Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, January 3, 2012

TAHUN BARU ~~ AZAM BARU..???

Assalamualaikum

first entry for new year 2012 .. konon3 busy sesangat sampaikan update entry new year lewat 3 hari .. keh3

new year tahun ni sama jugak ngan tahun3 sebelumnya >> cik sopi ngan en hubby bertenggek kat flyover tengok bunga api .. xder gambar bunga api sebab bunga api nya sama je macam tahun3 yang sebelum ni ..

ape yang bezanya untuk tahun ni ialah ~~ cik sopi menyambut new year sebagai isteri orang .. then insya allah sepanjang tahun ni cik sopi akan mengalami perubahan fizikal yang agak ketara .. akan ade keboyotan di bahagian3 yang tertentu dimana cik sopi mengharapkan kecomelan cik sopi akan terus terselah  :p   selain tu cik sopi harus mendahulukan career yang mendatang, walaupon career tu bukan target cik sopi sebenarnya .. tapi takpe sambil menyelam kita minum air oren yerr .. sedap bangat dehhh .. dan3 lagi tahun ni genap la umur cik sopi 25 tahun ... alhamdulillah masih lagi diberi peluang bernafas di muka bumi ni .. ooooo ada lagi, rasa3 nyer tahun ni cik sopi beraya ngan kain batik je kot .. so x yah la nak ajak3 p shopping raya sangat ehhh ~~ baju raya tahun Lepas pon ada lagi ni hah .. sangat sesuai dipakai untuk raya tahun ni .. hahahhahaaaaaa


ape citer ngan azam  tahun baru ..??  orang lain berazam so xkan la xder terdetik kat hati ni nak berazam gak ..  nak tau ape azam cik sopi tahun ni .. :))









NO AZAM ...!!!!  




walaupun terdetik kat hati ni cuma nak pasang niat berazam jer ... tapi cik sopi tau ~~ tak kesampaian sebab kadang3 hebat, dasyat macam mana pon kita merancang .. kalau dah ditakdirkan begitu, begitu la jadinya ... macam tahun3 yang sebelum ni, bukan main lagi cik sopi pasang macam3 spesies azam .. last3 kelaut semua sebab mesti ada halangan .. dan halangan tu selalunya melibatkan hati, perasaan dan kewangan ... hahahhaaaa

so tahun ni, cik sopi tak nak pening3 pasang azam .. cik sopi cuma nak try plan semua perlahan3 .. ikut kemampuan semasa ~~ alaaaa pelan3 kayuh sampai jugak ke destinasinya nanti .. yang penting jangan stress3 or tension3 semata3 nak menunaikan sesuatu perkara or azam tu ... ye ddokkk  :p


pelan3 tengok gelagat or ragam manusia3 yang ada kat muka bumi ni ..pelan3 tengok ape yang diorang buat .. pelan3 curi3 sikit idea kejayaan diorang .. insya allah berjaya capai apa yang kita hajati nanti ... betol tak ..???


yang penting jangan ada sikap busuk hati nak aniaya orang ... tak baik ooooiiii ~~ mama cik sopi marah .. hahahaaa .. lagi3 jangan buat jahat ngan orang sebab ade pepatah melayu mengatakan buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat .. ye ke?? kadang3 je cik sopi setuju ngan pepatah ni sebab tak semestinya bila kita buat baik dengan orang, dibalas baik jugak ... kene baling ngan taik lagi ade la ..

yang penting, walau apa sekalipon yang kita nak buat mulakan la dengan Bismillahirrahmanirrahim dan sudahi la dengan syukur alhamdulillah ~~ semoga setiap apa yang kita buat diberkati oleh Allah SWT ..


alamak terlebih sudah .. :))


thanks read and wish all of my friends HAPPY NEW YEAR 2012   :))

No comments: