Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, November 16, 2011

ROLLOUT MADNESS (PART 1)

Assalamualaikum


ada yang rindu cik sopi tak ??  confirm xder ..huk3


sebelum ni cik sopi ada bercerita pasal Citibank Rollout yang memakan masa selama 3 minggu. dan dalam tempoh tu jugak agak susah cik sopi nak ber belog memandangkan penggunaan laptop yang agak minima .. chewahh


so di sini cik sopi akan buat sedikit ringkasan sepanjang lebih kurang 2 minggu dekat sini. baki3 cerita tunggu part3 yang lain pulak yer.







FIRST DAY WAS SO EXCITED
nama pon first day .. wajib la excited. ditambah pulak hari yang sangat indah sebab di hantar oleh en hubby. sakit bontot dok atas motor lama3. cik sopi diminta berada kat Menara Citibank tu pukul 8.30 pagi. alasan yang diberi oleh pihak atasan FIRST DAY WE SHOULD IMPRESS THEM ..tapi yang lain3 sampai from Cyberjaya pukul 9.15 pagi ... stress woiii tunggu lama3




SERVER DOWN WITHOUT ANY SIGN
Ni paling tak boleh blah.. sehari sebelum rollout ni, cik sopi ngan beberapa programmer dah menapak kat sini semata3 untuk set up system and pastikan connection was good. bukan sekejap weyhh .. almost 4 hours kitorang kat sini. mana nak set up system, check server, susun model, tampal apa yang patut ditampal, susun setiap barang3 supaya attendants tak perlu bersusah payah berlari3 cari barang yang diperlukan. then tanpa di duga, tengah ramai3 tu boleh plak server down, connection lost. mau tak lost, kitorg beroperasi di tingkat 35 .. so our modem cannot work properly .. disebabkan itu, kami terpaksa melakukan ujian tanpa memberi sebarang keputusan kepada staff3 ... keputusan cuma boleh diambil keesokan harinya.


PEMERIKSAAN KESIHATAN PERCUMA
siapa tak suka barang free sila angkat tangan ...??? ekkekekeee .. memandangkan health screening test ni dibayar oleh company, so ramai la staff3 yang datang. muka berkobar3, berdebar3, suspen, takut semua ada. gila ramai orang time ni sampaikan cik sopi rasa cam nak suruh dorg balik je. datang time3 lain plak ..


PROFESSIONAL WITH NO ATTITUDES
cik sopi bukan cakap semua.. tapi cuma sebilangan je. bila tak dibagi nombor, mula la nak marah3 I buzy ok .. i have a lot of work to do. U can't expect me to wait here . ada tu lagi this is nonsense.. I can't wait so long .. lagi best bila ader sorang staff tu cakap kat cik sopi what?? my number will be at 4.30 pm.. I'm on diet okey.. so I need to plan again my diet?? this is ridiculous .. paling3 best U, I kene tunggu berapa lama lagi .. I datang sorang3 je. diorang semua datang by group .. boleh tak U bagi I masuk dulu.. banyak cantik cik kak .. nanti yang nak menjawab dengan diorang yang menunggu tu cik sopi yer ..
bila cik sopi bagi nombor sampai dah abeh nomnor kat cik sopi, semua orang lesap ..!!! cuma separuh je yang datang balik .. lagi separuh buat taik mata agaknyer menunggu cik sopi pegi opis masing3 and jemput ngan karpet merah ... oooohhhoooiii ~~ jangan harap yer




VARIATION
dalam bahasa melayu kita sebut variasi ye kawan3 .. variasi yang cik sopi maksudkan kat sini is cik sopi punyer team member .. bersepah3 serata dunia. ada yang dari Malaysia, Iran, Brazil, India, Indonesia, Kazakhstan and Uzbekhistan.. bahasa pon pelbagai3 jugak la.. best ooo dalam masa yang sama cik sopi belajar ayat3 baru .. kelakar pon ada sebab certain3 perkataan dalam bahasa melayu membawa maksud yang lain dalam bahasa diorang. bila dah banyak3 perkataan, lama3 cik sopi susah nak bezakan perkataan3 tu semua.. hahahaaaa


LADY BOSS
title ni tok cik sopi ler .. selepas keberangkatan Thayza ngan 8 orang freelancers ke Penang, cik sopi jadi ketua plak la kat sini menggantikan beliau .. beliau sapu abis semua freelancers and cuma tinggalkan 4 ketul je untuk cik sopi .. seksa oooiiii sebab 4 orang je.. bila dah ramai sangat yang serbu cik soi suruh dorang balik dulu .. datang next time plak sebab cik sopi tau, dorang kene tunggu untuk satu tempoh yang lama.. tapi ada yang very3 sporting. they prefer to wait.. sampai terlentok3 tido .. :))


RAGAM
macam3 punyer style la staff3 kat sini masa nak ambik darah dorang .. bukannya banyak pon, nak prick sikit je kat hujung jari.. ada yang sampai nanges3, pengsan, kejang, pucat lesi muka macam nampak vampire nak gigit dorang ... lagi tu ada yang main tolak3 member .. agak3 lau member die hidup lagi, berani la die nak buat test tu ye tak .. bhahahahaaaa .. lagi best siap pilih attendants lagi  tu .. hambooii3 mentang3 la cik sopi ada 3 jejaka hensem, kacak tnggi lampai dengan senyuman yang sangat3 memikat hati, suka3 hati je nak diorang yang buatkan test tok korang ehh .. siap melentok3 badan lagi .. tak kisah la .. janji korang happy  :))



ni antara experiance cik sopi so far laa .. nak tau yang selanjutnya, tunggu Part 2 plak yer ..


sekarang cik sopi nak tidur memandangkan lately ni cik sopi asyik letih je .. time keje pon rasa cam nak pejam mata jer ..



thanks read  :))

No comments: