Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Tuesday, November 1, 2011

PEMIKIRAN KITA

Assalamualaikom

cik sopi bukan nak ajak main teka-teki ehh sampai nak kene fikir banyak3~~


tapi nak berkongsi pendapat ..
people say:
- rezeki ada dimana3 saja
- kita cuma bahagia sekali sahaja


cik sopi memang setuju, rezeki ada dimana3 sahaja .. sedangkan ulat dalam batu pun boleh hidup inikan kita, manusia yang mempunyai akal dan boleh berfikir .. tapi kalau kita terlalu memilih kita juga yang rugi ..
  • aku penat3 belajar sampai degree tapi tak kan nak kerja standart budak3 SPM or STPM je ...
  • gaji RM1500 je..??? mana cukup .. lepasan diploma boleh la
  • aku study bahagian ****** so aku nak kerja under field tu jugak .. aku tak nak masuk bidang lain

korang pernah dengar tak semua ayat3 ni .. cik sopi pon pernah jugak merungut konon3 kalau belajar under sains kesihatan, kerja pon mesti nak kat hospital jugak ... sudahnya lepas pikir panjang3, tak jadi la .. bukan apa, rasanya banyak lagi chances yang cik sopi boleh dapat selain berkerja dengan pihak hospital. even en hubby lebih suka cik sopi kerja kat hospital sebab ada lebih banyak kemudahan tapi cik sopi prefer bekerja luar kawasan hospital. I prefer more to research or data analyst.




rezeki ada dimana3 kan?? tak semestinya di hospital jer .. lagi pon bidang pembelajaran cik sopi ni luas.. either Medical or IT .. mana3 pon boleh janji cik sopi selesa and boleh bagi komitmen 100%++ ..



kebahagiaan datang sekali jer.. betul ke?? so kalau orang yang kahwin 3 or 4 tu, kebahagiaanya masa perkahwinan yang keberapa?? ibu3 yang dah beranak pinak sampai 5-6 orang anak tu, kebahagiaan tu datang masa beliau melahirkan anak yang keberapa??  make sense right ..  :))




mungkin ada yang cakap cik sopi ni bodoh, bangang, bengap sebab persoalkan benda ni .. tapi bagi cik sopi statement ni tak salah. tapi cara pemikiran sesetengah orang tu yang salah ..


bahagia tu sendiri subjektif tapi membawa maksud yang luas ..
maksud bahagia maybe berbeza3 bagi setiap orang .. bagi cik sopi sendiri
  • cik sopi bahagia bila tengok abah cik sopi semakin sihat and boleh ikut anak3 nya pegi jalan3 kat shopping mall.
  • cik sopi bahagia bila tengok mama cik sopi tidur waktu malam dengan tenang tanpa perlu fikirkan apa3 masalah
  • cik sopi bahagia bila tengok en hubby semakin selesa and lebih bertolak ansur dalam rumahtangga kami.
  • cik sopi bahagia bila tengok adik3 cik sopi tak buat benda3 bodoh sampai boleh memalukan keluarga macam sesetengah remaja yang baru nak up sekarang ni
  • cik sopi bahagia bila Tuhan turunkan macam3 dugaan kat cik sopi sebab cik sopi tau sekurang3nya Dia tak pernah lupakan cik sopi.
  • cik sopi bahagia bila cik sopi boleh menjalani kehidupan sendiri tanpa perlu menyusahkan mama and abah cik sopi.
  • cik sopi bahagia bila tengok orang yang cik sopi sayang bahagia dengan cara yang tersendiri ..

see3 ... banyak kan kebahagiaan cik sopi .. kebahagiaan tu tak tertakluk untuk satu3 sebab je .. kita boler berbahagia untuk banyak sebab kan . ni antara yang cik sopi senaraikan. kalau nak di ikutkan, banyak lagi tapi takut kang ada orang mengata belakang3 plak .. so ni secara random je ..  :))


kalau boleh, cik sopi nak sapu semua kebahagiaan yang ada. bukan nak bersifat tamak, tapi nak pelbagaikan semua 'bahagia' yang ada .. dengan harapan boleh berkongsi kebahagiaan tu dengan semua orang.



p/s: cik sopi bahagia dengan kehidupan sebagai seorang isteri walaupun baru la cik sopi tau ~~ susahnya jadi bini orang ni .. belum jadi mummy lagi ni .. keh3




thanks read  :))

No comments: