Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Thursday, July 14, 2011

HATI SEORANG IBU

Assalamualaikum bloggers ...


dasyat tak ..??? cik sopi update lagi blog ari nie .. dalam mase tak sampai 24 jam klua entry baru .. hahahaaaa


ekceli cik sopi nak berkongsi cerita mengenai seorang ibu yang tabah menjaga anak die mase tengah sakit ... cik sopi kagum dengan kak ayu (ibu tu) ... tak dapat cik sopi bayangkan kalau cik sopi ader kat tempat die ...


baby girl tue pon kuat .. die macam tau yang die tengah sakit, ramai yang very3 take care pasal die, ramai yang concern and alwez nak tau perkembangan die every second .. termasukla cik sopi walaupun baby tue dah meninggal dunia


tapi Allah lebih menyayangi die .. and YES now the baby girl dah berada dekat tempat yang lebih baik .. tempat yang kita semua nak pergi .. tapi belom tentu layak even nak bau keharuman syurga tu ...


nie link strong mummy tu .. serius cakap cik sopi kagum ngan mummy Alanna Qish 
 ~~  al-fatehah untuk Alanna Qish  ~~


ader orang pernah cakap .. ader beza perasaan mase jaga anak sendiri or anak orang lain .. cik sopi tak nafikan memang ade perbezaan nyer .. tapi dengan menjaga anak orang lain dalam mase yang sama cik sopi blaja untuk memahami karakter budak yang tengah nak membesar .. dari die dilahirkan sampai sekarang nie tengah bertatih .. comel jer tgk die bertatih .. tekangkang3 jalan .. hehehee


dan dari situ la kesabaran kiter teruji jugak .. mase die sakit kiter akan rasa macam sebahagian dari diri ni dah melayang3 .. Tuhan je yang tau .. cik sopi bercakap berdasarkan pengalaman mase tengok Ash sakit dulu .. cik sopi tak sanggup tengok wayar3 keliling die ... setiap kali cik sopi tengok mata die.. mata cik sopi dah merah3 dah pastu berair je .. tapi syukur alhamdulillah .. berkat doa semua orang Ash dah sehat .. dah terlampau sihat sampai kan cik sopi pon x larat nak dukung die dah ... sampai kan semua orang kat umah cakap biler tengok cik sopi dukung die ..kitorang cam same besar jer .. hahahahaaa .. Die pon sekarang nie dah pandai dah 'lempang' anty die yang comel nie ... sabo je la .. tapi biler nak g jalan3 anty nie jugak la yang die pelok cium sampai abeh make up ... basah kuyup muka ngan air liur die ...cik sopi dah ader ciri3 seorang ibu kan3


mama cik sopi pon ader story dulu mase kecik3 cik sopi kene demam sawan (bukan sawan babi ok..!!) .. seminggu admitt kat hospital assunta tu .. berkampung la mama ngan abah cik sopi kat situ .. dah la tue .. lepas3 dah bole klua hospital cik sopi ader masalah rambut plak ... mama cakap bahagian tepi rambut cik sopi botak ... rambut xnak tumbuh even dah pakai macam3 punyer ubat from farmasi .. so tak pepasal kecik3 cik sopi dah ader name glamor >>> TROJAN ... hampeh tol ...!!!!  mama ngan abah then bawak cik sopi pegi satu klinik kat kelana jaya and dokter pon kasi la ubat tok sapu3 kat rambut ... alhamdulillah mama cakap dalam seminggu dah ader rambut3 halus tumbuh kat bahagian yang botak tue .. naseb baik kan .. kalau tak .. confim cik sopi jadi pengunjung setia Yun Nam Hair tue ... hahahahaaa


tabahkan hati seorang ibu ... sanggup buat ape je walaupon berhabis duit asalkan anak yang dikandung 9 bulan 10 ari sihat macam biasa ... insaf jap ..


macam mana la cik sopi nanti kan lepas bergelar seorang ibu .. mampu ke cik sopi menjaga amanah yang diberi oleh Allah sebaik3 nyer .. mampu ke cik sopi membentuk die menjadi insan yang berguna in future .. mampu ke cik sopi berhadapan ngan ujian3 yang bakal diberikan oleh Allah melalui si kecil tue ...

Ya Allah Ya Tuhan ku .. Kau kuat kan la semangat ku sebagaimana Kau memberi aku kesabaran sebelum nie .. Kau berikan la aku semangat dalam menjaga amanah Mu itu nanti ... Kau berikan la petunjuk kepada ku dan suami ku dan redhai la perjalanan hidup kami ..Amin Ya Rabbal Alamin


dasyat gak penangan intern kat sini ... mase3 yang ada bole cik sopi buang kan dengan update blog jer ... hahahaaa .. pas nie jangan terkejut kalau cik sopi pos 1 entry per hour ... dasyatkan3 ..

lagi skali entry diluahkan from opis .. so no pictures .. hheeheheeee
thnks bace blog cik sopi .. sayang korang sume banyak3   :))


p/s: seronok tengok orang lain de baby .. cik sopi ngn en hubby for mang tak sabar3 dah .. hehehee .. en hubby dah standby kan name dah .. xbole bla betol .. hahahaaa ... nanti baby kiter ikut muke ayang eh bie ... tak yah ikot bie sangat ... amek DNA tinggi bie jer .. bole x..????  :p




SOFINAZ

No comments: