Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Wednesday, September 21, 2011

DAH LARI DARI YANG SEPATUTNYA NI...

Assalamualaikom semua ....


apesal 25/11/2011 lambat lagi haaaaa ..!!!
rase cam nak cabut, larikan diri dari company jerrr ..


perlu ke cik sopi bagitau yang cik sopi ni sekarang buat intern untuk BACHELOR IN BIOINFORMATICS ...???


tapi semua kerja3 yang cik sopi dapat macam dah lari dari landasan yang sebenar je   bengang kejap







cik sopi ni salah amik course ke???  tu laaaa .. dah bagitau awal3 dah yang cik sopi tak mo ler intern kat sini .... dah tau dari awal dah yang hidup cik sopi jadi camni la ..


weeyyhhh bagus per biler praktikal boleh goyang3 kaki .. kate pon praktikal .. nak buat kerja banyak3 sangat buat pe ..
yerrr ... paham .. memang bagus+best+heaven sangat ... tapi korang faham tak maksud BOSAN and TENSION biler di suruh buat kerja yang kita memang tak tau nak start dari mana .. tapi bajet macam kiter ni memang cemerlang buat kerja tu ... 


mase mula3 intern, dekat sebulan cik sopi goyang kaki kat sini ... sebab tu ramai yang cakap selalu je nampak cik sopi online tenet ... memang laaa .. pe lagi yang cik sopi boleh buat...!!


masuk bulan kedua, dah bagi kerja3 mak cik tukang kemas opis dah ... mula3 suruh kemas store, pastu buat labelling, susun kotak3, and kire stok .


takpe lagi la kerja tu, pastu suruh pulak cik sopi 'terjun' dalam dunia marketing .. call hospital sane, call lab sini tanyer dorang ader tak provide service yang berkaitan .. lepas dah dapat, tanyer pulak berapa bayaran untuk service macam tu, siape person in-charge yang boler dihubungi lepas3 tu ... pastu kene buat quotation pulak ... dah mane nak mula pon cik sopi tak tau .. contoh plak takder .. hampeh betol la..


then kengkadang ader gak buat kerja3 kerani plak .. key-in clients punyer detail .. tulisannyer .. ya ampun ...!!!!  takder tulisan lagi lawa dari ni ker?????   tulisan macam tulisan orang jepun..!!!


ni plak baru dapat new task ... suruh jadi photographer pulak ....!!!!  dah cik sopi masuk bidang ambik3 gambar ni ...adddooiiyaiiii ~~ minah Brazil ni pon dah tak paham dah ... kalau die pening kepala, cik sopi punyer pening kepala bole jadi pening kepala kuasa 10 ... !!!!  entah korang paham ke tak ni..


ader lagi lebih kurang 2 bulan cik sopi kat sini .. agak3nyer esok lusa dapat task suruh cuci dinding opis kot .. tak pon tolong vakum karpet ni hah ... wwwwuuuuaaaaa  tension gilerrrr ,...!!!!


mati la cik sopi nak buat final report nanti .. ape yang cik sopi nak tulis pon tak tau la .. mampos kalau cik sopi fail untuk intern ni .... nak pikir untuk VIVA lagi ... tu lagi double triple mampus sampai tergolek3  .. mau cik sopi try buat skrip dari sekarang .. suruh mane3 member tolong edit sikit3 .. pastu nanti mase VIVA cik sopi hafal jerrr ... boleh gitu ??


p/s: cik sopi tak kesah pon buat semua3 kerja tu sebab semua tu adalah pengalaman .. tapi sangat3 menyusahkan biler di ambil kesempatan oleh pihak3 yang tertentu sampai 'beliau' lupe kot yang cik sopi ni budak praktikal .. kasi la tunjuk ajar part3 yang berkaitan ... yang lain3 tu jadi sampingan dah laaa ..


thanks read yerr
sorry babe ... emosi terganggu biler tetiber dapat task jadik photographer ni ..

No comments: