Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, April 6, 2012

MOTOR PANCIT SEBAB MUATAN BERLEBIHAN

Assalamualaikum



2 ari lepas cik sopi follow en hubby ngn sahabat sepejuangan beliau Budi pergi carik baju badminton .. katanyer diorang team kaler kuning so nak carik baju pun kaler kuning jugak ..


mase en hubby ambik cik sopi kat tempat kerja dalam pukul 6 petang tu, kitorang terus pergi jumpa Budi kat Sunway Giza punyer court badminton .. dengan semangatnyer pergi, tup tup kedai kat situ tutup .. en hubby ngn Budi siap pergi kol tukang jaga kedai tu, tapi katanya tengan minum3 .. suruh datang lek nanti3 ...


okey la .. semangat still berkobar3 lagi ni, so kitorang pun pergi kedai badminton yang ada kat sekitar Kota Damansara ni .. mase en hubby ngan Budi pegi terjah kedai badminton tu, cik sopi memanjakan diri dengan membeli roti kat satu kedai bakery tu .. ape ntah namenyer but serius sedap giler okeyyyhhh ...!!!!   cik sopi beli tuna bread, cheese bun ngan hot dog + cheese stick .. memandangkan agak segan nak makan3 kat dalam kedai, so cik sopi pun makan la kat luar sambil layan mata tengok kereta yang lalu lalang kat situ ...


then en hubby ngn Budi klua n cakap nak pergi kat satu kedai badminton ni .. kat mane tah tapi yang tak bestnyer en hubby suruh cik sopi tunggu kat situ sebab dorang nak pergi nek satu motor .. oke la .. oke la .. malas nak bising3 so cik sopi pun tunggu la sambil layan baby makan roti ... sedap oooiii makan sambil duduk pastu berdiri .. pastu duduk lek ... saket bontot u know..!!


then after a few minutes dorang pun balek ngn muka penuh ke 'stress' an sebab apa yang diidamkan tak dapat .. then dorang decide pergi balek kat Giza .. but kedai tu still tertutup sehinggakan memaksa en hubby ngan Budi kol person in charge and person in charge tu pun terpaksa la datang ngn muka toye ...


after jenguk3 .. memilih .. memunggah and berbincang .. rupenyer takder satu design pun yang dorang berkenan ... muka stress lagi especially muka cik sopi la sebab belakang dah rasa sakit3 ni ... stok roti pon dah abeh kesemuanya cik sopi makan dalam masa tak sampai 2 jam ..



en hubby:     ayang tak kenyang3 ke .. dari tadi asyik makan jer ..

Budi:    biarla bini ko nak makan .. naseb baik die tak mintak benda pelik3 ..

en hubby:     memangla tapi risau plak ak tengok ...

cik sopi:     ppfftttttt  ..!!!





oke sambung lek ..


then Budi kasi suggestion >> pergi Challenger kat PJ ... fuuhhh mang jauh perjalanan tu .. nak nak lagi dengan menaiki motor ..


Budi yang mang expert lorong3 kat sini, bawak kitorang mencelah and mencilok sampaikan en hubby siap tanya3 kat cik sopi .. jalan mane yang Budi ni masuk ...


lagi sket nak smpai kat Challenger tu, tetibe en hubby terperasan yang tayar motor dah leper .. dalam erti kata lain >> takde angin dah ... haddooiiii ni yang cik sopi risau sebab mula la pikir macam3 pasal tayar ni ..



en hubby:    singgah Shell jap la .. aku nak pegi pam tayar jap ..

Budi:    oke3 .. 






sampai la ke Shell, n taktala mengepam tayar tu.. ketahui la kami yang sesungguhnya tayar tu memang dah pancit ... opppsss  bukan tayar tapi tube nye ..


so berbekalkan angin yang masih ada dalam tayar tu , kami pun pergi ke kedai motor yang agak berdekatan kat situ ... ekceli kitorg terputus hubungan ngan Budi mase pusing3 carik Shell .. en hubby pergi tempat lain, Budi lak tunggu kat tempat lain .. tapi nasib baik tempat yang Budi tunggu tu ada kedai motor yang masih beroperasi .. kire nasib agak baik la time ni ..


so sesudah di confirm kan yang sememangyer tube tu perlu di tukar, kitorang pun menunggu la dengan muka penuh kesabaran kat situ ..



en hubby:    nasib baik bukak lagi kedai ni

Budi:    tu la ..

en hubby:   tayar tu memang dah kurang angin dah tapi ak tak pam3 ..

Budi: hhmmm .. patut la

en hubby: lagi3 bawak muatan berlebihan kat belakang .. terus pancit tayar ... hahahahahhaaaaa



*cik sopi menjeling sambil buat muka tak bersalah*

cik sopi:    elehhh .. ni baru 5 bulan tau .. kalau dah 9 bulan rase3nyer motor ni ter'williy' sendiri kot ... hahahahaaa




finally dah siap.. kitorg terus menuju ke tempat yang nak dituju ..


n nasib baik ada gak la yang dorg berkenan kat sini ..






nie bajunyer hah .. agak tak lari dari tema >> kuning


xper yang penting seluar yang dibeli kaler kuning .. sorry gambar sluar takde yer ..


tak sia3 tayar pancit .. dapat gak beli barang yang dikehendaki ..


on the way balek ... en hubby tanya cik sopi nak letak name kumpulan ape ..

cik sopi punyer suggestion --->>  HAPPY FEET ...


mothip..???


xder mothip just rase name tu comel jer .. hahahahahaaaa




thanks read  :))

No comments: