Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, January 10, 2012

INILAH PERMULAANNYA

Assalamualaikum


please pray for my dearest baby .. can't wait to see my baby membesar .. :))


sekarang ni baru la cik sopi tau ape perasaan seorang wanita yang sedang mengandung .. dulu cik sopi ingatkan perasaan and symptom3 masa mengandung ni datang sikit3 .. rupenye cik sopi absolutely WRONG !!!

mungkin symptom3 cik sopi ni tak sama macam orang lain but i would like to share it with all my friends  :))


muntah-muntah
morning sickness atau dalam erti kata lain mabuk diwaktu pagi .. ekceli cik sopi seriusly jarang kene morning sickness or muntah3 ni .. rasa loya3 tu kerap la jugak but still boleh control ..usually cik sopi cuma muntah3 waktu malam, if tersalah makan, or terbau bau3 yang hidung cik sopi tak boleh nak terima .

kelaparan
yang ni selalunya terjadi bila3 masa jer .. lagi3 waktu siang .. laparnya bukan main lagi sampai tak leh nak tahan3 .. lepas tu mulut ni asyik nak mengunyah jer .. selagi tak pejam mata selagi tu la nak mengunyah .. cik sopi rasa cam nak beli chewing gum je .. kunyah selagi boleh .. dalam masa yang sama boleh jugak buat senaman muka .. :p

selera makan beralih arah
ni part paling tak best .. dulu sebut je mana3 restoren fastfood especially pizza hut .. bila diingat3 balik lava cheese nyer, extra cheese untuk pizza lagi .. pastu seafood lasagnia yang sedap tak ingat dunia tu.. ngan spagetti nyer lagi .. then suddenly sume tu dah tak rasa macam nak makan lagi dah ... erkkkk ..??? why this happen to me..???  adakah baby cik sopi ni anti-fastfood ..???  sekarang ni selera cik sopi bertukar ke makanan yang berair je yakni makanan yang bersup ataupun bubur .. tibe3 tomyam kat mane3 restoren jadi pilihan cik sopi .. dah tak reti dah nak order makanan lain .. haiiishh

extra sleeping time
ni lagi dasyat .. cik sopi kalau boleh xmo bangun3 dari katil ni dah .. asal baring je mata mesti nak terpejam .. asal mata nak terpejam je cik sopi mesti dah standby kat atas katil .. sampaikan gaduh3 ngan en hubby sebab kadang3 cik sopi terlajak tidur sampai ke maghrib .. tapi mengikut pembacaan cik sopi, banyak tidur especially waktu petang tak digalakkan sangat sebab nanti ada effect kat otak baby .. lembap katanyer .. takmo la gitu  :(

touching nak lebih 
sekarang ni kalau kene marah sikit mesti air mata tetiber klua .. suara pon dah serak3 basah dah cam Ella tu ..pastu boleh plak rasa cam paru3 ni makin membesar plak .. mengembang ape peparu cik sopi ni ..?? bahaya ni .. hahahaaa

ketidakselesaan sentiasa
firstly of cos bahagian perut .. asyik rasa something je but tak tau nak describe cmner .. then kadang3 cik sopi tak boleh duduk lama3 sangat .. t belakang badan rasa tak selesa .. dapat baringkan badan baru sedap sikit .. ade tu sometime gatal3 plak nak meniarap ... last3 perut ni dah rasa cam senak plak .. adooiii laa

i need more space
bukan disebabkan faktor saiz badan makin meningkat .. belom lagi pon .. tapi rasa panas tu, Ya Allah .. Tuhan je yang tau .. pasang kipas keliling pon still rasa bahang3 jugak .. orang kate its normal sebab perubahan hormon dalam badan .. tidur pon jauh3 sket dari en hubby ... tengah3 malam, agak3 dah sejuk sikit cik sopi 'merapatkan saf' balik ... hahahhaaaa ~~ i miss his smell ..  :p


errrmmmmm ... rasenyer ni je kot pengalaman cik sopi so far .. nanti kalau ade lagi cik sopi update ~~

anyway it is, i really enjoy all the feeling even kadang3 rasa cam penat sket .. but its good to know that i also have the feeling just like my mama mase die mengandungkan cik sopi .. al-maklum la .. cik sopi kan anak sulung .. so situasinyer sama la .... i miss her kot .. hahahaaaaaaa


thanks read babes  :))

2 comments:

LAVENDERIES SHAYLEE said...

HAPPY FOR U MOMMY-TO-BE!
RINDU GILE KAT KO BEB!!! XSEMPAT KITE NK HANGOUT SESAME DGN QUSYA RITU.. :(

SOFINAZ said...

tu ar .. keadaan kesihatan tak mengizinkan .. pasni kita kumpul duet then pegi vacation ke Sarawak ..nak tak?? kiter suruh qusha support untuk penginapan ngan makan3 skali .. hahahaaaa