Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Saturday, April 14, 2012

BILA DAH TAK DIHARGAI, ORANG TAK SUKA

Assalamualaikum



entry kali ni general je .. juast nak berkongsi3 cerita sementara menunggu fail3 cik sopi di serah kan balek kat cik sopi ~~ dalam erti kata lain, skrg ni cik sopi tengah bekerja yer ..  :))


pernak tak korang mengalami situasi bila apa yang dah korang usahakan tak dihargai ...ape perasaan korang time tu ..?? kalau cik sopi mase tu confim la rase sangat3 sedih .. betul x..??


nak nak pulak bila melibatkan situasi yang sangat3 genting ~~


mengikut pengalaman cik sopi dan kengkawan ... selalunya bila jadi macam ni benda yang first first skali kita buat mesti kita mencarut3 maki hamun orang yang tak hargai kita tu ... betul tak ..??  jangan tipuu haipp haipp haipp ..


tapi ade jugak yang jadi plastik .. yang ni memang tak boleh blah la kan kan ...
kat belakang, semuanya dimaki hamun sampaikan nak terjojol bijik mata ... cakap pun siap ludah3 lagi ..eeeuuuwww ~~  tapi bila kat depan depan lain pulak ceritanya ... orang lain pulak yang dikatanya .. orang kata 'A' , die kate 'B' pulak ... tu belom lagi keluar 'nasi tambah' .... sampai ke 'Z' ceritanya ... lau boleh smbung lagi dah boleh masukkan huruf jawi pulak ... yang pastinye orang yang cenggini die akan pastikan diri die nampak sangat sangat perfect, baik dan sesuci embun pagi .. boleh gitu   :p


yang best kalau orang yang suka guna cara3 halus ni ... sehalus bakteria caranyer ...sampaikan dah badly injured baru dapat dikesan ... lau mati anak orang tu tak ke naya, kan dah berdosa sebab tak sempat mintak ampun ~~


ape3 pun, bagi cik sopi cara penyelesaian untuk menangani orang yang suka sakitkan hati kita dan tak hargai kita langsung .. biarkan je die .. hari ni hari kita ~~ esok lusa hari die sape yang tau .. mase tu sendiri mau hengat la ... masing3 akan dapat bahagiannyer ... antara cepat atau lambat jer


cik sopi pon selalu beringat jugak .. sebab bukan semua orang suke kiter ye tak ..?? kita buat baik pon belom tentu orang nak pandang ... lau cik sopi buat jahat kang,  berjela3 pulak cerita yang keluar ... tu la manusia kan .. tak kan berenti .. selagi boleh cakap, cakap je ...


ade sesaper terasa ..???


peringatan untuk diri sendiri jugak   :))



gambar dicurik dari fesbuk adek ... huhuuuu



thanks read ..

No comments: