Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, May 23, 2012

SATU HARI YANG PANJANG

Assalamualaikum



ekceli cerita agak basi ... sudah 2 ari berlalu tapi cik sopi ape peduli ... mau jugak bercerita disini ... kehkehkeh


21/05/2012 ~~


kenapa dengan tarikh ni ....????  buffday cik sopi ker..??? brape kali setahun cik sopi celebrate buffday ni ... giler gedik kot ...!!!!!



ekceli kengkawan skalian ... pada tarikh ni, genap la setahun usia perkahwinan cik sopi ngan en hubby ... diam tak diam ~~ pejam celik dah genap setahun .... alhamdulillah sampai ke hari ini, jodoh kami masih panjang ... dan insya allah rumah tangga kami akan diserikan dengan kehadiran baby yang cik sopi kandung ni ...





selama setahun ni, macam macam dugaan yang kami lalui .. alhamdulillah semuanya dapat kami lalui dan tempuhi dengan sabar ... biase la ... sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri ...  yang penting masing masing harus la ada sifat bertolak ansur - sabar - dan hormat menghormati antara satu sama lain ... petua ni bagus untuk di amalkan .. hehehheeee



dan pada hari ni jugak, cik sopi ada appoinment kat klinik kesihatan ibu dan anak ... yang tak bestnyer, nurse yabg selalu attend cik sopi tak ade sebab die kene pergi kursus ... so cik sopi di layan ileh nurse yang lain .. agak kasar okey ..!!! die tolak tolak perut cik sopi pon agak kasar jugak .. terkejut baby dalam perut ni .. haih ..



tapi, part yang paling best biler dapat dengar heartbeat baby ... terharu sangat sangat ... kalau en hubby boleh masuk n temankan cik sopi time tu, die pon mesti rase ape yg cik sopi rase sebab mase cik sopi story kat beliau mase on the way nak balek, muke die happy sangat ... happy ker..??? opcos la happy lagi lagi lau dapat pegi scan baby ... suke bliau dapat tengok anak bliau ... heheheheeeee



mase check up, alhamdulillah smua normal kecuali kepekatan darah merah cik sopi ... agak kurang dari normal ... disebabkan hal yang sedemikian, nurse tersebut telah menaikkan dos ubat cik sopi ... takpe la ... walaupon cik sopi ni tak suke makan ubat dan boleh dikategorikan sebagai lebih-rela-sakit-dari-kene-makan-ubat, tapi since mengandung ni ... dah boleh biase kan diri ...  :))



selain tu jugak, cik sopi dapat hadiah best oooo mase check up ni     >>      ATT injection ... mase kene cucuk tu agak terasa sakitnyer ... siap nak mengeliat lagi tapi nurse tu suruh lembutkan badan ... adehhhhhh ~~  sangat best yer ....



lepas check up, lebih kurang pukul 1 petang tu, kami berdua di jemput oleh Alid iaitu sepupu en hubby untuk menemani beliau ke Melaka .... hahhahahaaaa ~~ berjalan jalan la kami ke melaka ...



sepanjang perjalanan ke melaka, cik sopi tak boleh nak duduk diam diam ... bukan sebab cik sopi sebok bercerita or bersembang dengan dorang sume, tapi sebab belakang badan cik sopi dah start sakit sakit ... ni la part paling tak best biler nak berjalan jauh ni ... baby takmo bekerjasama langsung ... die pon nak guling guling dalam perut ni sampaikan cik sopi kejap kejap kene tukar position .. semata mata utk keselesaan baby ni ...



sebelom smpai ke destinase kami singgah ke makan makan dulu .. ape name area tempat tu cik sopi agak lupa la ... tapi yang bestnyer .. ni la first time ever cik sopi minum COCONUT SHAKE DOUBLE SPECIAL ...kenapa double special????  sebab die letak dua scoop ice cream vanilla with chocolate rice ....!!!!  serius sedap sampai rase nak order lagi ...


kami disana adalah untuk melawat family Alid .... lame rasenyer tidak berjumpa mereka mereka semua ... lama kerrr  ...???


then, pada malamnya kami ronda ronda area melaka ... tetiber terdetik kat hati cik sopi , kalau tengok peta, melaka ni kecik jerrr ... tapi tetiber rase cam agak besar jugak melaka ni .. mau sesat lau tak biasa ngan jalan jalan kat area sini ...


banyak jugak pemandangan pemandangan indah waktu malam ni ... tapi sorry ler kengkawan tak dapat nak share gambar sebab tak bawak kamera canggih ... heheheeee


yang pasti.. . anniversary tahun ni sangat best sebab kami dibawa berjalan jalan macam la kami ni pelancong yang baru first time pegi melaka ... sian Alid jadi driver kami .... sepanjang perjalanan balek KL pon, die drive sorang sorang sedangkan cik sopi ngan en hubby dah tidor kepenatan ... penat la sangat kan macam la kami yang drive kete ...


mesti Alid sumpah seranah kami sepanjang perjalanan balek sebab biarkan die drive sorang sorang ... sorry la Lid .. pape pon trime kaseh bawak kami jenjalan ... heheheeee


sampai sampai kat uma je dah pukul 12 tengah malam ... tamat sudah anniversary day kami ... insya allah, lau jodoh dipanjangkan Allah, kami akan sambut anniversary day tahun depan dengan anak kami pulak ... mesti lain pulak ceritanya nanti kan kan kan ...


thanks read and happy anniversary to me and en hubby ...
love u so much dear ...

No comments: