Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Thursday, July 14, 2011

BERCINTA FROM DAMANSARA TO CYBERJAYA ...

assalamualaikom blogger3 ....

mesti korang3 dan korang sume rindu kat cik sopi kan3 .... please la rindu kiter ..

gambar di curik from lappy en hubby :)


lame giler cik sopi x meng'update' blog ...
rase macam banyak giler mende nak story ... tapi sume tak dapat nak di sampai kan .. nie sume gara3 cik sopi de masalah utang ngan cik sopi pnyer broadband .. cesss~~

ESOK LUSE SAYE BAYAR YER ... 
BUAT MASE SEKARANG SAYE REMBAT BROADBAND EN HUBBY DULU ...

cik sopi nak gitau yang sekarang ni cik sopi tengah intern ... ari isnin  ( 11/ july/ 2011 ) baru start ... tempat intern nie memang jauh dari umah ...  serius jauh ...!!!

perjalanan memang sangat3 memenatkan ....  tapi nak buat camner .. kene pegi gak ... kalau tak .. tak pepasal tak grad la cik sopi nanti .. hasiihhh ,, cik sopi skrg tgh intern kat Cyberjaya ... tapi umah kat Damansara ... hari3 kene bayar tol pergi-balik RM 5.80x2 ... korang kire la sendiri ... x larat nak kire dah ... tu belom masuk duit minyak kereta ngan duit makan lagi ...

en hubby everyweek kasi duet belanja .. tapi everyday asal je dah salam cium - mium en hubby mase nak pegi keje , cik sopi mintak lagi duet ... hahahaaaaa .. kalau mud die baik die kasi la .. kalo mud angin kus3 die datang .. siap la .. mampos kene bersoal jawab sebelom pegi keje .. hahahahaaaa .. sadis3 ...!!!

pastu kan .. nak ditambahkan cerite lagi .. sepanjang 3 ari dah cik sopi intern kat sane .. satu keje pon cik sopi tak buat lagi .. cik sopi sampai3 je terus on PC .. pastu pegi pantry buat air milo suam .. lately nie cik sopi banyak minum air milo la ..  pas dah siap3 sume .. cik sopi terus surf internet ... bukak la macam3 blog and journal ... dulu mase ngah blaja xder plak cik sopi rajin nak bukak journal .. simple kan ??? xder pening3 nak pikir pasal kerje ... or maybe diorang tengah assign satu keje untuk cik sopi .. cik sopi jer yang tak nampak lagi ... hahahahaaaa ... mati3 ...!!!

tapi best la kat situ ... rase macam ade kat London ... dorang3 sume kat sane memang baik3 belaka .. cik sopi je satu3nyer pekerja perempuan MELAYU ... majority pekerja situ sumenyer omputeh, chinese and indians ... temperature air-cond pon x nak kalah ... macam kat KUTUB UTARA korang tau x ...!!!!  cik sopi pakai coat pon xder effect ... aper la tebal sangat kulit dorang tue ...

so far aktiviti cik sopi kat situ surf internet and main game jer ... seb baik ader SAMSUNG GALAXIE TAB .. hadiah from en hubby sebab die tau wife die sangat3 la addicted ngan gadget nie .. yeke ..??? sile jgn percaya ..!! macam3 game dah kitorg download ... sampai kan cik sopi dah x jumper dah application yang lain3 .... game jerr sume .. yang pasti nyer bukan cik sopi yang main game3 tue sume ... en hubby yang download game3 merepek tue ...


smartphone nie besar kan3 ... sesuai ngan cik sopi yang rabun3 ayam nie ... nak men game pon senang ... clear jer .. hahahaaaaa

selain daripada menghabiskan segala jenis minuman yang ade kat pantry tue ngan surf internet sampaikan mate naik juling, cik sopi ader gak curik3 tidur ... sumpah ngantok beb ..!!!  tapi belom pernah kantoi lagi la memandangkan cik sopi pandai cover keadaan .. hahahaaaaa .. 

pastu asal je jam dah pukul 5 petang .. cik sopi pon switch off PC tue ... kemas3 and BALIK TIME ... bab balik ni memang best .... bercinta cik sopi dok dalam kereta .. bukan la cik sopi nak kate jem teruk .. tapi pergerakan kereta agak slow la ... 

usually perjalanan pergi  and balik makan mase dalam 1 jam ... tue pon sebab en hubby tak kasi bawak laju3 ..
maintai je minyak tue ... 
tak payah nak press kuat3 ... 
tiap3 pagi dengar .. bosan tau x..!!!!!



kalau pegi keje cenggini confim 10 minit je sampai kan3 .. hahahhaaaa


thnks reading yerrr .. :)
nanti cik sopi update lagi ....

p/s: besday en hubby nak dekat dah ... cik sopi ngah pikir3 nak kasi adiah ape... agak3 korang pe adiah yang sesuai tok die eh ... kasi penampar se'das' bole x...???? hahahahahahaaa .. 



SOFINAZ


2 comments:

izfanora said...

samsung galaxy siot.. :P

ko bg r ipad.. hihi..

SOFINAZ said...

izfanora: ak pon de pikir cenggitu gak ... tapi tu tok tahun depan ... yang tahun nie punyer ak x pikir lagi ... hahahhahaa