmEtHiNG 
Is To LEt iT GO ........


thanks read :p

byeee .......


SOFINAZ

No comments: