Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, April 27, 2012

KU PUNYER BOS YANG KACAK

Assalamualaikum


salam Jumaat ... heheheheee
hari ni kerje agak free sket .. maklum la bos kecik dah start cuti .. g oversea katanyer .. lame plak tu .. almost 2 weeks .... memang enjoy sakan sambut hari pekerja la bos cik sopi ni ...


hari ni nak story pasal bos besar kat tempat keje cik sopi ni ... name nyer dirahsiakan if not kene saman tak pepasal beranak dalam court nanti .. haiihh


small bos tu gugurl ... yang big bos ni boboy ... ensem ooiii bos cik sopi ~~


kalau terserempak kat luar sure korang tak kan caya die tu bos .. umo die lau tak silap below 30's .... beliau sangat kacak - bergaya - berketerampilan - and bossy .....!!!!  tak dapat dinafikan lagi .. tapi ensem punyer pasal soal bossy tu kiter tolak ke tepi dulu ..  :p


cik sopi pon tak tau nape tapi cik sopi berkenan sungguh tengok muke boss cik sopi ni ... skali pandang cam orang korea .. dua kali pandang mang sebijik cam orang korea .. tiga kali pandang memang rase3 nyer macam orang korea .. sumpah confim tak tipu ~~  tapi hakikatnyer beliau Chinese  :))


cik sopi bukan la fanatik ngan koreans ni tapi dah memang ape yang kite nampak tu cantek, ape salahnyer puji sikit ye dok ....


lagi pon mane la tau nanti3 anak cik sopi muke cenggitu ke ... ehhh bole ker ..???
tak boleh pon takpe la ... kasi la imbas3 sket .... heheheeeee




ni gambar sape..?? cik sopi tak tau tapi mr bos punyer muke ad iras3 sket cam mamat ni ... cube korang bayangkan mamat ni buat muke bossy ...??? cenggitu la bos cik sopi  :))


thanks read  :))

Thursday, April 26, 2012

BUDAK-BUDAK ZAMAN SEKARANG

Assalamualaikum



budak-budak zaman sekarang kalau nak dibandingkan dengan zaman mak bapak kiter dulu, nampak sesangat perbezaannyer ... mase zaman3 cik sopi pon idok ler terlalu extreme cam zaman sekarang ... sape stuju sile angkat kaki  :))


antara yang boleh cik sopi wat perbandingan kat sini ialah:


  1. budak-budak sekarang terlebih canggih .. mane taknyer, tengok la dorang punyer henfon .. nak touch screen ajer ... mase cik sopi kecik3 dulu cik sopi tengok abah cik sopi punyer henfon dah macam saiz botol air ... even cik sopi punyer first henfon pon Nokia 3310 ... teringat la kata3 member cik sopi kat kolej dulu  'henfon ni lau wat baling kat anjing mau koma terus' ....
  2. budak3 zaman sekarang punyer bahasa sangat la bersopan santun ... cakap takde tapis3 ... rase mau lempang ngan kaki jer biler cik sopi dengar tapi memikirkan tu bukan la anak cik sopi, so cik sopi diamkan ajer .. budak3 zaman dulu lau nak cakap ngn parent terutamanya mesti slow motion .. lagi3 biler cakap ngn golongan yang bergelar bapak .. cik sopi pon mau kene sawan jugak lau kene marah ngn abah cik sopi .. maklum la, beliau amatla jarang nak memarahi cik sopi ... ekekekeee
  3. budak3 zaman sekarang dah pandai berkapel3 bagai ... unur baru 10 tahun tapi dah bertukar3 kapel dekat  tujuh lapan kali ... pergghhh hot betol dorang ... baik laki, baik pompuan ... same jer ~~ skali mesej klua la ayat3 jiwang rock kapak tahun 80 an ngan 90 an tu ...  cik sopi dulu banyak kawan3 laki berbanding pompuan ~~ so tak reti nak kapel3 ni ... sebab dorang kate cik sopi ni cam spesis pompuan separuh siap..ganas - kasar ... takde feeling kat laki ... cehhhh, ingat gua lesbian ker..??
  4. budak3 zaman sekarang punyer style ber'sms' sangat la cik sopi kurang mengerti ... tak yah amek contoh jauh3 la ... adek3 cik sopi kat umah tu pon cukup la... asal bermesej ngan cik sopi, cik sopi mengambil mase yang agak lame nak paham ape ayat sebenar3nyer ... ape jadah ayat dah pendek pastu dipendekkan lagi .. dah tu siap tukar die nyer spelling ... hoiiii .. patut la budak3 sekarang lemah subjek bahasa melayu ...  hape korang ingat cikgu kat skola tu paham ape yang korang nak sampaikan ker...??? cehhhh .. sebab tu cik sopi lebih senang kol adek3 cik sopi sebab lau bermesej3 ngan dorang paling3 kurang pon cik sopi akan reply  'ape mende tu..??'
  5. budak3 zamans sekarang kalau kite tengok, dorang lebih suke melibatkan diri dengan aktiviti3 sosial berbanding aktiviti3 kat skola .. sape stuju sile angkat kaki ...!!  boleh kire berape kerat je yang melibatkan diri dengan aktiviti3 kat skolah tu ... kalau join sesuatu kelab or persatuan tu pon sebab terpaksa .. janji nanti dah abeh sekolah cikgu ade remark kat situ mengatakan yang dorang terlibat dengan aktiviti3 kat skola .. tapi masa zaman cik sopikan, cik sopi join semua kelab .. sebab pe tau ..?? dalam dok join tu boleh jumper member3 kelas lain .. dah tu dalam mase yang sama bole sama3 mengumpat pasal sipolan sipolan tu ... besttt ooooo mase tu ..   :p
  6. budak3 zaman sekarang lau failed exam muke steady jer ... takde rase takut or bersalah langsung ... tapi mase time3 cik sopi dulu, lau bawak balek report kad then ader 'kaler merah' kat situ ... hah naseb la kan .. mau kene bebel 24/7 ngan mama cik sopi ... tu belom lagi dengar tazkirah3 dari abah .. adooii sakit ati time tu tau ... tapi kan kengkadang cik sopi sign sendiri report kad tu .. hahahahaaaa ~~ tu ade la jalan paling selamat nak elakkan diri dari kene marah .. 

amacam ...?? korang rase ader lagi tak .. banyak lagi ekceli ... tapi ni yang sempat cik sopi huraikan .. nak tulis panjang3 kang jadi isu besar plak .. tak pepasal cik sopi kene tembak kat luar opis ni .. haiihhh


tujuan tulis entry ni pon sebagai peringatan kat diri sendiri sebab mane la tau zaman3 untuk anak cik sopi ni nanti camner plak ... makin maju negara, makin maju jugak la budak3 ... 


yang penting sebagai ibubapa, kiter mesti pantau perkembangan anak3 ... sebab budak3 zaman sekarang biler merasakan diri mereka terabai, mereka akan mula mencari keseronokkan di luar sampaikan diorang sendiri tak boleh nak bezakan antara yang baik atau buruk ...


bagi ibubapa yang mempunyai anak3 yang bermasalah, jangan la cepat melatah dengan terus memarahi dan menghukum mereka tanpa mengambil tahu ape sebenarnya masalah anak itu ... mungkin mereka menimbulkan sesuatu masalah sebab mahukan perhatian yang lebih .. 


cara yang terbaik ade la 'MENDENGAR PERMASALAHAN ANAK ANDA'  ... insya allah semua akan jadi baik3 selepas tu   :))


cik sopi pon nanti jgn asyik nak marah3 jer ... en hubby dah tegur ... die cakap t baby pon ikot marah3 cam cik sopi - muncung panjang sedepa ...


p/s: still dalam kategori gojes lagi ke lau muncung panjang sedepa..????????

Monday, April 23, 2012

DUGAAN MENGANDUNG

Assalamualaikum ~~



dulu bile ade kengkawan yang bercerita pasal dugaan3 mase pregnant, cik sopi slalu ingat yang dorang tu sume ngengader ~~


tapi biler cik sopi sendiri tengah pregnant ni, baru la cik sopi tau ape rasenyer ... dulu senang3 je mengata orang .. sekarang dah kene batang idong sndiri .. padan muke aku ..!!


semalaman cik sopi tak bole tido .. kaki sakit ..
dah start cramp kot ... cik sopi dah pusing3 atas kalit 360 darjah dah ... en hubby agaknyer tido3 ayam je kot sebab rasenyer die pon perasan cik sopi semalaman tak bole nak duduk diam ... especially tang kaki ni .. rase rase cam nak cabut je kaki ni pas tu letak kat depan kipas .. sebab cik sopi sapu balm kat bahagian yang rase lenguh3 tu .. balm tu sejuk .. lagi sejuk bile letak kaki kat kipas ... serius sejuk kaki mase tu ... baru la bole nak lelap jap ...


bahagian belakang pon sakit sakit ... dah la cik sopi keje lebih banyak duduk dari berdiri ... terpaksa la curik curik tulang sket menyandarkan badan kat kerusi supaya lega sikit belakang ni ~~ mase ni slalu pikir, lau dapat baring kan bagus ... lagi selesa ..


selera makan cam biase3 jer ... selera makan baby macam daddy die jugak ~~ asyik lapar 24/7 ...


mood mase mengandung ni pon kengkadang terlebih sensitip ... kalau kene marah ngan en hubby mula la nak memberontak selama 24 jam ... duduk dalam bilik diam - baring - men game -  pastu kutuk3 laki sndiri dalam ati .. haiishhh ...  tempoh yang diberi cume dalam 24 jam je sebab lau lame3 sangat kang tak pepasal tak cium bau syurga cik sopi   .. heheheeee


selain tu, cik sopi dalam proses mencari baju3 yang besar .. al maklum la, badan ni dah makin membesar .. baju3 yang dulu dah tak muat dah ... baju kurung confirm confirm tak bole pakai dah .. especially yang kainnyer berpin ... fuhhhh senak cik sopi ... lau cik sopi pon dah senak ape tah lagi baby dalam perut ni ... cian die ..:))


ekceli banyak lagi dugaanyer .. lau citer smua kang korang3 yang bace kate entry ni berstatus 18sx .. pada hal umum je cume sesetengah daripada masyarakat kat luar tak boleh menerima perkongsian yang lebih3 .. so kiter share sikit3 jer ehhh ... yang lebih3 kiter story belakang3 .. hahhahaaa






en hubby slalu stand by memalam especially biler kaki cramp ... cepat3 die bangun and urut kaki cik sopi especially bahagian betis ni ... tido3 malam cik sopi terganggu sebab dugaan3 mase pregnant ni ... tido malam en hubby plak terganggu sebab cik sopi ...  heheheeee


love u so much bie ~~ chewaaahhhh



thanks read  :D







Thursday, April 19, 2012

FIRST TIME SCAN BABY AND WE CAN SEE OUR BABY .. SPEECHLESS

Assalamualaikum


ari ni genap 22 minggu usia kandungan cik sopi ~~
and ari ni jugak cik sopi ade appoinment kat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak kat TTDI n Kelana Jaya Medical Center (KJMC) ..

mase g klinik kesihatan cik sopi dah agak beberapa kemungkinan yang akan terjadi .. antaranya adalah masalah berat badan .. terkejut kot nurse tu sebab cik sopi punyer weight naik 4 kilogram dalam masa sebulan ...  :p


nak buat camner kan .. selera makan tengah nak ado ..


antara lain3 result mase check up tadi:

blood pressure: normal
HB: 11.2 .. dua kali oiii buat test ni sebab mase mula resultnyer 10.7 .. nurse tu wat muke cuak dah ...

berat: 64 kg .. ni mang tak boleh nak kate ape dah just nurse suruh control 2 kg sebulan or else die cakap lau berat naik mendadak lagi kene refer hospital sebab takut baby besar ..

tinggi rahim: 22 cm ..

boleh plak ter'trace' albumin dalam urin ... isk3 ~~ before this okey jerr .. normal ..


then nurse just bagi nasihat tentang panduan permakanan yang sememangnyer cik sopi kene titik beratkan .. lau tak nanti next time kene g hospital .. haisshhh ..  xmo ler kitew


then dalam pukul 11 pagi cik sopi and en hubby pergi lak wat check up kat KJMC .. ni baru first time cik sopi follow up kat hospital .. tujuan utama adalah nak p SCAN baby ... heheheheee .. eksaited nak mampus mase ni ... bhahahahaa


sampai3, cik sopi ingatkan tak yah tunggu lama3 sebab Emy dah pon set kan appoinment untuk cik sopi lebih kurang 2 minggu yang lepas .. but then biler turn cik sopi nak jumper dokter, tetiber ader emergency kat labour room .. ade patient nak deliver baby .. almost 1 hour jugak la cik sopi ngan en hubby tunggu .. abeh dah semua majalah kat situ kami study ...


then, when it comes to our turn ~~ dup dap dup dap !!!!


dokter check buku merah cik sopi .. mula3 Emy cakap jangan gitau cik sopi wat check up kat Klinik kesihatan sebab takut nanti dokter tu check cik sopi sambil lewa jer .. tapi agak semalaman jugak cik sopi berfikir and rase3nyer lebih baik gitau jer sebab kang tak pepasal ade lagi lab test kene buat ... kene cucuk lagi nanti ... xmo3 ...!!!!


after that, dokter check buku merah cik sopi and tulis detail3 yang ader dalam buku merah tu kat dalam file appoinment cik sopi .. so dalam erti kate lain, takde la dokter tu tanyer banyak sangat soalan .. hehehee


pastu kan, ni part paling best .. dokter nak scan .. 4D pnyer okessss ..!!!


mase baring tu cik sopi make sure mata cik sopi nampak dengan jelas ape yang ader kat monitor depan cik sopi ... ada 2 monitor tau kat sini ... so senang tak yah nak pusing3 kepala .. tak pepasal teleng kang .. hahahaaaa


mase scan3 then cik sopi n en hubby nampak baby kami .. weehuuuu ~~ eksaited lagi nak mampus dari tadi ... mase ni scan 3D dulu ... then dokter turn to 4D plak ...  nak tau ape kami nampak ... nampak muka baby la ... nampak hidung die ..  nampak mulut die tapi tak nampak mata die ... sebab die tutup mata ngan tangan .. dokter twist3 macam mane pon die tak alih tangan die jugak .. wahhh ~~  tetiber en hubby cakap 'tidur macam mak die' .... eeiiii helloooooo ~~ sape yang suke tido tutup mata ngan tangan cenggitu yer ... ??  sendiri yang tidur cenggitu tak mo ngaku plak ... ellehhhh ... dokter dah gelak3 dah mase ni ..


then dokter check baby nyer tulang belakang, ukuran baby and saiz kepala and she said everything is normal ... nothing to be worried so far  :))


then kami tau dah jantina baby kami tu ... heheheheeeeee ~~
nak tau ker  :p
pikir dulu jap or maybe cik sopi gitau dalam next entry .... :D


dokter print gambar baby tu untuk simpanan kami .. tapi gambar yang 4D tu tak dapat sebab baby takmo alih tangan ... nak jugak tutup mata ngan tangan tu ...  ngah tido lettew ~~ tak mo diganggu ... sebijik macam daddy die jugak .. hahahahaaa


dokter pon cakap okey jer just kurangkan ambil makanan yang berkanji, n manis3 ... kurangkan coklat and ais-krim ... after dis susah la nak makan ais krim traffic light tu lagi   :(


tapi takpe .. yang penting baby sehat, cik sopi pun sehat so kami berdua tak yah gi hospital nanti ... hehheee


next appoinment cik sopi 21/05/2012 ...
special date ~~> its our wedding anniversary ..
and cik sopi akan diberi suntikan ATT mase tu ... huh ..
i hate injection ..!!!  sakit tau .. abeh bocor tangan ...  :p


thanks read babes  :))

Wednesday, April 18, 2012

NAK BERSHOPPING RAYA JUGAK

Assalamualaikom


tadi cik sopi dok usha3 jualan baju kurung kat fesbuk ... mak aaaiiiii  ..sampai juling3 bijik mata cik sopi nengoknyer ..


memang cantek3 tak terkata sampaikan kalau boleh sekarang jugak cik sopi nak beli and suruh dorang pos kat umah ... pastu tiap3 ari belek3 baju tu sampai la tibanya waktu baju tu boleh dipakai ...


walaupon beli nanti, bukan cik sopi boleh pakai pon ... dah namenyer due nanti 23/8 ~~  kan time raya tu ... so kene bersederhana semungkin yang boleh la ... lau beli baju kurung saiz 36 pon belom tentu muat pakai dah time tu ... lau beli jubah lak takut nanti bersih semua jalan3 disebabkan pemakainya al-maklum la tak tinggi mana pon ... meleret abeh kang ..


lau beli baju saiz besar either 38 or 40 takut lepas bersalin je baju3 tu dah tak boleh pakai dah .. rugi ooiii .. labuh pon satu hal gak ..


camner ekkk ... any wonderful idea yang nak di share kan ..?????  sile lerrr  :))


* lau ikot ati, cik sopi redah beli jer .. boleh ke, tak boleh pakai ker ... ader cik sopi kesah .. janji ado .. hahahahahaaaa


** sambil naip entry ni, sambil layan baby dok tendang3 dalam perot ni ... berkungfu haperrr nak ooiii ..


the very new from me ... 22 weeks d  :))


thanks read  :))

Saturday, April 14, 2012

BILA DAH TAK DIHARGAI, ORANG TAK SUKA

Assalamualaikum



entry kali ni general je .. juast nak berkongsi3 cerita sementara menunggu fail3 cik sopi di serah kan balek kat cik sopi ~~ dalam erti kata lain, skrg ni cik sopi tengah bekerja yer ..  :))


pernak tak korang mengalami situasi bila apa yang dah korang usahakan tak dihargai ...ape perasaan korang time tu ..?? kalau cik sopi mase tu confim la rase sangat3 sedih .. betul x..??


nak nak pulak bila melibatkan situasi yang sangat3 genting ~~


mengikut pengalaman cik sopi dan kengkawan ... selalunya bila jadi macam ni benda yang first first skali kita buat mesti kita mencarut3 maki hamun orang yang tak hargai kita tu ... betul tak ..??  jangan tipuu haipp haipp haipp ..


tapi ade jugak yang jadi plastik .. yang ni memang tak boleh blah la kan kan ...
kat belakang, semuanya dimaki hamun sampaikan nak terjojol bijik mata ... cakap pun siap ludah3 lagi ..eeeuuuwww ~~  tapi bila kat depan depan lain pulak ceritanya ... orang lain pulak yang dikatanya .. orang kata 'A' , die kate 'B' pulak ... tu belom lagi keluar 'nasi tambah' .... sampai ke 'Z' ceritanya ... lau boleh smbung lagi dah boleh masukkan huruf jawi pulak ... yang pastinye orang yang cenggini die akan pastikan diri die nampak sangat sangat perfect, baik dan sesuci embun pagi .. boleh gitu   :p


yang best kalau orang yang suka guna cara3 halus ni ... sehalus bakteria caranyer ...sampaikan dah badly injured baru dapat dikesan ... lau mati anak orang tu tak ke naya, kan dah berdosa sebab tak sempat mintak ampun ~~


ape3 pun, bagi cik sopi cara penyelesaian untuk menangani orang yang suka sakitkan hati kita dan tak hargai kita langsung .. biarkan je die .. hari ni hari kita ~~ esok lusa hari die sape yang tau .. mase tu sendiri mau hengat la ... masing3 akan dapat bahagiannyer ... antara cepat atau lambat jer


cik sopi pon selalu beringat jugak .. sebab bukan semua orang suke kiter ye tak ..?? kita buat baik pon belom tentu orang nak pandang ... lau cik sopi buat jahat kang,  berjela3 pulak cerita yang keluar ... tu la manusia kan .. tak kan berenti .. selagi boleh cakap, cakap je ...


ade sesaper terasa ..???


peringatan untuk diri sendiri jugak   :))



gambar dicurik dari fesbuk adek ... huhuuuu



thanks read ..

Saturday, April 7, 2012

BILA HARI SABTU PUN KENA KERJA

Assalamualaikum ...



selamat bercuti pada yang tengah bercuti .. dan selamat bekerja untuk orang yang tgh berkerja >> macam kitew ..!!!


tak bestnyer kene kerja ari sabtu ni ... sesungguhnyer jenuh nak pujuk badan ni berstamina sket ari3 sabtu ni ..

mata ngantuk lak tu ... tapi kene kuatkan ati bangun gak .. lau tak ader gak report yang pending .. nak tnggu ari Isnin jawabnyer pancit ler mummy ...hehehee


tadi sorg member ni bagi idea, pe kate buat surat request kat boss ari sabtu ari untuk bercuti jugak ..


tapi rasenyer takdenyer bos nak approve ... jangan harap ler kawan3 oii ..


tapi bos sendiri pon tak masuk opis ari sabtu .. ngah syok layan mata la tu ..  :p


sian kami3 di sini bos ..  :(


thanks read ..

Friday, April 6, 2012

TERLEBIH MAKAN SUDAH

Assalamualaikum


lately ni cik sopi terperasan yang duet3 cik sopi abeh kat makan jer .. bukan makann yang heavy yer but more to bakery, cookies ...biskut ..

siap ader peti simpanan makanan dalam bilik tau ...


tapi isi kandungan peti tu dah menyusut .. kene top up lek ...


nak buat stok Famous Amos jawabnyer sempat bertahan 2 jam je ler ... sebabnyer en hubby pon dah  tersuka kat cookies tu dah .. isk3 ..


sekarang ni rase mcm nak makan macam3 tapi antara rajin nak pergi beli atau tak jer ... tapi biler dah dapat beli >> selambak okey .. sampaikan en hubby geleng3 kepala .. nak wat cmner kan ...  cik sopi makan untuk 2 orang .. hahahaaa


berat cik sopi dah over 60 kg dah ni .. baru 5 bulan tau .. mama cik sopi cakap masa die pregnant cik sopi berat die 62 kg je until due date ... senak perut mendengarnyer tapi nak wat cmner ... tak makan kang badan ni gigil3 cam orang sakit Parkinson jer ..


tapi mama dah pesan, masa pantang kene pantang betol3 ... means kene pantang yang memang betul3 macam orang lepas bersalin .. tak leh nak ngade3 sangat nanti badan tak leh nak maintain ... isk3


so kalau nak makan, makan la sekarang ni .. makan puas3 ..


pastu berusaha untuk dapatkan lek berat yang 50 kg tu .... lau boleh 50 kg la .. tak mo dah 47-48 kg .. nanti mama cakap tak comel dah .. huhuuuuu


p/s: kene usaha kurus gak sebab banyak baju cantek menanti ..  heheeee



thanks read  :p

MOTOR PANCIT SEBAB MUATAN BERLEBIHAN

Assalamualaikum



2 ari lepas cik sopi follow en hubby ngn sahabat sepejuangan beliau Budi pergi carik baju badminton .. katanyer diorang team kaler kuning so nak carik baju pun kaler kuning jugak ..


mase en hubby ambik cik sopi kat tempat kerja dalam pukul 6 petang tu, kitorang terus pergi jumpa Budi kat Sunway Giza punyer court badminton .. dengan semangatnyer pergi, tup tup kedai kat situ tutup .. en hubby ngn Budi siap pergi kol tukang jaga kedai tu, tapi katanya tengan minum3 .. suruh datang lek nanti3 ...


okey la .. semangat still berkobar3 lagi ni, so kitorang pun pergi kedai badminton yang ada kat sekitar Kota Damansara ni .. mase en hubby ngan Budi pegi terjah kedai badminton tu, cik sopi memanjakan diri dengan membeli roti kat satu kedai bakery tu .. ape ntah namenyer but serius sedap giler okeyyyhhh ...!!!!   cik sopi beli tuna bread, cheese bun ngan hot dog + cheese stick .. memandangkan agak segan nak makan3 kat dalam kedai, so cik sopi pun makan la kat luar sambil layan mata tengok kereta yang lalu lalang kat situ ...


then en hubby ngn Budi klua n cakap nak pergi kat satu kedai badminton ni .. kat mane tah tapi yang tak bestnyer en hubby suruh cik sopi tunggu kat situ sebab dorang nak pergi nek satu motor .. oke la .. oke la .. malas nak bising3 so cik sopi pun tunggu la sambil layan baby makan roti ... sedap oooiii makan sambil duduk pastu berdiri .. pastu duduk lek ... saket bontot u know..!!


then after a few minutes dorang pun balek ngn muka penuh ke 'stress' an sebab apa yang diidamkan tak dapat .. then dorang decide pergi balek kat Giza .. but kedai tu still tertutup sehinggakan memaksa en hubby ngan Budi kol person in charge and person in charge tu pun terpaksa la datang ngn muka toye ...


after jenguk3 .. memilih .. memunggah and berbincang .. rupenyer takder satu design pun yang dorang berkenan ... muka stress lagi especially muka cik sopi la sebab belakang dah rasa sakit3 ni ... stok roti pon dah abeh kesemuanya cik sopi makan dalam masa tak sampai 2 jam ..



en hubby:     ayang tak kenyang3 ke .. dari tadi asyik makan jer ..

Budi:    biarla bini ko nak makan .. naseb baik die tak mintak benda pelik3 ..

en hubby:     memangla tapi risau plak ak tengok ...

cik sopi:     ppfftttttt  ..!!!





oke sambung lek ..


then Budi kasi suggestion >> pergi Challenger kat PJ ... fuuhhh mang jauh perjalanan tu .. nak nak lagi dengan menaiki motor ..


Budi yang mang expert lorong3 kat sini, bawak kitorang mencelah and mencilok sampaikan en hubby siap tanya3 kat cik sopi .. jalan mane yang Budi ni masuk ...


lagi sket nak smpai kat Challenger tu, tetibe en hubby terperasan yang tayar motor dah leper .. dalam erti kata lain >> takde angin dah ... haddooiiii ni yang cik sopi risau sebab mula la pikir macam3 pasal tayar ni ..



en hubby:    singgah Shell jap la .. aku nak pegi pam tayar jap ..

Budi:    oke3 .. 






sampai la ke Shell, n taktala mengepam tayar tu.. ketahui la kami yang sesungguhnya tayar tu memang dah pancit ... opppsss  bukan tayar tapi tube nye ..


so berbekalkan angin yang masih ada dalam tayar tu , kami pun pergi ke kedai motor yang agak berdekatan kat situ ... ekceli kitorg terputus hubungan ngan Budi mase pusing3 carik Shell .. en hubby pergi tempat lain, Budi lak tunggu kat tempat lain .. tapi nasib baik tempat yang Budi tunggu tu ada kedai motor yang masih beroperasi .. kire nasib agak baik la time ni ..


so sesudah di confirm kan yang sememangyer tube tu perlu di tukar, kitorang pun menunggu la dengan muka penuh kesabaran kat situ ..



en hubby:    nasib baik bukak lagi kedai ni

Budi:    tu la ..

en hubby:   tayar tu memang dah kurang angin dah tapi ak tak pam3 ..

Budi: hhmmm .. patut la

en hubby: lagi3 bawak muatan berlebihan kat belakang .. terus pancit tayar ... hahahahahhaaaaa



*cik sopi menjeling sambil buat muka tak bersalah*

cik sopi:    elehhh .. ni baru 5 bulan tau .. kalau dah 9 bulan rase3nyer motor ni ter'williy' sendiri kot ... hahahahaaa




finally dah siap.. kitorg terus menuju ke tempat yang nak dituju ..


n nasib baik ada gak la yang dorg berkenan kat sini ..






nie bajunyer hah .. agak tak lari dari tema >> kuning


xper yang penting seluar yang dibeli kaler kuning .. sorry gambar sluar takde yer ..


tak sia3 tayar pancit .. dapat gak beli barang yang dikehendaki ..


on the way balek ... en hubby tanya cik sopi nak letak name kumpulan ape ..

cik sopi punyer suggestion --->>  HAPPY FEET ...


mothip..???


xder mothip just rase name tu comel jer .. hahahahahaaaa




thanks read  :))

Tuesday, April 3, 2012

ALAHAI DUIT SYILING

Assalamualaikum





sekarang ni kalau pergi beli barang3, duit balance mesti ada syiling ..
tapi yang cik sopi nak story kat sini >> pasal duit syiling baru ...!!!!


dah berdozen3 dah duit syiling ni dalam purse cik sopi ...
tapi so far, seingat cik sopi .. cik sopi belum pernah buat pembayaran guna duit syiling baru ni ..


bukan sebab cik sopi sayang sangat kat syiling ni, tapi cik sopi was3 ...
sebabnya dah la duit3 ni kecik je macam token kat fun fair tu .. saiz pun lebih kurang sama je ... cik sopi pun agak konpius nak bezakan antara 20 sen ngan 50 sen .. until mama tunjuk kat depan bijik mata cik sopi perbezaan duit3 tu semua ... hohohohoooooo   :p


selain daripada tu jugak, setau cik sopi kalau nak bayar parking ... duit syiling baru ni tak boleh digunakan kan..???  still tak valid lagi ...  kalau cenggini susah la ... dah la cik sopi cuma kadang3 je bawak kete g opis.. mane ade duit syiling lama nak bayar parking ... kalau sempat, sebelum g keje dapat la cik sopi copet cket duit syiling dalam kete en hubby ....  leceh3 la   :(


cik sopi lagi suke duit syiling lama .. sebab senang nak bezakan ...


thanks read  :))