Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Thursday, October 13, 2011

BABI HARAM @ DIHALALKAN..????

Assalamualaikum u'olls ..



ooooppppsssssssss ...!!! jangan marah3 dulu bila bace tajuk entry ni .. just untuk renungan and u'olls dah besarkan ... fikir3kan...  :P



sebelom u'olls tengok dengan lebih lanjut, pe kata bace sebab3 babi diharamkan ..


tapi tanpa kita sedari ..





kalau tak nampak, sila klik pada gambar untuk dibesarkan



errrrmmmm ... nak salahkan siapa dalam hal ni..????  kadang3 kita sendiri pon tak perasankan kan...  cik sopi pon main bedal makan semua benda .. 


cuma nak kompelen sikit, if u'olls semua perasan la kan, kengkadang ada sesetengah makanan tu ada cop HALAL, tapi ader jugak bahan3 from incik pig ni ... then, ader gak sesetengah tu tak dimasukkan sekali ingredient from incik pig ni jugak .. ader jugak sesetengah makanan from oversea yang masuk Malaysia di labelkan sebagai halal, tapi pastu kecoh3 kata tak halal pulak ... lepas tu esok lusa tengok3 dah jadi halal balik ... cam mane tu???



p/s: cik sopi bukan nak tunjuk pandai, tapi sebagai rakyat Malaysia yang duduk dalam negara yang berdemokrasi ni rasa3nya cik sopi berhak bersuara if rasa was3 ...ye dok??



thanks read...

No comments: