Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, May 6, 2011

KARIPAP NI BESAR DAN .......

Assalamualaikom sume  :)

lame cik sopi menyepi dr dunia blog nie kan3 ... nie sume gara3 frust tonggeng3 ngn prince william ... errmmm xpe laaa ... dah jodoh masing3 syioknyer prasan sorang3 ...hehheee

ekceli cik sopi nak share3 satu story nie ... mende ni xde la pelik mane pon ~~ tp bagi cik sopi mang agak pelik la ... sebab nie baru first time cik sopi nmpak ... if dh bertime3 dh cik sopi x eran pon ...


korang sume tau kuih karipap kan ... jgn nak tipu cakap x kenal kuih tue ehh ... cik sopi kerat3 lidah korang kang ...giler ganas kan cik sopi ... tue yg sume org dok cakap sekarang nie ... cik sopi nie dh macam pengganas ... lau x puas ati kasi potong je ... hahhaaaa

citer nyer cenggini  ececececeee .. baru nak start citer ..

pagi ari tue mase cik sopi nak pegi keje .. cik sopi g la singgah kat petronas ~~ hajat ati nak isi minyak keter .. then tetiber cik sopi nmpak ade kuih kat atas meja tepi kaunter ... cik sopi pon g la usha ngn pandangan mate yg sungguh malas ...

nak tau pe de kat situ ..??? entry nie pasal kuih karipap kan..??? cik sopi xder sebut kuih lain kan..?? so opcos la cik sopi nmpak kuih karipap kat situ ... besar siot kuih tue ... serius agak jakun gak la cik sopi mase nie ...

pikir pnyer pikir then cik sopi pon amek la karipap tue 2 ketol ... cukup la sebab cik sopi pon bukanyer reti breakfast3 nie ... korang tau x ???? sile bace dengan penoh suspen
  
harge karipap tue rm1 seketol ...

tekejot gak cik sopi time tue .. lau ikot ati mau je letak balek .. tapi kang cashier tu cakap cik sopi nie x berbude bahase plak ..  so cik sopi pon bayar la harge karipap tue ngn muke yang penoh pasrah ... hahahhahaaa

then mase ngah drive tue cik sopi pon nak la merase karipap tue .. dah la nampak macam sedap .. inti pon cam padat je .. so dalam ati cik sopi dah bunger3 dh sebab karipap nie mesti isi penoh .. so berbaloi la singgit tue kan ... :)

mase gigitan pertame karipap tue .... ya allah  ... mang sedap ... terase inti die ... even  karipap nie dh sejuk tapi still terase die pnyer crunchy tue ... makan pon cam tak menyempat3 je .. nie sume sebab karipap tue cam best jee ..

mase ngah gigit3 karipap tue ngan muke penoh bernafsu  ..  tetiber kan >> ade telur rebus dalam karipap nie ...!!! telur rebus yg di potong 4 .. cume satu bahagian dari 4 potongn telur tue je yang ade dalam karipap tue ... korang penah mkn karipap ngn telur rebus tak ...???

x tau la kalau korang sume x pelik .. tapi bagi cik sopi mang pelik la .. sebab cik sopi x penah pon makan karipap yang cenggini .. if karipap tue intinyer telur cincang cik sopi penah la nampak ... tapi nie telur rebus ...  tapi cik sopi telan gak la .. cik sopi pon xtau nape cik sopi men telan je even rase cam pelik3 kat karipap tue .. isk3 ..

then mase kat tempat keje cik sopi ... cik sopi pon try la korek3 karipap yg lagi satu cik sopi bli tu...hasil nyer same gak ... ader telur rebus ..agak nyer mang telur rebus nie sebahagian daripada inti karipap nie kot .. mang style org yang buat karipap nie letak telur rebus agak nyer la kan3 ... unik3 ...

balek3 je dari keje cik sopi pon citer la ngn mama cik sopi .. bliau pon pelik ... tapi mama cik sopi pon sependapat ngan cik sopi gak ... nie mang style orang yang buat kuih nie kot ..

korang tengok la gambar3 yang cik sopi capture nie then nilai sndiri karipap tue ...

ni la karipap yang cik sopi citer kan



cuber tengok saiz karipap nie ... besar kan3







ce tengok ... nampak tak telur rebus tue ...

tapi yang pasti nyer karipap tue mang sedap and cik sopi xmo beli dah karipap tue ... hehehhee .. sebab bagi cik sopi karipap nie pelik ...hehhe.

pe kate kawan3 blogger cik sopi ...????

thnks bace  =D


SOFINAZ

No comments: