Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Thursday, March 8, 2012

BERUBAH ANGIN

Assalamualaikum ..







yeeeeaaaahhh .. alhamdulillah my baby already 4 months ...
pejam celik dah besar dah .. perut pun dah buncit sket .. siap kene tegur ngan en hubby .. hehehehheee


memandangkan cik sopi dah masuk second trimester, lain la pulak angin nyer kali ni ...
Antaranya:

1)  Selera Makan

  • kalau boleh ari3 nak makan chinese food .. takmo yang pedas3 sangat... Alhamdulillah semalam en hubby bawak p makan kat satu Restoren Cina ... sedap sampai licin cik sopi makan  :))  .. kalau makanan tu penuh ngan sayur3 ... perrghhhh lagi laaa ... lagi3 perut sekarang dah bole accept fast food but except for Pizza ... still sakit perut biler makan ... tapi kalau bole once a week mau makan chicken chop ... nyum3


2)  Nasi
  • takmo makan nasi kalau boleh ... sebab nanti perut cepat kenyang .. sampai ke malam cik sopi tak lalu nak makan ..but cik sopi terpaksa paksa jugak makan ikut time sebab cik sopi sampai sekarang tak minum pun susu Anmum tu .. yok3 ooo je semangat beli masa mula3 ... tapi macam mane cik sopi beli macam tu la sampai sekarang susu tu, elok dok dalam kotak lagi .. en hubby tak larat dah nak membebel kat cik sopi .. so untuk replace, cik sopi kene la makan nasi jugak ye takk ..


3)  Time tidur
  • lately ni asyik nak tidur je... asal dapat baring je mesti terlelap terus .. kadang3 takyah tunggu baring pun boleh terlelap .. tak kire la kat uma sendiri ke, kat umah orang lain ke.... mane dan jer ...
  • time3 tido boleh plak dapat mimpi pelik3 ... kadang3 rase cam tak masuk akal je tapi boleh plak mimpi tu bersambung.. mimpi macam ala3 citer fairy tale pon ader .. paling latest mimpi malam tadi .. Ala3 Pirates of Carribean tapi version malay punyer ... ader lanun - perompak - penyelamat - kapal - boat - safety jacket... semua ada .. biler story kat en hubby die boleh gelak ... ceehhh

4)  Mummy - to - be style
  • kalau bab berfesyen ni, bagi la kat cik sopi ... memang giler kentang dibuatnyer .. cume biler perut dah agak mem-buncet ni, ader sesetengah baju dah tak bole pakai dah ... so sekarang ni, cik sopi suke pakai skirt ... selain selesa, its look sweet also ... bajet diri ala3 princess gitu .. hahahhaaaaaa  :p
  • moreover, cik sopi agak segan biler pakai baju nampak perut ni sebab some of other people yang tengok cik sopi, tak caya yang cik sopi ngah pregnent ... ape tah lagi tak caya cik sopi ni dah kawen ... memandangkan cik sopi malas nak gitau panjang jela pasal status diri, so cik sopi lebih suke diam and senyum jerrr ... biar dorang makin konpius .. hahahaaa

errmmmm macam tak beragak jugak la kan perubahan angin cik sopi ni ... tapi rasenyer elok lagi kot berbanding first trimester dulu .. kali ni takder rase cam terbeban ... maybe waktu awal3 dulu sementara nak biasa kan diri tu yang macam3 ragam tu ... 


ape3 pon yang paling best is, my baby suke main satu game dekat handphone cik sopi which is Phit Droid 2




dulu3 mase main game ni, slalunyer paling banyak cik sopi boleh buat pun dalam 5 level je .. pastu dah boring .. tapi sekarang ni, biler nak tido je mesti main game ni dulu .. n cik sopi boleh buat almost 20 level dalam masa sejam .. dasyatkan ... asal dapat move to next level cik sopi mesti tepuk3 perut n cakap " Well done baby ..."  then pastu biler main lagi mesti dapat move to another next level ... kadang3 rase cam baby takmo stop main sampaikan cik sopi kene cakap kat baby " kiter stop dulu ehhh .. will continue tommorow .. mummy ngantok dah ni .." 

ape yang bestnyer lagi is, cik sopi ajar baby main game to develope saraf3 kat otak baby .. yela mase nikan otak baby tengah berkembang ....  tapi tak tau plak die ske men game ni sampai kan cik sopi pon terikut3 dah ... cume sebab kengkadang mata dah tak tahan sangat3 tu yang terpaksa pujuk baby tidur dulu ....  kalau ikutkan, sampai ke Subuh pun boleh main lagi  .. 





ape3 pun, like other mommies out there .. I also want the best for my baby ...  :))


Thanks read ..

No comments: