Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Thursday, August 4, 2011

PUASA DULU3 vs PUASA SEKARANG

Assalamualaikom u'ollzz   :p


cik sopi nak share sket aktiviti3 puasa cik sopi dulu3 dan sekarang ...
dulu3 tu maknenyer sebelom kawen tau3 .... banyak perbezaan yang cik sopi rase sangat .... hahahaha





PUASA DULU3
imsak pukul 5.50 pagi .. bangun plak pukul 5 pagi .. terus makan
PUASA SEKARANG
imsak pukul 5.50 pagi, bangun plak pukul 4 .. kena siapkan makanan


PUASA DULU
tak yah set alarm ... tunggu je orang lain kejut kan
PUASA SEKARANG
terpaksa set alarm .. kalau x confim tak bangun3


PUASA DULU3
lepas sahur boleh terus tido .. tak yah basuh pinggan mangkuk
PUASA SEKARANG
lepas sahur kene tunggu sampai semua orang dah makan, pastu basuh semua3 pinggan and peiuk belanga yang dah digunakan


PUASA DULU
bila pergi bazaar je, tunjuk je ape yang nak ... sume boleh dapat .. pedulikan soal harga
PUASA SEKARANG
takut nak pergi bazaar sebab tau bile beli je sume3 tu, nanti bile dah bukak pose tak lalu nak makan dah ... membazir dahhh


PUASA DULU3
xyah pening3 nak makan ape mase bukak puasa ~~ semua dah terhidang depan mata
PUASA SEKARANG
jenuh pikir nak masak pe tok berbuka pose .. xkan ari3 nak mkn lauk yg same  :(


PUASA DULU3
xyah tolong3 kat dapur .. tau3 je sume dah siap
PUASA SEKARANG
at least 2 jam sebelom berbuka dah kena masuk dapur, buat ape yang patut


PUASA DULU3
lepas berbuka boler terbongkang depan televisyen ... dah macam ular kekenyangan .. xyah kemas3
PUASA SEKARANG
pas berbuka kena tunggu then kemas + basuh + sapu .... xder chance nak terbongkang ... huhuuhuuuu


ekceli ni antara perbezaan yang cik sopi bole rase kan la ... walaupon baru berpuasa selama 4 hari ngan husband .... korang pon penah ada experience cenggini jugak tak ..???  pe korang rase ..?? by the way ~~ I LIKE IT ...


alhamdulillah dapat family and family mentua yang sporting gilerr ...so semua kerja jadi senang sebab masing3 tolong menolong


u'ollz camne plak  :))


neway thnks read

bye  :p


SOFINAZ

No comments: