Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Monday, September 12, 2011

OOOO UBAT :(

Assalamualaikom u'ollzz


lama dh cik sopi tak update blog ni ..
ni sume gara3 minah saleh ni dok suruh cik sopi mem'busy' kan diri ~~


call hospital sana la ... call private lab laa ..
dah macam buat kerja3 merketing plak ..


cik sopi nak kasi tau ni ..
cik sopi tak sihat sebenarnyer ~~ since hari Sabtu lagi ..


ingatkan cik sopi sorang je yang sakit so boleh la nak menggedik3 bermanja ngan en hubby .. sudahnyer tak sampai setengah hari, die pon sakit gak .. and lagi sekali cik sopi ingatkan kami berdua je yang tak sihat .. rupe3nyer abah mentua cik sopi, anak buah, adik ipar, mak mak mentua cik sopi and pagi tadi emy plak dah start muntah3 ... suapect ???  FOOD POISONING ..!!!!



serius lembik dah cik sopi ni ... makan yner tak .. tapi 'membuang' je lebih .. muntah3 tu tak yah kire laaa ... temperature badan pon naik ... lidah pon rase pahit3 jerrr ...


semalam gak en hubby bawak p klinik ...  banyak giler ubat doktor tu kasi .. macam3 kaler ader .. dah macam coklat Smarties tu dahhh ...



lama dah cik sopi tak dengar nama3 ubat ni ~~ dulu masa3 belajar rajin gak la menghafal nama spesies3 ubat ni ..  u'olls nak tau ubat ape yang dokter tu kasi kat cik sopi????
  1. Buscopan (sakit perut)
  2. Immodium (diarrhea)
  3. Maxocon (vomit)
  4. Charcoal (angin)
  5. Electrical Forte (oral rehydration salts)
banyak kannnnn ... dan yang pasti nyer semua ubat3 ni tak sedap ..!!!


haiiishh nasib3 .. tapi cik sopi tak sanggup dehydration memandangkan nanti cik sopi demam .. kang kalau dah demam jadi cerita lain plak .. oohhh no no nooo ..


so kene la cik sopi paksa3 kan diri makan ubat3 ni semua ...
selamat yer semuaaa ...


thanks read


 p/s: pada yang sayang cik sopi tu, doa3kan la cik sopi cepat sembuh yerr .. sayang u'ollss


SOFINAZ

No comments: