Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, May 9, 2012

ONLINE SHOPPING FOR MUMMY :))

Assalamualaikum


lately ni makin banyak dah online butik kan kan ... tak payah susah susah beratur then berebut3 naik public transport ...


tu belom lagi, biler dah sampai kat tempat yang dituju .. ader je yang tak berkenan di hati ...


al kisahnya sekarang ni cik sopi dah mula berjinak jinak dengan dunia online shopping ... bukan disebabkan cik sopi terlalu jakun atau hidup dibawah tempurung sebab tak pernah nak beli barangan online ni ... tapi disebabkan sekarang ni, atas faktor faktor fizikal yang tidak membenarkan cik sopi berjalan terlalu jauh sampai tak hengat dunia, maka terpaksa cik sopi membina batas batas yang tertentu ... batas batas ini jugak adalah usahasama antara cik sopi ngn en hubby ... lau ikot beliau punyer batas, jawabnyer memang semua tak boleh ...!!!!  alasannyer 'sebab ada baby' ....



memandangkan kerja yang banyak kat opis ni, saje je cik sopi buat buat terbengkalai supaya dapat berwindow shopping dekat fesbuk n blog3 ... maka makin bersepah la meja cik sopi dengan fail fail hape jadah ntah ...



lately ni cik sopi suke usha baju baju kurung - jubah- dress yang dijual secara online ... adoooiiyaii ~~ gelap mata jap ... dalam masa yang sama cik sopi memikirkan akan gelap la duet duet yang kat dalam akaun cik sopi ni ... belom pon habeh first week dah mcm3 yang cik sopi nak ... naseb baik ingat anak ... lau tak abeh semua barang untuk cik sopi yang cik sopi borong ... barang baby kene mintak kat en hubby la jawabnyer nanti .. maka dengan ini, en hubby akan mengalami penyusutan rambut dan saiz badan disebabkan terpaksa melayan permintaan bini beliau ini yang mungkin boleh dikategorikan sebagai 'mengidam' ... bole gitu ??????




tapi ader jugak barang barang baby yang cik sopi usha secara online ... comel comel je semua ... lau boleh semua cik sopi nak ambek ...!!!  tamak haloba punyer pasal la katakan ... tu baru tengok baju - romper - mittens - belom lagi aksesori - botol susu - baby cod - tilam ... semua semua la kalau boleh nak beli online jer ... cik sopi pon bukanyer ade banyak sangat mase nak jenjalan ni ... mase yang ader dok buat mende lain jer .. kehkehkeh ...!!!  maklum la .. kang tengah berpantang 45 ari tak boleh klua umah ... mama cik sopi dah siap sediakan timetable tuk cik sopi ... termasuk la makanan yang harus dimakan sepanjang berpantang nanti ... mama cakap cik sopi kene makan ape yang die masak ...!!! cannot say NO .. gasak la memang sup ikan haruan tu ader dalam list ... muntah katak la nanti ...~~




berbalik pada cerita online shopping ni balek ~~ sekarang ni pon cik sopi dah usha beberapa online butik termasuk la yang menjual barangan baby .... dalam mase yang sama jugak cik sopi tengah berkira kira brape banyak duet yang nak dikeluarkan nanti ... so nanti boleh la cik sopi story mori ngan en hubby ... hahhhaaaaa ~~



dah makin banyak barang barang yang dijual secara online sekarang ni ... even service pon ader tau ... ooppppsss ~~



dulu mase kawen, banyak jugak barangan yang cik sopi beli secara online .. alhamdulillah semua kualiti dijamin .. lau ader problem sikit sikit pon, barangan tu akan di tukar dengan yang lebih baik ..  :))



so korang semua rase camner ...?? online shopping ni lebih banyak menguntungkan ataupon merugikan ... ???  bagi cik sopi, mane mane shopping pon same je ... yang penting pembeli dan penjual harusla beretika ... same same untung, same same suke, same same nak enjoy ... ye tak  :))


thanks read

No comments: