Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ku mohon pada-MU

“Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan Ya Allah… Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi”

"Ya Allah .. ingin ku raih keredhaanMU, dalam ku melayari bahtera dunia, sebagai kekal bagiku di akhirat kelak, untuk mengadapMU"


Monday, September 12, 2011

SETELAH SAMSUNG GT DI RE-FORMAT

Assalamualaikom u'olls ...


cik sopi nak share experience ngan Samsung GT users ni ...








tak tau la korang nak gelak ker, nak cakap cik sopi ni bengong ker aper kerr ...


ceritanyer cenggini..
untuk memastikan keselamatan data3 cik sopi dalam Incik Samsung GT ni, cik sopi telah memasang password ... password nyer bukan la merupakan abjad3 or angka tapi 'pattern' ...

pattern tu ape??


ni la contoh pattern tu ... means kita buat password berdasarkan pattern ape yang kita nak .. macam3 design la boleh buat .. sampai kan kengkadang diri sendiri pon lupa :(


nak dijadikan cerita lagi, mase raya ketiga, cik sopi ngan en hubby pon balik la kampung kami di sebelah utara nun .. kononnyer cik sopi xnak bawak balik sekali kamera sebab dah ader Incik Samsung GT kan3 ... die pon bole berfungsi sebagai kamera yang sangat terbaik dengan skrin nyer yg sangat besar ... cume tak bole challege MP kamera cik sopi je .. kamera tu MP  die lagi besar ..sebab tu nak download pictures lambat..


malam tu plak, adik cik sopi pon pegi la main game .. sampai la tepon tu nak habis bateri .. disebabkan bateri nak abeh dah, cik sopi pon pegi la cas tepos tu dengan harapan sok pagi biler bateri dah full bole la snap3 pictures ...


dan nak dijadikan cerita plak, biler pagi3 cik sopi bangun nak pegi amek tepon tu sudenlly something stupid happened .. Incik Samsung GT kene BLOCKED ...!!!  bukan sikit3 punyer blocked ... semua software ter'effect' ... WTFish betol laaaa ... spoilt giler mood cik sopi time tu .. abeh satu umah cik sopi membebel .. nenek cik sopi yang tak tau menau ujung pangkal cerita dok diam je kat buaian ... die pon tak tau ape benda yang cik sopi bebelkan ...


dalam hati ni macam3 dah yang cik sopi pikir ~~
  • abehhh la semua game3 dalam ni ...!!! tensen nyer nak kene download balik .. dammnnn 
  • macam mane ngan gambar3 and lagu yang di download .. bole diselamatkan tak ... waaaa ~~ gambar raya ni je yang ader ...!!!
  • semua3 application tu cam maner ..??? 
  • call..?? mang haram tak boleh laaa ... call in je yang bolerr .. kalau nak call out, kasi rembat Blackberry en hubby ...!!!!  xper .. bil kiter same kan
  • dan ape lagi kehilangan yang bakal menyusul ...??????

letak lagi merata .. main game la .. henfon tu bukan untuk main game .. tapi untuk buat kerja ..
ni je yang b bole cakap kat ayang ... cehhh ~~ belom keje betol3 lagi, so Incik Samsung GT ni buat main game la dulu ..


pastu, hari ahadnyer bawak la Incik Samsung GT ni ke tempat asalnyer balik n ayat yang buat cik sopi nak nanges

ini masalah software je .. kite format je balek .. tapi semua3 yang u download hilang loorr ~~ tapi kalau gambar dengan lagu u save dekat memory so should be no problem sebab kiter cuma format telifon saje maa ..
banyak la lu pnyer maa ~~ itu gambar sama lagu saya pon tak tau saya save dekat mane .. cettt


tapi nak buat camner kan ... pasrah je laaa ..


after 10 minutes ~~

yerrr ... Incik Samsung GT telah berjaya di format ... everything back to the basic ... YESSS ... THE BASIC !!!  sume application yang cik sopi download dah takder ... tapi naseb baik gambar3 dan lagu semua ader lagi ... rupe3nyer cik sopi save kan kat memory card .. hahahaaa .. naseb baik laaa weyyhhh

cenggini ler rupe nyer bile dah back to the basic ..


oleh yang demikian, cik sopi telah mengalami kemurungan sejak dua menjak ni gara3 game dah takder .. asal en hubby marah sikit jer, mula la tacing lebeh ... dulu kalau die bising3 pon cik sopi tak heran sebab kalau tensen3 je cik sopi bole men game .. macam3 game ooo cik sopi download ... game judi pon ader (Roullette) .. tinggal tak boleh nak cash je duet3 tu .. hahahaaa


so kesimpulannyer sekarang, cik sopi wajib download game3 untuk mengurangkan tahap kemurungan ni ... selain tu, harus jugak download application3 seperti Facebook, Adobe Flash, 4Shared,WhatApps, Winamp, dan banyak lagi la yang cik sopi lupe ...


pasni sape3 lagi yang sentuh Incik Samsung GT ni, cik sopi gigit orang tu sampai berdarah3 ..!!!! kejam tak???  tapi kalau en hubby yang amek ... mau gigit jugak kaaa ..????

mood masa post entry ni: still murung and tak dapat nak dipastikan lagi untuk tempoh berapa lama


p/s: u'olls3 yang guna Samsung GT jugak, share3 la info ngan cik sopi ~~ tq


thanks read :))



SOFINAZ

No comments: