Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Monday, August 1, 2011

PERTAMA KALI RAMADHAN

 Assalamualaikum sume  :)


selamat menyambut bulan ramadhan pada seluruh umat islam .. 
u'ollz sume jangan puasa yang yang yoookk tau ...  dulu cik sopi slalu buat ..hahhaa


ok la .. entry nie di post bertujuan untuk berkongsi cerita puasa .. mesti korang sume ingat cik sopi baru first time nak puasa kan bile baca tajuk entry tu .. ceeesss3 .. agak3 ar ....


sebenar3nya cik sopi nak bercerita pengalaman first time berpuasa dengan memegang status isteri ... best..???  korang kawen la dulu baru tau ... hahaha


pertama kali berpuasa bersama en hubby pada 1 Ramadhan :))
kitorang pernah jer bersahur sama3 sebelom kawen ni but dis time ada rasa lain skit ...

RESPONSIBILITY ...!!!


ye...!!! itu yang cik sopi rasa sangat3 time nie ...
tanggungjawab untuk kejut en hubby bangun  sahur
tanggungjawab untuk siapkan en hubby punya sahur termasukla seisi rumah skali
and yang paling penting skali  tanggungjawab untuk bangun pukul 4 pagi untuk siapkan sume ... tapi pagi ni mak mentua cik sopi yang kejutkan .. sebenarnya dah bangun dah awal3 tapi tengah dok berlagu kejutkan en hubby ... pastu baru turun bawah .. :p 
seb baik my en hubby tak liat bangun cuma biler pepagi ni die mula la buat muka bajet suci ... hahahahaaa


walaupon kitorang dah bersahur agak terawal daripada orang lain (about 1 am) but yet still kena bangun jugak kan ... bangun untuk minum air ... hehhee


lepas siap sume cik sopi pon pegi la lelap3 mata jap ... kene bangun lek pukul 6.30 pagi .. siap3 nak pergi kerja plak ... sepanjang bulan Ramadhan ni cik sopi ada chance jadik perkerja contoh sebab sampai terlebih awal daripada orang lain ... hahahahaaa .. even mak cik cleaner ni pon sampai pukul 9 pagi ..


pas ni tak sabar3 nak pergi bazar ramadhan plak ... weehuuuuu  :))


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK KEPADA SELURUH UMAT ISLAM AND HAPPY FASTING  :))  - ikhlas dari Khairol Azha & Sofinaz


thnks read  :p




SOFINAZ

No comments: