Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, August 26, 2011

MY WISHLIST EVER

Assalamualaikom u'olls ..

biler menggedik blogwalking kat blog orang lain, tetiber cik sopi nak bercerita pasal cik sopi punyer wishlist ... korang ingat korang je ade wishlist and nak tayang3 bagai kat orang lain ... cik sopi pon ade tau ...!!! dengan riaknya.. hahaha 


ade antaranye dah dapat dah and some of it is on the way ~~ weehuuuu



Yang pertama:


GRADUATE ...!!!
yess of cos dah graduate dah before ni .. Diploma in Medical Lab and Technology .. now nak tunggu naik pentas Chancellor Hall untuk amik scroll for Bachelor in Bioinformatics plak ... alhamdulillah abeh dah pengajian cik sopi ni .. impian and harapan mama abah cik sopi ... see3 mama .. abah , inaz dah abeh blaja dah macam yang inaz janjikan kat mama ngan abah dulu ...



Yang kedua:


FAMILY
nak kata kawen, dah kawen dah ~~ so of cos la cik sopi dah ade family sendiri kan3 ... alhamdulillah cik sopi ngan en hubby dah mula start plan macam3 ... agak mengambil masa skit memandangkan en hubby kene tunggu cik sopi abeh praktikal ni .. sabar eh darling .. kami berharap suatu hari nanti kami dikurniakan anak3 yang soleh dan menghormati orang tua supaya mereka boleh mendoakan kesejahteraan kami bila kami dah tiada lagi nanti ...



Yang ketiga:



KERJAYA PROFESSIONAL
perrghhhh ... macam bagus je kan .. ekceli ni pon harapan mama abah cik sopi ... supaya cik sopi dapat satu kerjaya yang professional yang boleh menjamin masa depan cik sopi .. nanti takde la cik sopi menyusahkan orang lain .. cuma buat mase sekarang ni cik sopi tengah think3 nak kerja dalam bidang ape.. same ade cik sopi nak fokus dalam bidang makmal yang merangkumi bahagian research & development or bahagian data analysis yang memerlukan cik sopi focus on calculation, programming and statistic .... eerrmmm pikir3



Yang keempat:

ASET
ni penting oooo .. zaman sekarang ni macam3 bole jadi .. so amatla penting untuk kita ader aset yang tersendiri ... cik sopi harap dapat berkerja keras  chewwaahh untuk dapatkan rumah, kereta, and harta karun cik sopi yang tersendiri ... zaman sekarang macam3 boleh jadi tau so amat la penting untuk kita bersiap sedia ~~ kalau tak de semua3 ni jagan harap la orang nak pandang kita .. even sedara mara pon belom tentu nak ngaku sedara kalau xder semua3 ni ...bak kata mama cik sopi kalau kita kaya raya, yang bukan sedara pon tetibe ngaku sedara ... hahahhaahaa bole gitu????



Yang kelima:


SMART FOR 2
heheheeee ... tak bole blah kan??? ni antara kereta yang cik sopi suka sangat ... tak tau la kenape tapi bagi cik sopi kereta ni comel je .. tapikan3 en hubby tak kasi beli sebab die cakap MEMBAZIR sebab kereta ni boleh masuk 2 orang je... tapikan3 cik sopi peduli ape..!!! nak jugak kumpul duet beli kereta ni satu hari nanti ...walaupon mahal giler sebab guna enjin Mercedes betul tak b??? .. memang hajat di hati nak naik kereta ni sorang3 je .. nak pergi pasar bawak kereta ni ... senang sikit nak parking ... heheheheee



Yang keenam:

BELAJAR MEMASAK
errmmm jangan korang sume ingat cik sopi tak pandai masak .. so far dah boleh dah skit3 masak makanan kegemaran en hubby ... tapi nak asah lagi bakat memasak ni supaya  dapat buat orang lain and diri sendiri terliur dengan kesedapan and keenakkan masakan sendiri ... hehehee ..kalau boleh nak jadi macam Chef Wan tu .. bak kata beliau campak je semua bahan3 ni dalam kuali ...
senang kan???



Yang ketujuh:

BELAJAR BUAT KEK AND COOKIES
ekceli dah lama dah pendam hasrat nak belajar buat kek ngan cookies ... macam3 resepi dah cik sopi korek kat internet tapi buatnya belom lagi .. ni semua sebab ke'busy' an yang hebat melanda .. haisshh .. teringin sangat satu ari nanti cik sopi dok kat dapur ngan anak3 buatkan kek untuk dorang for high tea .. takpon buat kan kek birthday dorang .. tak yah beli3 dah ... mesti comel je kan3



Yang kelapan:


HAJI & UMRAH
insya allah kalau ade rezeki lebih, cik sopi berhajat nak hantar mama and abah cik sopi pergi menunaikan haji atau umrah .. yang mana termampu laa .. banyak dah pengorbanan mama and abah cik sopi sepanjang nak membesarkan cik sopi sampai la cik sopi selamat jadi isteri en hubby ... pengorbanan mereka tak mampu pon cik sopi balas dengan wang ringgit semata3 ... n kalau ader kelapangan masa, insya allah mana la tau kan cik sopi ngan en hubby bakal menyusul pulak... :))



Yang kesembilan:


HOLIDAY WITH CRUISES ..!!!
teringin tak korang??? cik sopi dah berabad simpan hajat nak naik kapal Cruise.. tak kisahla kat mana die nak belayar sekalipon.. Caribbean ke, Mauritius ke, Maldives ke or even kat Malaysia sekalipon, cik sopi tetap nak naik jugak ... besttt oooo .. rasa macam dalam citer Titanic plak ... u jump i jump ..!!!  nak rase gak camner holiday kat tengah3 laut naik kapal besar gitu siap ader macam3 service... then boleh buat aksi3 Kate Winslet ngan Leonardo de Caprio mase berdiri kat hujung kapal kan... ala3 burung nak terbang gitu ..



 Yang kesepuluh:


HORSE RIDING
cik sopi dah lama nak naik kuda tapi tak kesampaian pon hajat ni ... bukan nyer tak boleh tapi everytime nak pegi try mesti ade macam3 halangan ... cik sopi nak naik kuda ni sorang3 then tak ditemani kuda tu punyer penjaga ... cik sopi nak ride kuda tu kat taman .. kalau ikotkan hati, nak je cik sopi pergi beli kuda seekor ... tambat kat depan umah ..!! cik sopi nak kuda kaler putih sebab terbayangkan kuda tu macam unicorn ... hehehee .. cik sopi nak naik kuda then suruh dia lari laju3 macam dalam citer Zorro tu ... pak cik polis trafik marah tak nanti???


nie antara 10 wishlist cik sopi .. sebenarnya ade je lagi tapi kang kalau cik sopi senarai kan banyak3 korang cakap cik sopi gila plak ... biarla sikit3 dulu .. pelan3 cuba realisasikan yang 10 ni dulu ... heheheee


korang punyer wishlist macam mane plak???


thanks read =D


SOFINAZ

No comments: