Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, October 18, 2011

PENGALAMAN BARU: CIK SOPI MEMANCING UDANG

Assalamualaikom u'olls

cik sopi ada minat baru sekarang .. ekceli minat tak minat gak la.. ikut mood jugak ~~


ni la pengalaman terbaru cik sopi ..




taaaadaaaaa ~~





PANCING TIME ...


bersemangat beb .. ni la first time cik sopi memancing .. ni sume gara3 kebosanan melanda so en hubby pon ajak p pancing udang kat Tropikana tu hah .. pancing kolam jer memandangkan masa yang agak terhad .. so kami pon pegi la pancing kat kawasan3 yang berdekatan jerr .. keh3


pemergian kami berdua diiringi dua Bellboy ... keh3   bajet cam kat hotel plak ..
time kasih yang tak terhingga kat 2 orang adik ipar cik sopi sebab tanpa mereka, sape la yang nak tolong angkatkan barang3 kami ni ..


masa mula3 sampai memang semangat gila la .. cik sopi sebenarnya yang terlebih semangat .. agak costly jugak la nak memancing kat sini .. rm30 untuk 2 jam per head... pancing and umpan are provided .. umpannyer hati ayam .. hati ayam??  udang makan hati ayam ehh..??  alololoooo cenonet giler hati ayam yang dorang kasi .. hahahahhaaa


masa start mancing best ooo .. bajet cam professional jer padahal amatur pon belom tentu lagi .. mau nyer tak ~~ nak masukkan umpan kat mata kail tu pon cik sopi tak reti sampaikan en hubby tegur


tak yah besar3 sangat .. kecik3 jer  
siap tolong potong3kan umpan tu .. maseh yer darling


jangan bagi mata kail tu terkeluar.. kalau udang nampak die tak makan umpan tu nanti
ooohh .. yeke??? oke3


kaki jangan terjuntai3 kat kolam tu ,. nanti udang tu tau la ada orang kat situ ..
cehhh3 .. kalau duduk kat kerusi mane nampak udang3 tu ..!!


letak je pancing tu kat situ .. jangan bagi gerak3 .. nanti udang tak makan umpan
pandai la sangat udang3 ni ehh ..


banyak la pulak songeh nyer kan ... deyymnn ..!!!









pancing udang dengan penuh kekusyukkan ... pedulikan soal lapar dan dahaga .. cewahhhhh ..!!!



tetiber .. jeng jeng jeng


 pancing gua goyang3 beb ..!!!



and


ni la hasil tangkapan cik sopi yang pertama .. bangga gila sampai menimbulkan perasaan ketidakpuasan kat en hubby and adik ipar cik sopi ... keh3 ..



lebih kurang setengah jam lepas tu, ni la hasil tangkapan cik sopi yang kedua ... wahwahwah ~~ cik sopi terer tak..???



and finally sebagai penutup sebelom tamatnyer tempoh 2 jam tu



ni la hasil tangkapan cik sopi yang ketiga ...



nak tengok kitorang punyer net tak..???



jeng jeng jeng ~~~

net yang ada 3 ekor udang tu cik sopi punya riak3 ..yang lagi dua net tu cuma ada satu3 je udang ... so total 5 ekor udang yang berjaya kami pancing  hari ni ... sangat banyak kan ..!!!


nak kata berbaloi tu, bila fikir3 balik lebih baik beli kat pasar jer .. ye dok ..??? lagi berbaloi3 .. tapi kalau nak ikut kan kepuasan ati .. cik sopi sangat3 la berpuas hati .. en hubby ngan adik ipar cik sopi memang tak berpuas hati dengan pencapaian cik sopi yang agak cemerlang ni .. 

tak baik tau riak masa mula3 ... nak riak biar la bila dah nak last3 .. baru berbaloi-baloi .. keh3


lepas tu kami pon pulang sambil memikirkan ape la nak buat ngan 5 ekor udang yang sangat comel ni ... 
 

and lastly






 ni la hasilnya ~~> UDANG GORANG KUNYIT ... fresh ooooiii



lepas ni, maybe kitorang akan fikir banyak kali sebelom pegi mancing kat situ lagi ..


3 orang yang pancing udang, rm30 x 3 = rm90 and hasil nyer cuma 5 ekor udang jerr .. cet3 ..!!! kalau pegi beli kat pasar ntah3 dah boleh buat BBQ udang dah malam tu .. heheheee


neway cik sopi sangat3 enjoy .. pas ni nak try memancing kat kawasan lain pulak selain daripada kolam .. cik sopi nak kawasan yang tak perlu mengeluarkan duet and hasilnyer melimpah ruah .. hahahaha


kalah pancing udang ngan cik sopi , layan pool plak ..


p/s: bila time memancing mang best .. time paling tak best mase nak tarik mata kail daripada udang tu ... geli plak tengok tangan3 udang tu gerak3 cam mintak tolong jer.. hahahahaa


thanks read bebeyyhhhh ..!!!!

No comments: