Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, October 9, 2012

BERPANTANG VERSI CIK SOPI

Assalamualaikum



ecececeeehhhh .... opening entry dengan gambar Ian plak ... hahhahaaa

ni bukan entry pasal Ian semata mata tapi cik sopi nak berkongsi atau dalam bahasa omputehnyer share ngan korang sume pengalaman yang TERpaksa cik sopi lalui sepanjang tempoh 45 ari berpantang .... sangat best okeyyy  *tangan dibahu mata dijuling-julingkan*


ade setengah orang berpantang 44 ari ... ade yang 45 ari .. cik sopi ikot mama cik sopi la ~~ 45 ari berpantang ....


dulu, sebelom start berpantang .. mcm3 cik sopi plan ... perancangan sikit dasyat dah .. dah  macam wat perancangan nak pilihan raya je ... alih alih berpantang macam mane ... perancangan ke mane ... tak larat dah orang nak membebel ngan cik sopi dah ... takde hasilnyerrrr ...


minggu pertama berpantang
ni kire dah kene start pantang la kan kan ... mula mula jejak je kaki kat uma lepas balik dari hospital, mama trus cakap ape menu yang die akan masak tok cik sopi ... wahhhh ~~ mase tu mang rase happy la sangat ... semangat nak berpantang mang bekobar kobar lagi masa ni ... Mase ari ketiga, Ian masuk NICU .. seb baik setengah ari je sebab jaundis .... mase kat spital cik sopi tak makan masakan hospital sebab abah mentua cik sopi dah masak kan .... untung ade bapak mentua yg terer masak ... kenyang perut sentiasa ... hahahahaaa .. selain tu, time ni segala pnyer nafsu serakah kat makanan still bole control lagi walaupon Domino pizza terhidang depan mata .. lalallaaaaa


minggu kedua berpantang
okey, mase ni cik sopi dah start berurut ,.... so menu makan pon still same lagi ~~ tapi dalam hati sebenarnyer dah rase muak ... dalam kepala hotak ni dah mule la start pikir macam macam menu ... sampaikan bole terbayang bayang dalam tido ...!!!  dalam tempoh ni jugak, cik sopi dah mule cube cube nak langgar pantang ,,, antaranya cik sopi makan kek and kuih semperit ,,,!!! nak buat cmno ... dah berpantang time raya ... nak nak plak time raya la makanan paling heaven skali ... akibat dari kedegilan cik sopi, tak pepasal cik sopi rasa gatal gatal sket kat luka jahitan ... rasekan ~~ padan muke diri sendiri ... seb bek nurse dari klinik kesihatan ade bagi iodin .,.. cik sopi lap luka ngan iodin tu and rase gatal tu pon kurang ... hahahhaaaa .. gatal tetap ade rase gak ... tapi skit la .. bole tahan lagi ... lagi pon mase ni tempat jahit still ad rase ngilu ngilu lagi ... 


minggu ketiga sampai keempat berpantang
mase ni, lagi macam macam yang cik sopi telan ... bukan setakat nak merasa je .. dah abeh melantak sorang sorang dah ... antaranya slurpee, coolblog, air sejuk, and ntah pape lagi laaa ... macam ais ais ni, takde la cik sopi sungguh sungguh mengadapnyer ... tapi cukup la bole buat mama cik sopi membebel bile nampak or dapat tau cik sopi makan smua smua tu ... kengkadang ade jugak yang gatal meng'offer' makanan makanan yang sebegitu kat cik sopi ... haaaiii ~~ rezeki tak baik ditolak oooiiiii ... stoking !!!! orang yang ngah berpantang kene pakai stoking tau ,, nak elak masuk angin ,,,, tapi cik sopi tak pakai ,,, alasannyer PANAS .. mama cik sopi siap beli selipar kepala arnab untuk cik sopi pakai sepanjang dalam rumah ... sudahnyer selipar tu sekrang ni dok kat bawah sofa je ...   :p


minggu kelima berpantang sampai la abeh tempoh 45 ari
mase ni lagi la ,.... mang telan je ape yang ader kat depan mate ... dah macam rupe anaconda tak jumper makanan seminggu ... padahal cik sopi dalam tempoh berpantang ni ... tetap kene control makan ... ooohhh ye ~~ bekung, cik sopi cume pakai sampai abeh urut je ... 3 ari urut. 3 kali je la cik sopi pakai bekung ... leceh nak pakai lelame ,,, lagi lagi bile nak terkencing, terberak ... selain tu, badan cik sopi pon dah rase kuat sket .,.... dah bole nak berjoget joget dengan Ian ... smpi tertido tido die .. hahahahaaaa .. kaki pon time ni dah merata merewang dah .. mama punyer la risau takut cik sopi bentan ... hahahaha ~~ nak p kenduri kawen kawan pnyer pasal ... seb baik tak bentan ..!!!!  lau tak, tak pepasal kene tambah lagi 45 ari pantang .. 


so secara rasminyer, cik sopi last pantang 7/10/2012 ari tu .. still awal lagikan ... ni pon masih cube nak biase kan diri berjaga malam ..  bile dah berjaga dah tak bole nak tido dah ..kalau Ian takmo tido lagi, kami berdua men cak-cak same same ...


Ian pon dah pandai dah terlentang kan badan sndri kalau cik sopi bagi die meniarap ... die agak kurang gemar meniarap ... takut perut yang buncit tu kempis kot .. hahhaaaa ~~


so, dipendekkan cerita .. bagi cik sopi berpantang adalah aktiviti yang sangat tak best ... lau diberi rezeki mengandung and beranak lagi lepas ni, cik sopi sanggup .. insya allah ..  tapi untuk berpantang >> kalau la bole di skip je pantang ni ... lau tak di ikot kang badan sakit sakit lak .. maklum la lama lagi nak pakai badan ni .. insya allah la lau umur masih panjang ... lau ikot .. cenggini la jadinyer ... asyik merungut je .. tu belom lagi plus minus gaduh ngan orang orang kat dalam uma ...


muke FRESH pas abeh tempoh 45 ari


wajah kesayangan mummy and daddy ... Muhammad Ian Danish


tapi kan kengkadang, rindu gak masa berbadan dua dulu ... pejam celik pejam celik, dah ad depan mata dah anak cik sopi ni ... ni cik sopi belom start keje lagi ni ... kang lau dah start keje cmner la kan ... badan kat tempat keje, tapi kpale hotak dok pikir anak ... aduuiii llllaaaa ~~ camno ni ehhh


p/s: cik sopi serik berpantang ni ... lau suruh beranak lagi cik sopi sanggup ... tapi bab pantang pantang ni, bole tak di 'excuse' ngan cara lain yang lebih kurang same je cam berpantang ... ade ke ..?? ade ke..??  lau ade tolong share share ehh ...


thanks read   :))

4 comments:

Anonymous said...

Good post. I be taught something more difficult on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content material from different writers and observe slightly something from their store. I'd prefer to use some with the content material on my blog whether you don't mind. Natually I'll provide you with a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

Anonymous said...

Thanks for that awesome posting. Useful, and it saved MUCH time! :-)

Anonymous said...

I always appreciate a great article or piece of writing. Thanks for the contribution.

Anonymous said...

I just signed up to your blogs rss feed. Will you post more on this subject?