Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, June 17, 2011

RAHSIA DI HATI TAK SIAPA YANG TAHU

Assalamualaikom ~~

tajuk entry kali ni macam tajuk novel kan .... hehehee

ekceli cik sopi pinjam ayat ni from novel 'Kau Kekasihku' karya Aisya Sofia yang baru abeh cik sopi baca

tapi ayat tu utk orang yang tengah cintan-cintun nie ...
cik sopi plak pakai ayat nie sebab nak bagitau

HANYA ALLAH JE YANG TAU APE ADE DALAM HATI KITA NIE ... SAMA ADA BERNIAT BAIK ATAU PUN X BAIK

banyak dah yang cik sopi nampak sekarang nie ...
orang tu kalau cakap elok3 ngan kita then tolong buat macam3 ... last3 dapat tau yang tujuan die buat macam tue sebab ade niat lain ....

ade tu plak ... beriye3 bagi idea cenggitu .. cenggini laa ... last3 'makan' sendiri .... korang sume paham tak maksud 'makan' sendiri ...???  maksudnyer orang tue ambek kesempatan la di atas kesusahan orang lain ... die buat taik tapi orang lain dapat busuk .... cessss ~~   cik sopi xsuke orang mcm nie ...

sometime cik sopi terfikir  sometime je la ....
kalau hati tue dah x suke kat orang lain ... xkesah la atas sebab ape ... jangan la sampai nak menganiaya orang tu ... cube fikir macam mane kalau benda3 nie terkene kat diri sendiri or ahli keluarga kita ... 
selain tu ... cube fikir ... boleh ke kita nak bergembira or berparty atas kesusahan or kesakitan orang lain ... maybe YES .. tapi hanya untuk sementara waktu je la ... pas tue >> BEAR THE CONSEQUENCES ....


kalau nak d ikut kan hati memang mati ... ikut rasa binasa ....

anggap la setiap ape yang terjadi tu ade hikmah nyer ... jangan di sebabkan terlalu ikut perasaan marah ... orang lain yang jadi mangsa ... 

rancangan ALLAH tak de siape yang tau ... sebagai hambaNya ... kita ikut je ape yang telah dirancangkan ..
sentiasa la berdoa semoga kita sentiasa dapat ketenangan dan keredhaan daripadaNya ....

sebelom nak buat apa3 ... beringatla yang orang yang kita nak aniaya tue .. walaupon die pernah atau tidak melukakan atau menyakiti perasaan kita ... sentiasa la berdoa orang tersebut mendapat petunjuk daripadaNya ... x payah la kiter susah3 nak aniaya or 'kene' kan orang lain semata3 dendam dalam hati tue .... 

ALLAH lebeh mengerti ... 

p/s:  cik sopi tulis entry nie secara general je and nak same3 kongsi pendapat .... cik sopi nak mntak ampun n maaf kalau ade yang terasa ati ... tujuan cik sopi buat entry ni untuk peringatan kepada diri sendiri jugak ... cik sopi tau yang cik sopi pon x sempurna ... bagi cik sopi walau ape pun yang kite buat .. ikhlas kan la di hati .. selebihnyer biarla ALLAH yang tentu kan ....




SOFINAZ

No comments: