Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Monday, April 23, 2012

DUGAAN MENGANDUNG

Assalamualaikum ~~



dulu bile ade kengkawan yang bercerita pasal dugaan3 mase pregnant, cik sopi slalu ingat yang dorang tu sume ngengader ~~


tapi biler cik sopi sendiri tengah pregnant ni, baru la cik sopi tau ape rasenyer ... dulu senang3 je mengata orang .. sekarang dah kene batang idong sndiri .. padan muke aku ..!!


semalaman cik sopi tak bole tido .. kaki sakit ..
dah start cramp kot ... cik sopi dah pusing3 atas kalit 360 darjah dah ... en hubby agaknyer tido3 ayam je kot sebab rasenyer die pon perasan cik sopi semalaman tak bole nak duduk diam ... especially tang kaki ni .. rase rase cam nak cabut je kaki ni pas tu letak kat depan kipas .. sebab cik sopi sapu balm kat bahagian yang rase lenguh3 tu .. balm tu sejuk .. lagi sejuk bile letak kaki kat kipas ... serius sejuk kaki mase tu ... baru la bole nak lelap jap ...


bahagian belakang pon sakit sakit ... dah la cik sopi keje lebih banyak duduk dari berdiri ... terpaksa la curik curik tulang sket menyandarkan badan kat kerusi supaya lega sikit belakang ni ~~ mase ni slalu pikir, lau dapat baring kan bagus ... lagi selesa ..


selera makan cam biase3 jer ... selera makan baby macam daddy die jugak ~~ asyik lapar 24/7 ...


mood mase mengandung ni pon kengkadang terlebih sensitip ... kalau kene marah ngan en hubby mula la nak memberontak selama 24 jam ... duduk dalam bilik diam - baring - men game -  pastu kutuk3 laki sndiri dalam ati .. haiishhh ...  tempoh yang diberi cume dalam 24 jam je sebab lau lame3 sangat kang tak pepasal tak cium bau syurga cik sopi   .. heheheeee


selain tu, cik sopi dalam proses mencari baju3 yang besar .. al maklum la, badan ni dah makin membesar .. baju3 yang dulu dah tak muat dah ... baju kurung confirm confirm tak bole pakai dah .. especially yang kainnyer berpin ... fuhhhh senak cik sopi ... lau cik sopi pon dah senak ape tah lagi baby dalam perut ni ... cian die ..:))


ekceli banyak lagi dugaanyer .. lau citer smua kang korang3 yang bace kate entry ni berstatus 18sx .. pada hal umum je cume sesetengah daripada masyarakat kat luar tak boleh menerima perkongsian yang lebih3 .. so kiter share sikit3 jer ehhh ... yang lebih3 kiter story belakang3 .. hahhahaaa






en hubby slalu stand by memalam especially biler kaki cramp ... cepat3 die bangun and urut kaki cik sopi especially bahagian betis ni ... tido3 malam cik sopi terganggu sebab dugaan3 mase pregnant ni ... tido malam en hubby plak terganggu sebab cik sopi ...  heheheeee


love u so much bie ~~ chewaaahhhh



thanks read  :D







2 comments:

Puteri Shazila said...

xpela...at least ko dah diberi peluang utk rasa pengalaman pregnant... =') ..ikhlaskan hati..kuatkan semangat...InsyaAllah besar pahala..kan kan kan...!!~ excited plak aku

SOFINAZ said...

lia: alhamdulillah .... at least ak merasa cam mane rasenyer mase mak ak ngandungkan ak .. hik3 ... tunggu ur turn plak ... :))