Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Thursday, April 19, 2012

FIRST TIME SCAN BABY AND WE CAN SEE OUR BABY .. SPEECHLESS

Assalamualaikum


ari ni genap 22 minggu usia kandungan cik sopi ~~
and ari ni jugak cik sopi ade appoinment kat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak kat TTDI n Kelana Jaya Medical Center (KJMC) ..

mase g klinik kesihatan cik sopi dah agak beberapa kemungkinan yang akan terjadi .. antaranya adalah masalah berat badan .. terkejut kot nurse tu sebab cik sopi punyer weight naik 4 kilogram dalam masa sebulan ...  :p


nak buat camner kan .. selera makan tengah nak ado ..


antara lain3 result mase check up tadi:

blood pressure: normal
HB: 11.2 .. dua kali oiii buat test ni sebab mase mula resultnyer 10.7 .. nurse tu wat muke cuak dah ...

berat: 64 kg .. ni mang tak boleh nak kate ape dah just nurse suruh control 2 kg sebulan or else die cakap lau berat naik mendadak lagi kene refer hospital sebab takut baby besar ..

tinggi rahim: 22 cm ..

boleh plak ter'trace' albumin dalam urin ... isk3 ~~ before this okey jerr .. normal ..


then nurse just bagi nasihat tentang panduan permakanan yang sememangnyer cik sopi kene titik beratkan .. lau tak nanti next time kene g hospital .. haisshhh ..  xmo ler kitew


then dalam pukul 11 pagi cik sopi and en hubby pergi lak wat check up kat KJMC .. ni baru first time cik sopi follow up kat hospital .. tujuan utama adalah nak p SCAN baby ... heheheheee .. eksaited nak mampus mase ni ... bhahahahaa


sampai3, cik sopi ingatkan tak yah tunggu lama3 sebab Emy dah pon set kan appoinment untuk cik sopi lebih kurang 2 minggu yang lepas .. but then biler turn cik sopi nak jumper dokter, tetiber ader emergency kat labour room .. ade patient nak deliver baby .. almost 1 hour jugak la cik sopi ngan en hubby tunggu .. abeh dah semua majalah kat situ kami study ...


then, when it comes to our turn ~~ dup dap dup dap !!!!


dokter check buku merah cik sopi .. mula3 Emy cakap jangan gitau cik sopi wat check up kat Klinik kesihatan sebab takut nanti dokter tu check cik sopi sambil lewa jer .. tapi agak semalaman jugak cik sopi berfikir and rase3nyer lebih baik gitau jer sebab kang tak pepasal ade lagi lab test kene buat ... kene cucuk lagi nanti ... xmo3 ...!!!!


after that, dokter check buku merah cik sopi and tulis detail3 yang ader dalam buku merah tu kat dalam file appoinment cik sopi .. so dalam erti kate lain, takde la dokter tu tanyer banyak sangat soalan .. hehehee


pastu kan, ni part paling best .. dokter nak scan .. 4D pnyer okessss ..!!!


mase baring tu cik sopi make sure mata cik sopi nampak dengan jelas ape yang ader kat monitor depan cik sopi ... ada 2 monitor tau kat sini ... so senang tak yah nak pusing3 kepala .. tak pepasal teleng kang .. hahahaaaa


mase scan3 then cik sopi n en hubby nampak baby kami .. weehuuuu ~~ eksaited lagi nak mampus dari tadi ... mase ni scan 3D dulu ... then dokter turn to 4D plak ...  nak tau ape kami nampak ... nampak muka baby la ... nampak hidung die ..  nampak mulut die tapi tak nampak mata die ... sebab die tutup mata ngan tangan .. dokter twist3 macam mane pon die tak alih tangan die jugak .. wahhh ~~  tetiber en hubby cakap 'tidur macam mak die' .... eeiiii helloooooo ~~ sape yang suke tido tutup mata ngan tangan cenggitu yer ... ??  sendiri yang tidur cenggitu tak mo ngaku plak ... ellehhhh ... dokter dah gelak3 dah mase ni ..


then dokter check baby nyer tulang belakang, ukuran baby and saiz kepala and she said everything is normal ... nothing to be worried so far  :))


then kami tau dah jantina baby kami tu ... heheheheeeeee ~~
nak tau ker  :p
pikir dulu jap or maybe cik sopi gitau dalam next entry .... :D


dokter print gambar baby tu untuk simpanan kami .. tapi gambar yang 4D tu tak dapat sebab baby takmo alih tangan ... nak jugak tutup mata ngan tangan tu ...  ngah tido lettew ~~ tak mo diganggu ... sebijik macam daddy die jugak .. hahahahaaa


dokter pon cakap okey jer just kurangkan ambil makanan yang berkanji, n manis3 ... kurangkan coklat and ais-krim ... after dis susah la nak makan ais krim traffic light tu lagi   :(


tapi takpe .. yang penting baby sehat, cik sopi pun sehat so kami berdua tak yah gi hospital nanti ... hehheee


next appoinment cik sopi 21/05/2012 ...
special date ~~> its our wedding anniversary ..
and cik sopi akan diberi suntikan ATT mase tu ... huh ..
i hate injection ..!!!  sakit tau .. abeh bocor tangan ...  :p


thanks read babes  :))

No comments: