Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Friday, June 22, 2012

STORY OF THE WEEK: MY APPOINMENT

Assalamualaikum


lately ni rase cepat penat .... mengah pon ade
maklum la ... berat pon dah nak masuk 70 kg .... dalam sejarah oooiii berat badan cecah 70 kg ....


sepanjang minggu ni cik sopi sangat busy ngan appoinment ...


18/6/2012
appoinment kat klinik kesihatan Taman Tun ... cik sopi kene wat BSP tu lagi skali n again resultnyer agak tak normal .... haaaiiihhh ~~ memang nak kene kencing manis cik sopi ni .... selain tu check up cam biasa ... kedudukan baby cephalic ... alhamdulillah ..hemoglobin, blood pressure semua bagus bak kate nurse kat situ ... berat lagi la bagus sebab since last week, berat tak naik naik pon ... baby punyer heartbeat pon normal. so next appoinment kat sini nanti 3/7/2012 .... nurse tu cakap memandangkan kandungan dah masuk 30 minggu, so lepas ni check up akan dibuat setiap 2 minggu ...


20/6/2012
, hari ni appoinment kat klinik O & G , Hospital Bersalin, HKL ....jumper dokter yang sangat best and sporting ... lagi bagus dari dokter yang sebelum ni ... so dokter refer keputusan BSP cik sopi and katanya result agak tinggi ... and yang paling best skali cik sopi tetiber ditegur oleh nurse yang jaga cik sopi mase cik sopi kene tahan kat ward ari tu .... adesss boleh plak  nurse ni kenal cik sopi ... nurse tu agak terkejut nape result BSP cik sopi agak tinggi sebab mase kene tahan kat ward ari tu, result cik sopi semuanya normal ... so nurse tu pon start interview cik sopi and hasilnyer baru la cik sopi tau ... corak permakanan cik sopi tak betul ... and nurse tu cakap kalau cik sopi terus menerus skip makan, kemungkinan besar nanti cik sopi kene tahan kat ward lagi sebab confirm gula dalam darah akan naik ... alllaaaaahhaiii .. biler dengar cenggitu terus insaf jap .. heheheeee ... ye la mane la cik sopi tau ... cik sopi mang dah biase makan ikot suke ati bile nak makan ... then sekarang ni kene tukar waktu makan ... so kene pelan pelan buat lerrrr ... pastu dokter cakap cik sopi kene datang lagi nanti .. next appoinment 4/7/2012 ... pukul 8 pagi lak tu ..




21/6/2012
hari ni en hubby dah set appoinment kat Kelana Jaya Medical Center ... tujuan nyer adalah untuk scan baby ... hheheeeee ~~ sebelum scan cik sopi ade jugak cakap kat dokter yang cik sopi lately ni rase sakit sakit kat bahagian pinggang ... macam senggugut ... dokter cakap kemungkinan kedudukan baby breech time tu ...  agak nyer la kot sebab cik sopi slalu rase sakit cenggitu lepas rase pergerakan baby ... ntah ape yang baby ni dok buat dalam perut ni pon cik sopi tak tau ... kengkadang rase cam nak teropong je baby kat dalam perut ni tapi takde plak alat cenggitu dijualkan .... mase scan mule mule skali nampak dah perut baby .. heheheeee .. then dokter scan lagi, nampak kpale die and dokter cakap everything is good ... uri oke and baby membesar ngan normal ... en hubby cakap die nampak baby punyer tuuutttt ngan otak die ... cam mane cik sopi tak nampak baby pnyer tuuutttt tu ehhh ... isk isk isk ... berat baby sekarang 1.76 kg and dokter cakap after 32 weeks, berat baby akan naik lagi cepat ... and dokter cakap jugak, biler die check buku merah cik sopi yu, die cakap ade kemungkinan cik sopi akan deliver baby awal .. dalam 38 minggu .. sebab dengan mslh gula dalam darah cik sopi agak tinggi, dokter takut maybe baby besar dalam perut and takut ade masalah lain plak nanti ... then nak scan lebeh lebeh dah tak boleh dah sebab dokter cakap baby dah besar ... tak leh nak nampak muke dah .. takpe la .. cik sopi ikot je cakap dokter .. janji baby sehat and selamat .. insya allah .. next appoinment ..???  call je bile nak datang .. heheheee


next appoinment kebanyakkan bulan 7 nanti .. awal bulak lak tu .. then yang bestnyer 7/7/2012 nanti, cik sopi C.O.N.V.O ....... yeeaaahhhhhh  ...!!!!!!   seronok + happy giler ... tamat sudah pengajian cik sopi secara rasminyer ... degree in my hand now ... heheheheeee .. tapi yang paling tak boleh blah, en hubby siap wat demo cam mane rupe and gaya cik sopi berjalan mase nak amek scroll tu nanti ... pastu gelak gelak plak ... cceeetttt ..  tapi en hubby siap cakap, amek berkat tok baby ... mane la tau satu hari nanti anak kami naik pentas untuk amek ijazah plak.. ye tak ..:))    insya allah  ...


okey la ... see ya in next entry ... terasa kepenatan plak biler menaip ni ... hahahaaaa ...


doakan yang terbaik untuk cik sopi, baby and keluarga kami yer ..



thanks read     :D

No comments: