Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, February 17, 2012

HAPPY WALAUPUN KECIL HATI SIKIT

Assalamualaikum

ni entry untuk bercerita perihal hari semalam ... semalam cik sopi MC, tak masuk keje sebab sakit perut ... perut sangat sakit sampaikan cik sopi berpeluh3 and menggigil3 ~~

nak dijadikan ceritanya, en hubby pon bawak la cik sopi ke sebuah klinik kesihatan ni .. naseb baik la tak kene tunggu lama sangat maybe kebetulan hari tu ada ramai doktor kat klinik tu .. tapi masa turn cik sopi, tak disangka3 pulak cik sopi terkena seorang dokter gegurl yang emosi agak tak stabil ..

dah la die tak bagi peluang langsung untuk cik sopi bercakap apa masalah sebenarnyer .. terus3 je die buat conclusion sendiri .. siap perli3 lagi .. rasa cam nak marah doktor tu pun ada jugak .. tapi kang kalau cik sopi marah , tak pepasal doktor tu prescribe ubat3 lain plak ... naya ooiii ~~ nak tak nak diam kan ajer   T__T

lepas tu cik sopi diminta register kat Klinik Ibu dan Anak kat Taman Tun ... naseb baik misi kat sana semua baik3 belaka ... cakap pon soft jer ~~ takder tinggi3 suara or marah3 cam orang gaduh ngan laki ..

tapi memandangkan cik sopi datang petang, so cik sopi cuma sempat buat rapid test je macam check urine, HIV Test, blood pressure, tinggi, berat and check Haemoglobin ..

teringat zaman3 belajar and intern masa tengok lancet, kit and barang3 yang digunakan untuk buat test ni  :))

alhamduliilah semua normal ...
Hb cik sopi normal : 11.6
blood pressure: 111/70
tinggi: 150cm  cam makin pendek jer
berat: 57.5 kg   isk3 .. beratnyer kiter
HIV: negative   :))

so misi suruh kekalkan .. especially HB tu .. katanyer jangan bawah dari 11 ..

ambek darah next Wednesday ... kalau nak di ikutkan cik sopi kena ambik darah 1/3/2012 nanti .. tapi diawalkan pulak .. seriau la plak lagi3 bila misi tu cakap ambik darah ni benda routine especially bila diperlukan .. ohhh no ..!!!  rasa kering darah plak tetiber .. heheheee

then bulan 3 nanti ada 2 appointment ngan doktor kat klinik kesihatan tu ... tak sabar nak tengok baby dalam perut  :))     nikmat oooo ...

oohhh lagi satu, hari ni officially cik sopi diberitahu yang gaji dinaikkan .. alhamdulillah ~~ rezeki baby bak kata member cik sopi ...

neway baby ... can't wait to see ur development next week ..

thanks read  :))

No comments: